Pátý Battlefield obohatí mapa Wake Island

novinka  9
Martin Šmíd, 8. 12. 2019 13:08
Akční hru Battlefield V hraje stále velké množství hráčů, takže vývojáři nemají problém ji obohacovat o nový obsah. Nyní ve hře pokračuje pátá kapitola s názvem Válka v tichomoří, přičemž v rámci ní se do hry dostane 12. prosince nová mapa. Tedy, jde o remaster velké klasiky série Wake Island. „Na Wake Islandu můžete využít obojživelná vozidla, zaútočit na nepřítele přímo nebo ze strany a dostat se až k němu. Stejně jako na původní mapě i zde můžete díky otevřenému světu přistoupit ke každé situaci mnoha různými způsoby, a to ať už útočíte nebo bráníte,“ říkají vývojáři. Níže v novince se můžete podívat na oficiální popisek mapy od vývojářů a několik prvních obrázků.

Herní styl

Wake Island nabízí boj ve vzduchu, na moři a na zemi a v závislosti na herním režimu také nabízí různé tempo hry. Breakthrough přináší rychlou akci, zatímco režim Conquest Assault vám umožní zažít klasickou verzi Battlefieldu s mírnějším tempem.

Vzhledem k rozsahu mapy mohou hráči najít více či méně akce, a to podle toho, kde na ostrově jsou. Všechny vlajky přinášejí boj nablízko, zatímco prostor mezi vlajkami je určen pro pomalejší styl hry. Na mapách jsou místa, která jsou vhodná i pro třídu Průzkumník, ale vše je vyváženo systémem velké riziko – velká odměna.

Průlomové sektory a kontrolní body

Pojďme se podívat na hlavní části mapy Wake Island. Kontrolní body (nebo vlajky) uvedené níže vycházejí z režimu Breakthrough, ale poskytnou vám dobrou představu o prostředí pro jakýkoli režim. Režim Breakthrough a mapa Wake Island je skvělá kombinace. V průběhu souboje se propracujete z příjemné a svěží přírody do suššího, průmyslovějšího prostředí.

Kontrolní bod A: hotel

Součástí prvního sektoru v režimu Breakthrough bude společně s kasárnami i tato částečně postavená budova. Hráči, kteří přistanou na Peal Islandu, najdou definované dráhy, které jim pomohou dostat se bezpečně k hotelu.

Obránci mají proti útočníkům k dispozici dvě pobřežní baterie a protivzdušné dělo. Ve vyšších podlažích hotelu také najdou dobrá místa pro ostřelovače. Musí si ale pamatovat, že většina hotelu je zničitelná, a to včetně podlah a zdí.

Kontrolní bod B: kasárny

Od hotelu hráči přejdou most, který je přivede ke kasárnám. Ty stály i na skutečném ostrově. Tady žila většina obyvatel ostrova Wake.

Obránci mají u této vlajky trochu lepší pozici, protože je před útočníky kryjí kasárny. Dostanou také protivzdušné dělo, aby se mohli bránit nepřátelským letadlům. Ostřelovači tady za kasárnami najdou příhodně situovanou vodárenskou věž.

Kontrolní bod C: hangár

Po překonání prvního sektoru útočníci postupují k hangáru. Na skutečném ostrově tady stála budova terminálu, kterou jsme ale my nahradili hangárem.

Pokud se sem útočníci chtějí dostat, musí nejdříve prorazit přes příkop v kopci. Obránci mají na kopci k dispozici protivzdušné dělo. Tento kopec je nejvyšším přirozeným bodem ostrova Wake a obránci jej mohou využít při snaze zabránit nepříteli dostat se k hangáru. Jakmile příkop padne, obránci se musí stáhnout do hangáru a postavit opevnění, obzvlášť tankové zátarasy, aby zabránili vjezdu nepřátelských tanků. Obránci se mohou přesunout na vršek hangáru, aby získali výškovou převahu. Mějte na paměti, že střechu lze zničit.

Kontrolní bod D: muniční sklad

Další sektor opět obsahuje dvě vlajky, muniční sklad a nádrže s palivem. Jak už název napovídá, zde je skladována veškerá munice. A ano, může vybouchnout. Obránci tady mají k dispozici dvě protivzdušná děla. Útočníci se mohou dostat na vrchol rádiové věže a získat dobrý přehled o obráncích.

Kontrolní bod E: palivové nádrže

U druhé vlajky třetího sektoru budete bojovat v prostoru, kde je skladováno palivo pro letadla. Je to vlajka, o kterou budete bojovat nablízko v těsném prostoru a která může velmi ovlivnit vývoj událostí v tomto sektoru. Útočníci mohou zaútočit ze stran a kontrolní místo obsadit, čímž prakticky uvězní obránce v muničním skladu. Ostřelovači si mohou najít skvělé místo na vršku palivových nádrží.

Kontrolní bod F: dok

Poslední vlajka v režimu Breakthrough. Před doky je příkop, který mohou obránci využít k zastavení postupu útočníků. Ostřelovači v týmu obránců mají také k dispozici věž u vchodu do doků. Pokud mají útočníci v tomto sektoru dosáhnout jakéhokoli postupu, musí prorazit přes příkop. Mají také k dispozici lodě, kterými mohou útočit ze stran.

Pět rad pro úspěch na Wake Islandu

  • Tady je pár skvělých rad k útočení a obraně, a to přímo od vývojářů mapy:
  • V režimu Breakthrough dostanou útočníci v prvním sektoru tanky, zatímco obránci nikoli. Pokud útočíte, využijte toho. Pokud uvidíte, že se obránci skrývají v hotelu, srovnejte ho se zemí! Obránci mají jako protiobranu k dispozici opevnění.
  • Útočníci mohou zničit i hangár. Obránci by měli postavit tankové zátarasy co nejdříve, aby se tanky nedostaly do hangáru.
  • Některé bunkry lze zničit, některé ne. Obránci mohou využít tunely, které vedou k bunkrům, a zúžit tak bojiště.
  • Poslední sektor nabízí vynikající příležitost přivolat posily v podobě dělostřelectva nebo raket. Využijte je.
  • Nepodceňujte malé lodě! Jsou rychlé, hbité a perfektní pro útok ze stran.

Zdroj: Tisková zpráva

Battlefield V

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
20. 11. 2018
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře