Ze studia Naughty Dog odchází jeho spolu-prezident Evan Wells

novinka  25
Martin Šmíd, 12. 7. 2023 0:03
Před malou chvilkou bylo oznámeno, že studio Naughty Dog opouští po 25 letech jeho spolu-prezident Evan Wells. Ten studio vedl v posledních letech s Neilem Druckmanne, přičemž měl obrovský vliv na to, jaké hry vytvořilo pro konzole PlayStation. „Po 25 letech ve studiu Naughty Dog jsem se s vámi všemi chtěl podělit o to, že jsem se rozhodl na konci tohoto roku odejít do důchodu. O tomto kroku jsem diskutoval s vedením studia Naughty Dog déle než rok a s Neilem ještě déle. Toto rozhodnutí s sebou přináší ohromující a rozporuplné emoce, ale uvědomil jsem si, že jsem se svým působením ve studiu a se vším, čeho jsme společně za posledních 25 let dosáhli, spokojený. Nemohl bych si být jistější Neilovou schopností pokračovat ve vedení studia. Nastal ten správný čas, abych jemu a ostatním členům vedoucího týmu studia poskytl příležitost nasměrovat studio do úspěšné budoucnosti,“ napsal na oficiální stránce.

„Profesionálně se tvorbě her věnuji přes 30 let a studio Naughty Dog je mým domovem už více než polovinu mého života! Viděl jsem, jak se toto studio rozrostlo z čísla 14 (já!) během dnů hry Crash 3 v roce 1998 na dnešních více než 400 vývojářů. Každý důležitý životní milník mohu spojit s projektem Naughty Dog - svou ženu jsem poznal během Crash Team Racing, na svatební cestu jsme vyrazili po vydání Jak 2, první dítě se nám narodilo v týdnu E3, kdy jsme oznámili Uncharted: Drake’s Fortune, a naše druhé dítě se narodilo přímo v době vývoje hry The Last of Us,“ říká s tím, že se mu během 25 let skvěle spolupracovalo nejen se svými kolegy, od nichž se hodně naučil, ale i se Sony a dalšími týmy v rámci PlayStation Studios.

„Nikdy není ideální čas na odchod, ale jsem si jistý, že studio nechávám v dobrých rukou. Neil a zbytek týmu se dokonale hodí k tomu, aby zajistili, že Naughty Dog bude i nadále lídrem v oboru, nejen co se týče her, ale také prostředí, v němž vznikají. Jsem přesvědčen, že Naughty Dog bude i nadále posouvat průmysl a naše médium kupředu," dodal Evan Wells.

Zdroj: TZ

The Last of Us: Part I

ps5
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
2. 9. 2022
KARTA HRY
9/10

Komentáře