Studio Kojima Productions oslavilo osm let od založení, Hideo Kojima poděkoval všem za podporu a rozpovídal se o nezávislosti a budoucnosti

novinka  10
Martin Šmíd, 17. 12. 2023 23:05
Tento týden to bylo osm let od založení studia Kojima Productions, které nám už přineslo hru Death Stranding a v současnosti pracuje na jejím pokračování, stejně tak na experimentální hororové hře OD. Hideo Kojima se při této příležitosti rozpovídal o minulosti, ale také budoucnosti, stejně jako tom, co pro něj znamená nezávislost.

„Od založení studia Kojima Productions uplynulo 8 let. Tehdy jsme neměli žádné vývojové nástroje, žádný herní engine, žádnou kancelář a jediné, co jsme měli, byl poznámkový blok s návrhem projektu a logem LUDENS. Řídil jsem se radami Guillerma del Tora, jak jsem to dělal vždycky (než jsem se osamostatnil): "Vytvořte co nejdříve inovativní a jedinečnou AAA hru!" S touto myšlenkou jsme hledali engin a kanceláře, navazovali důležité vazby, sháněli přátele a herce a souběžně s propagací (výroba trailerů, prodej merchandise) byla na konci roku 2019 dokončena hra "DEATH STRANDING ", naše první IP. Nyní KJP vstoupilo do "druhé fáze". Rozšířili jsme naše studio a posílili náš tým, abychom naši stávající IP (DEATH STRANDING) rozvinuli do podoby franšízy (vydání několika titulů, výroba pokračování, filmová adaptace) a naší další výzvy, nové IP "OD". Přestože katastrofa COVID naše plány zpozdila, vypustili jsme již druhou nosnou raketu, dokončili oddělení a pokračujeme v letu do neprobádaného území a zároveň upravujeme naši trajektorii směrem k novým cílům. Děkuji vám za vaši trvalou podporu,“ napsal Hideo Kojima na twitteru.

Zároveň zmínil, jak moc pro něj je důležitá nezávislost a hry nedělá pro peníze, ale protože ho to baví a je to jeho život. „Důvodem, proč jsem nezávislý a obhajuji celoživotní kariéru, je to, že pro mě "vytváření věcí" už není práce. Proto neexistuje žádný odchod do důchodu. Vytváření věcí je život. A ještě jedna věc. V herním průmyslu je jen velmi málo lidí, kterým se podařilo stát se nezávislými na velké společnosti vyrábějícím hry, ať už v Japonsku, nebo v zahraničí. Dokonce i před osmi lety, když jsem založil vlastní společnost, mi všichni, včetně mých vrstevníků, kolegů a příbuzných, oponovali: "To nikdy nebude fungovat!". Říkali, že bez finanční a organizační síly společnosti to není možné. Někdo však musí dokázat, že je to staromódní způsob myšlení. Mladým tvůrcům je třeba dát svobodu volby. To je jeden z důvodů, proč nadále vytvářím nové věci,“ dodal Kojima. 


Zdroj: TZ

Death Stranding 2

ps5
Sony Interactive Entertainment, Kojima Productions
KARTA HRY

Komentáře