Druckmann: Leak pasáží příběhu The Last of Us Part II celý tým zklamal, příběh je pro nás nejdůležitější část hry

novinka  69
Martin Šmíd, 5. 6. 2020 20:12
Do vydání akční hry The Last of Us Part II zbývají dva týdny. Britský Eurogamer dnes přinesl rozhovor s režisérem hry Neilem Druckmannem, který se vůbec poprvé vyjádřil i k neslavnému úniku, který vyspoileroval určité pasáže hry. „Bylo to na hovno. Na něčem pracujete tak dlouho a nakonec se to dostane ven takovým způsobem, který zklamal nejen mě, ale také členy týmu. Hned jsme ale o tom diskutovali, protože nešlo o první únik, který se nám přihodil. Už The Last of Us měl leak, Uncharted 4 také po odcizení kopií hry z nákladního vozu, takže lidé brzy věděli konec hry. Ale nakonec to nebyl takový problém, protože se nic nevyrovná tomu, když hru hrajete,“ řekl Druckmann pro Eurogamer s tím, že se nic nevyrovná těm emocím a zážitku, když hru následně hráč přímo hraje. Nemyslí přitom jen některé konkrétné scény, ale také samotnou hratelnost, dialogy, hudbu a různé emoční scény.

Druckmann navíc zmínil, že venku je hodně teorií o samotném příběhu a lidé ho hodnotí na základě několika scén, ale většina teorií je naprosto špatně. „Je hodně mylných představ, že jsme obětovali příběh ve prospěch diverzity, ale takhle nepracujeme. Příběh je pro nás nejdůležitější a vše je mu naprosto podřízeno,“ dodává s tím, že až si hráči hru zahrají, tak to snad pochopí. Druckmann si rovněž myslí, že příběh ve výsledku asi nejvíce ocení ti, kteří nyní na něj nadávají a nejhlasitěji křičí na fórech, což mu přijde hodně ironické a zároveň smutné. A není se čemu divit, když jsou to většinou tito hráči, kteří dále záměrně šíří spoilery a snaží se zkazit hru ostatním. 

„Pak jde také o postavy, které se ve hře nachází. S Ellie jsme už něco prožili a je tím, kým je. Definovali jsme to v předchozí hře a nyní jen pokračujeme. Je jí 19, takže prozkoumáváme všechny aspekty, jako to je. Myslíte si, že jste neporazitelní. Myslíte si, že víte, co je ve světě špatně nebo dobře. Jste sexuálně přitahováni lidmi, kteří se vám líbí. To jsou věci, které chceme s touto postavou prozkoumat, a tím tak můžeme příběh upřímně vyprávět,“ říká Druckmann o sexuální orientaci hlavní hrdinky, o níž se toho v posledních týdnech a měsících také hodně napsalo. 

Neil Druckmann se vyjádřil i k prezentaci State of Play, kde jedna z postav hrála na konzoli PlayStation Vita hru Hotline Miami. Sami v Naughty Dogu jsou velkými fanoušky této hry, proto oslovili vývojáře, jestli by ji mohli do The Last of Us Part II použít. Ti s radostí souhlasili. A zároveň dodává, že nejde o jedinou scénu, v níž se PlayStation Vita objeví, ale hra má i celou řadu dalších easter eggů. 

Zdroj: eurogamer.net

The Last of Us: Part II

ps4
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
19. 6. 2020
KARTA HRY
10/10

Komentáře