Studio Firesprite se rozrostlo a přestěhovalo do nových prostor

novinka  0
Martin Šmíd, 6. 7. 2023 18:46
V roce 2021 oznámila Sony akvizici studia Firesprite (The Playroom, The Persistence nebo Horizon Call of the Mountain), které bylo založeno v roce 2012. Od svého vzniku toto studio se sídlem v Liverpoolu spolupracovalo téměř výlučně se Sony, takže oznámená akvizice zase tak moc nepřekvapila. Protože se studio neustále rozšiřovalo a nyní zaměstnává více než 250 zaměstnanců, bylo dnes oznámeno, že se přestěhovalo do nových prostor v centru Liverpoolu. Působit bude v budově, která od roku 1800 sloužila jako knihovna i muzeum, takže není pochyb, že několik stovek vývojářů pojme.

„Přestěhování do nových prostor je pro Firesprite významným krokem vpřed, který nám pomůže naplnit naši vizi stát se kreativní silou v rámci rodiny PlayStation Studios. Prostory se nacházejí přímo v centru Liverpoolu a byly zařízeny a navrženy tak, aby odrážely naše tvůrčí ambice a hodnoty studia. Oslavují naši kulturu a úspěchy a jsou navržen tak, aby vyhovovaly našim potřebám pro budoucí růst,“ stojí v blogovém příspěvku vývojářů. „Letos jsme s našimi dobrými přáteli z Guerrilla Games oslavili vydání hry Horizon Call of the Mountain a čekají nás další vzrušující plány. Nyní, s novým studiem navrženým od základu tak, abychom mohli vytvářet ty nejlepší zážitky pro naše hráče, máme v mnoha ohledech i po deseti letech pocit, že jsme teprve na začátku.“

Studio Firesprite v současnosti pracuje hned na několika hrách, ale bližší informace z oficiálních zdrojů nemáme. Před několika měsíci se díky nabídkám práce spekulovalo o velké AAA hororové adventuře na Unreal Enginu 5 i nové hře ze série Twisted Metal.

Zdroj: TZ

Horizon Call of the Mountain

psvr2
Sony Interactive Entertainment, Guerrilla Games/Firesprite.
Datum vydání hry:
22. 2. 2023
KARTA HRY
8/10

Komentáře