Konzolista.cz

zvuk z PS3 - jak nastavit preferenci DTS? (43)

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Pan T
Pan T #Drifter
👍1

AlbertA-CZ: protože pouze Hdmi ti přenese HD zvukové formáty, které tu jsou od příchodu Blu-ray disku. Optika stačila v DVD éře. Jak máš možnost výběru, tak není co řešit.

el-pedro
👍2

AlbertA: Ve své podstatě jsou obě možnosti skvělé a ani jedním neprohloupíš.

Optika má ale pro dnešní standardy už značně omezený datový tok. V praxi to znaméná, že přes optiku přeneseš "pouze" Dolby Digital nebo DTS v konfiguraci 5.1, víc to nezvládne. Pokud bys chtěl PCM (bezztrátový signál), tak to přeneseš v maximální konfiguraci pouze 2.1 tuším.

HDMI s tímto problém nemá a mimo výše zmíněné bez problémů přenese i PCM 7.1 (asi současný TOP pro domácí kino)

Jak jsem psal v předchozím příspěvku, zde srovnání formátů podle teoretického datového průtoku:

1. PCM (27.648 Mbit/s)

2. DTS HD Master Audio (24.5 Mbit/s)

3. Dolby TrueHD (18.64 Mbit/s)

4. DTS

5. Dolby Digital

AlbertA-CZ
AlbertA-CZ #Jihlava

Diky. Mam tu moznost. A v cem je to lepsi?

VulcanR
VulcanR #Trogári
👍1

Ak mas moznost - HDMI.

AlbertA-CZ
AlbertA-CZ #Jihlava

Je lepsi mit do domaciho kina zapojeny ps3 a ps4 pres opticky kabel nebo pres hdmi?

milhaus
milhaus #PSN: mhsCZ

no tak to jsem se teda pekne seknul[s13]

Deshien
👍1

2Vojta: DTS v 5,1 pres optiku ano ale to je max.. Dolby HD,DTS master nebo LPCM vetsi nez stereo pres optiku poslat nejde .

2milhaus"Myslim zes to pochopil spatne.link Tohle je hodne starej list ale ukazuje hry ktere maji raw zvuk v 7.1 respektive LPCM .. Nicmene se rika ze vetsina lidi stejne nedokaze rozpoznat zda se jedna o DTS HD master 7,1 nebo LPCM 7,1 takze je to na vas

Vojta_cz

Jeste pro info: v settings PS4 je predvolba 5.1 i pro opticky vystup (me se to netyka, mam HDMI)

milhaus
milhaus #PSN: mhsCZ

bitstream volba pres HDMI u ps3 zachova originalni zvukovou stopu. linear konvertuje vystup na LPCM. tak je to napsany v menu konzole. u her se s PCM moc nesetkate. vetsinou jen dolby. sony ps3 hry maj DTS a ten rozdil je sakra poznat. osobne zadny film s PCM stopou nemam, jen koncert. takze podle me lepsi nechat bitstream, stejne jako v pripade konvertovani mp3 na audio CD lepsi kvalitu proste nedostanete.

u ps4 mam nastaveny bitstream DTS, u linear je zvuk stereo jak pise vojta.

kazdopadne v tom mam peknej gulas, takze si moc jisty tim, co pisu, nejsu.

a aaano, pokud ma ps3 hra DD i DTS, musite v menu odskrknout DD, abyste dostali DTS. dost debilni. ve hre volba NENI (krome asi jen unch trilogie).

zajimavy, ze killzone SF ma na obalu jen DD, nfsr DD i DTS. tajne jsem doufal, ze novy konzole budou podporovat HD formaty a s obycejnym DD se uz nesetkame.

Vojta_cz

No a aby to nebylo tak jednoduche, dal jsem do PS4 BD film s DTS a vybralo to auto rezim a hraje to v 5.1, ale v ostatnich rezimech to nabizi take pouze 2 kanaly, tak jsem z toho nakej tumpachovej :(

Vojta_cz

Takze po revizi jsem zjistil, ze chyba asi neni u me, ale v PS4. Misto proklamovaneho DTS napr. u BF4 chodi z PS4 oklesteny dvoukanalovy zvuk, takze doufam, ze to v nejblizsim updatu opravi.

Vojta_cz

Hdmi. Horsi hosi je, ze jsem zjistil ze vsechny receiverem nabizene moznosti jsou POUZE dvoukanalove, takze ted premyslim nad tim, cim to je ...

Deshien

2vojta:optika nezkousne DTS HD ani Dolby Hd a LPCM pouze ve stereu

Deshien
👍1

Pedro:JJ automaticky se pusti jinej ale jakej presne to bude asi hra od hry .jeste se me nestalo ze bych pri sestupu na horsi format nic neslysel

el-pedro

Vojta_cz: A jak máš PS4 propojen s recieverem? Protože jestli optikou, tak LPCM jde pouze ve stereu. Na více zkrátka ta optika nestačí.

Vícekanálové LPCM (až 7.1) jde pouze přes HDMI.

Vojta_cz

v PS4 to nabizi 3 varianty v settings LPCM, Bitstream (Dolby) a Bitstream (DTS). Kdyz to dam na LPCM, tak mi receiver (Harman Kardon) v moznostech nabizi jenom stereo, kdezto pod Bitstreamem nabizi vice variant vcetne DTS, tak nevim ...

play3man
play3man #Yes, it is
👍1

Aha áno, do 6 kanálov vedia 192khz :D až potom to klesá..

el-pedro

play3man: DTS HD MA i Dolby True HD rovněž podporují maximální sampling 192kHz. Je to asi stejné jakobysme porovnávali LPCM z CD vs FLAC. Oba jsou ve své podstatě bezztrátové a přesto jiné. :)

Ale jinak ano, LPCM je best a jak říkaž přenese víc jak 192kHz v osmi kanálech.

Edit: pokud by to někoho hlouběji zajímalo:

link

link

Deshien: A funguje to u PS3 přes optiku tak, že když zaškrtnu v menu pouze DTS tak se hra s DTS stopou logicky půstí v DTS, ale pokud DTS stopu nemá, tak se spustí v DD?

Deshien
👍1

Ted jsem tyhle veci resil a procetl jsem si asi 50 stranek..kdyz pominu naprosto proitikladne informace

Za ktere muze jak neschopnost autoru tak i rozdil mezi ps3 Fat a Slim ci velkeho mnozstvi updatu..Nicmene

nakonec jsem zjistil toto..Pri pouzivani optickeho kabelu nastavit menu na Bistream a v menu zaskrtnout pouze DTS.Pri pouzivani Hdmi a novejsiho Recievru nastavit v menu LPCM a pak zaskrtnout pouze lpcm 5.1 nebo vejs..khz podle vasi sestavy ..toto plati pro ps3 slim... u BD filmu pak neni zadnej problem protoze ps3 ukazuje v infobaru jaky zvuk zrovna posila..(u LPCM vam reciever nic neukazuje) u her to je pak na autorech ale nejlepsi je jin na stranky a zjistit jakej nejlepsi zvuk hra nabizi a zaskrtnou pouze ten...otravne ,snad to ma ps4 lepe vyresene

play3man
play3man #Yes, it is

Nepovedal by som že DTS HD a Dolby True HD je až tak bezstratové.. kedže podľa môjho infa nedajú viac ako 96khz. Čo pri LPCM nerobí problém ísť aj nad 192khz :D (Aký samplerate majú LPCM v hrách u PS4 ťažko zistím, kedže nemám receiver s HDMI...)

dr.Vo.pruz(CZE)
dr.Vo.pruz(CZE) #PS4,XONE
👍1

Pekne popsane dekuji mnohokrat.Takze playstationy nastavit na lpcm.

el-pedro
👍1

dr.Vo.pruz(CZE): pokud srovnám formáty podle kvality, tak:

1. LPCM (27.648 Mbit/s)

2. DTS HD Master Audio (24.5 Mbit/s)

3. Dolby TrueHD (18.64 Mbit/s)

4. DTS

5. DD

První při formáty jsou všechny bezztrátové, takže se dá říci, že jsou v jedné rovině kvality. Ovšem porovnají-li se podle datového toku, tak jsou právě takto seřazeny.

Za top se ale považuje LPCM, dá se říci, že je to RAW zvuku. Ale jsou skupiny lidí, kteří si to nemyslí a upřednostňují ten a ten formát atd. Ostatně tak je to u všeho. :)

dr.Vo.pruz(CZE)
dr.Vo.pruz(CZE) #PS4,XONE

Nejsem ve zvuku zadny mag ale rad bych vedel jestli u ps3+4 je lepsi format pcm pres reciever?Nebo pred hranim vybrat dany zvuk DD nebo DTS?

JohnDoe82Cz
JohnDoe82Cz #My name is Neo.

Zase mi to vyjelo 3x nějak mi zamrzá net Sorry [s13]

JohnDoe82Cz

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JohnDoe82Cz

Řekl bych že máte pravdu oba Adusa i Pedro, mam Reciver přes HDMI a většinou mi to automaticky u her hodí PCM rozdil nastane když pustim BD film nevím jestli to je tím že při prvním spuětění je zvuk nastaven na originální jazyk filmů ale automaticky se mi rožne kontrolka DTS , Jedine 2 hry u kterých mi to dělá stejně jsou FIFA12 a BF3 které jsou od EA tak fakt nevím. Třeba každý Reciver šifruje jinak.

Pedro_CZ
👍1

No PCM urcite nebude mit zvoleny ten, kdo ma ps3 propojenou s AVR optikou (pripad tazatele, muj ne). Multikanalove PCM leze ven pouze po HDMI, optika nema dostatecnou kapacitu na multikanalove PCM. Tolik dodatek k PCM.

adusa

I1H_SK to ano, ale ja ma zvuk nastaveny tak ze vsetky formaty rozkoduje recevier. Ale teraz nie som si ista ale toto plati myslim len pri BR. Ale ruku do ohna za to nedam. Ale ako som pisala nie je to pri kazdej hre...

I1H_SK

Pri každej hre ti bude svietiť ikona PCM ak to máš nastavené v menu (nie v audio menu ,ale je tam kde je napr. pípnutie na gombík ,alebo poslať audio do tv....) Je tam tuším bitstream na pcm abo dačo také.

adusa

Sony preferuje najviac PCM oproti ostatnym formatom. Napadla ma este aj jedna vec, ze ako spolupracuje ten ktori recevier-zosilnovac s PS3. Ja som vcera s priatelom testovala Killzone 3 a display na recevieri ukazoval PCM. Ale ak sme vypli PCM tak uz svietilo DTS. Takze skor si myslim ze PS3 preferuje ten najvyzsi format a to je PCM. Lebo pri skoro kazdej exkluzivnej hre svieti tato ikona. Neviem, mozno je u niektorich problem v recevieri uz len preto ze je trochu starsi a nepodpruje PCM ale na playstetione tento format maju zaskrtnuty a preto ho recevier-zosilnovac prevedie do digitalu. A potom nastava situacia co pisal Pedro ze si to treba v menu konzoli nastavit. Ale ked je moznost tak jednoznacne preferujem PCM.