Seriálová adaptace The Last of Us se povedla, sbírá vysoká hodnocení

novinka  56
Martin Šmíd, 10. 1. 2023 11:07
Už jen necelý týden nás dělí od premiéry seriálu The Last of Us na streamovací službě HBO Max, který je adaptací slavné hry PlayStationu a studia Naughty Dog. První ukázky vypadaly velmi nadějně, no a nyní padlo embargo na recenze, v nichž si seriál vede velmi dobře. Padají vysoká hodnocení s komentářem, že jde o dost možná nejlepší videoherní adaptací všech dob. Pokud jste váhali, jestli se na seriál podívat, nyní už nemusíte. Dopadl podle všeho skvěle a překonává veškerá očekávání.

„Pravděpodobně nejlepší adaptace videohry, jaká zatím vznikla. Prohlubuje dystopický příběh hry a zároveň zůstává věrní jejímu emocionálnímu jádru. Stejně jako hra je seriál mistrovským dílem. – 10/10 (Empire)

„Je to v podstatě chytřejší a mnohem lepší The Walking Dead, s vyššími produkčními hodnotami a silnějším obsazením. Druckmann s Mazinem udělali z The Last of Us něco, co neuvěřitelně dobře funguje jako televizní seriál.“ – 8/10 (Rolling Stone)

S devíti epizodami se zdá být seriál trochu dlouhý, i když je v porovnání s výchozím materiálem zkrácený. Ale svým rozsahem, zobrazením hrůzy a uvěřitelnou vizí přátelství v katastrofě je The Last of Us vzácným televizním dílem: adaptací, která vás nutí spěchat a zahrát si hru.“ – 8/10 (The Telegraph)

„The Last of Us je nejlepší videoherní adaptací všech dob a je to také fantastické televizní drama.“ – 10/10 (Radio Times)

„The Last of Us je monumentální úspěch a Mazin a Druckmann nám v tomto univerzu plném neuvěřitelné temnoty ukazují světlo, které dělá tento příběh tak silným.“ – 10/10 (Collider)

„Být součástí příběhu je něco, co televizní seriál prostě nemůže nabídnout. Televize má ovšem své přednosti a tvůrci Craig Mazin a Neil Druckmann odvedli při adaptaci hry na obrazovku pozoruhodnou práci.“ - Forbes

„The Last of Us od HBO je dechberoucí adaptací jednoho z nejpůsobivějších příběhů ve videohrách a skvěle přibližuje cestu Joela a Ellie zcela novému publiku.“ – 9/10 (IGN)



Zdroj: TZ

The Last of Us: Part II

ps4
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
19. 6. 2020
KARTA HRY
10/10

Komentáře