Blizzard: V Diablo IV nebudou zvýhodňováni platící hráči, prodávat se bude pouze kosmetika

novinka  12
Martin Šmíd, 19. 8. 2022 10:51
Vývojáři ze studia Blizzard několikrát oznámili, že Diablo IV bude velká prémiová hra za plnou cenu, a proto nebude mít agresivní mikrotransakce jako mobilní Diablo Immortal. To ale neznamená, že by z hráčů nechtěli dostat další peníze. Diablo IV bude pořád live service hrou, která nabídne Battle Passy, obchod s kosmetickými doplňky a také pravidelný bezplatný nový obsah. Pokud jde o sezóny, ty budou dle vývojářů každý rok čtyři, přičemž každá přidá nové úkoly, druhy nepřátel, legendární předměty a další novinky. Stejně jako u Diabla III bude nutné si pro sezónu vytvořit novou postavu.

Co se týče Battle Passu, ten bude existovat ve dvou verzích (zdarma i prémiové za další peníze), přičemž jeho obsahem mají být dle vývojářů pouze kosmetické doplňky. To samé platí pro obchod, kde bude možné nakupovat za reálné peníze. Vývojáři dodávají, že nemají v plánu vytvářet ty nejlepší skiny pro obchod, a jako důkaz vydali několik obrázků, které naleznete níže. Nalevo je legendární brnění, které bude možné získat hraním, zatímco napravo je brnění z obchodu. 

Season Pass bude dle vývojářů obsahovat i speciální XP Boosty pro zrychlené levelování postav, ale ty budou zahrnuty pouze ve verzi zdarma, aby k nim měli přístup naprosto všichni hráči. „Protože jde o něco, co má vliv na hratelnost, půjde o odměnu pro všechny hráče. Chceme, aby bylo jasné, že hráči nemohu odemykat Season Boosty rychleji prostřednictvím nákupů,“ dodávají vývojáři. 

Diablo IV

ps4xoneps5xsx
Activision, Blizzard Entertainment
Datum vydání hry:
6. 6. 2023
Žánr:
RPG, Hack and slash/Beat 'em up
KARTA HRY
9/10

Komentáře