RPG

Xenoblade Chronicles - Informační přehled (51)

• slanecekKONDAR
    slanecekSHODAN

@RICHARD ZELINSKY: O CZ/SK fóru pochybuji, zkus reddit.

• RICHARD ZELINSKY
    RICHARD ZELINSKY

caute zacal som hrat 1 cast je niekde cz\sk forum ako to hrat vysvetlenie pribeh zbrane tipy triky ...dakujem

• touchmud
    touchmudmade4game

@Leon: odpověď musím rozdělit. Co se týká hry samotné je tam vidět ohromný posun směrem k tomu udělat herní systém přehlednější a pochopitelnější i pro nové hráče. A to jednoznačně vítám, protože proniknout pod povrch nebylo vždy snadné a tady je vše vysvětlené a dávkováné postupně. Interface je přehlednější, grafika a hudba skvělá, takže po technické stránce posun kupředu. No a příběh hry mě chytnul hned na začátku. Má spád a zajímavě vybudovaný svět. Ale i po několika hodinách jsem stálé na začátku, abych ho mohl hodnotit nějak více. Stejně tak k postavám si cestu teprve hledám. Ale to jsem měl i u předchozích dílů. Zatím na mě X3 působí nejvíc příběhově s minimem nudných vedlejších questů, uvidíme jak to bude dál ale zatím velká spokojenost.

• GKONDAR
    G🏮いただきます🏮

U mě dobrý, hromadim G jako správné G a musim smeknout, jak to pusobi sveze- jakoze to neni cista tahovka, na kterou sem byl zvyklejv ramci vetche zkušenosti s zanrem, ale zaroven to neni nejakej silenej hacknslash

• Acemax67
    Acemax67VYDIS

@Leon: reknu ti tak za mesic, az dohraju druhy dil:) Zatim jsem Xeno 3 je pustil, odehral pul hodinky a ted se musim drzet, abych to nepustil znova:)

• LeonKONDAR
    LeonVerum Rex

Tak co říkáte na Xenoblade Chronicles 3?🙂

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

StefiCZ jako jasný, že když už jsem to koupil, tak na tom hraju i jiný hry, ale nebýt Xenoblade, tak bych to bez toho nějak vydržel, tak jsem to myslel[s14]

• Deshien
    Deshien

Neni treba kupovat NTSC konzolu staci nekde stahnout to magic swap dvd a jede to i bez zasahu do konzole

• StefiCZ
    StefiCZpls no

Počkej, ty máš Wii vážně jen na Xenoblade? [s6] Tam je pro mně taková hromada skvělých her že se mi mezi něma Xenoblade ztrácí [s14] Před pár dny jsem právě dohrál The Last Story, Xenoblade je ale na dýl no [s14]

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Já to v podstatě kupoval jen kvůli těm Sagam, stejně jako Wiičko jen kvůli Bladu, prostě to nehorázně žeru[s6] Každý RPG dám maximálně 2x, ale Sagy mám projetý každou aspoň 10x. Ale dvojku jako první fakt nehrej. Je to jenom takovej most mezi jedničkou a trojkou[s14]

• StefiCZ
    StefiCZpls no

Tak já bych NTSC ps2 chtěl jen kvůli těm dvoum Xenosagam. Ps1 RPG si vytahuju s cdček do psp [s1] Tales of the Abyss si hodlám kupovat na 3DS a Grandiu nějak nemusím, což s mýma financema nepřipadá v úvahu kupovat druhou ps2ku, jen kvůli dvoum hrám. Zkusím někde půjčít nějakej Swap disk, nebo jak se to jmenovalo [s6] Snad si Sagy taky někdy zahraju no, mám sice doma dvojku ale moc se mi do ní nechce, když nevím jak to začalo a jak to skončí.

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Nemáš za co, jsem maniak [s6] Jinak já kupoval ntsc ps2 taky na e-bayi jen za nějakých 1200,-nebo tak. Celkem se to vyplatí, když vezmeš, kolik ps1 a 2 RPG nevyšlo v Evropě- Gears, Sagy, Chrono Cross (myslim), Tales of the Abyss, Grandia 3....nehledě na to, že americký verze různých rarit se shání mnohem jednodušeji a levněji než palky[s14]

• StefiCZ
    StefiCZpls no

Vulcan: Nad tím špekulu nějakej pátek [s6] NTSC ps2 si ale fakt kupovat nebudu [s6]

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Diky moc, v tak detailny popis som ani nedufal. [s6] Znie to dobre, asi do toho pojdem, teraz je podobnych RPG uz pomenej a chcelo by to zase zmenu. Este tak poriesit ako na mojej nechipnutej ps2 rozchodit US verzie hier... [s14]

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

VulcanR: V prvních dvou dílech jsou souboje podobný Gears v tom, že útoky zadáváš kombinací tlačítek, ale v praxi to funguje trochu jinak. Jednička má poměrně pomalý a hodně taktický boje, ale mně se to tam právě líbilo ze všech Xeno her nejvíc. Musíš zvážit každej tah, jestli zaútočit nebo se radši 'nabít' aby jsi měl silnější útok v dalším kole apod. Taky musíš rozlišovat útoky a obranu podle typu nepřátel (biologický, mechanický a nejhorší Gnosis). Ve dvojce pak jde hlavně o to, zjistil u každýho nepřítele správnou kombinaci na 'break'. Můžeš je pak vyhazovat do vzduchu nebo naopak srážet k zemi a dělat tak obrovskej damage. To se mi líbilo hlavně u bossů. Strašně návykový. A ve trojce tam máš klasickej tabulkovej systém (attack, magic, guard...), kterej sice funguje skvěle, ale i tak mně bylo celkej líto, že nenechali ten předchozí typ. Co se Gears týče, tak v jedničce je můžeš přivolat v jakékoli bitce, přičemž mají svoje výhody a nevýhody. Třeba mají oproti postavám mnohem vyšší hp, ale zas jsou děsně pomalý a nejdou léčit, musíš je nechat opravovat což jde během bitvy jen celkem vzácnýma předmětama, který se tuším ani nedaly normálně koupit, jinak v servisech. Líbilo se mně, jak je můžeš různě vylepšovat, takovej tuning xD Ale je fakt, že je vždycky používám jen na pár bossů, jinak si v pohodě vystačím s postavama, takže mechy hold nemají moc velký využití. Ve dvojce a trojce je pak používáš jen v předem určených častech, přičemž ve dvojce mi to přišlo spíš jako otrava, ale ve trojce bitky v Gearech patří naopak k tomu nejlepšímu, obzvlášť někteří bossové[s7]

Jinak na e-bayi určitě splašíš za slušnej peníz všechny 3 díly v jednom. Já je kupoval za nějakých 60 dolarů.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Dexter: Hm to znie lepsie, uz som to aj mal parkrat na US ebayi vyhliadnute, tam to tusim oficialne vyslo aj ako trilogia spolu v jednom baleni (viem ze v EU vysla dvojka s nejakym rekapitulacnym DVD-ckom, ale to nie je ono) ale vzdy do toho nieco prislo...

Inak ako su na tom suboje, viem ze su na tahy, ale zostali tam aj tie kombo mechanizmy z Gears? Lebo to bol jeden z najunikatnejsich a najzabavnejsich systemov, ake som v JRPG videl. A aku ulohu maju Gears v boji - su ovladatelne v kazdom suboji ci len v urcitych castiach hry?

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Přiznám se, že o gnosticismu vím prd, ale počtu si.

VulcanR: Sagu bych být tebou rozhodně vyzkoušel, je taková rozvleklejší, líp pochopitelná a příběh je i víc založenej na emocích ve srovnání s Gears. Jenom škoda, že stejně jako Gears, ani Saga nakonec nebyla dokončena tak, jak se původně plánovalo[s13]

• Deshien
    Deshien

Stejne to byla uzasna hra.Trochu toho patosu,trochu sroubovanejch scen ktere mely pusobit hloubeji nez ve skutecnosti byly ale ten zbytek [s7] Pribehem a vubec jenom poctem animacek se k tomu blizi snad jenom vzdalene MGS ... vsak na celou trilogii je snad 20 hodin animaci a skoro deset CD soundtracku

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Xenoblade bola nadherna ateisticka hra, co ma velmi potesilo. V Gears bolo tych religioznych odkazov a tem trosku viac, mozno preto mi az tak nesadli a to bol aj dovod preco som sa nepustal do Sagy...

• Deshien
    Deshien

Vira v boha nebo neceho nemusi nutne souviset s Krestanskym pojetim,.. byl jsem zapalenej fanda a treba xenosaga je hodne ispirovana i Gnosticismem coz je podle vseho v rozporu s krestanstvim a Chaos alias Yeshua ktery nosil jmeno krista nekolik tisic let pred nim,,, ve scene kdy stoji u krize je pak krestansky jezis ale jenom jako prorok boziho slova..Nicmene obe hry se snazi hrat na Sci-fi a vysvetlovat bibli i historicke udolasti po svem

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

No on sám Takahashi neustále popírá i jakoukoli spojitost Xenogears se Sagou, i když tam nepochybně nějaká je (minimálně Citan a Jin jsou stoprocentně příbuzní[s6] ), ale Xenoblade s tím každopádně nesouvisí. Hra se původně měla jmenovat Monado, ale pak to předělali na Xenoblade na počest Takahashimu[s14]

Jinak s tou vírou v Boha, Xenoblade mi k mému potěšení na konci přišel spíše ateisticky laděný a Saga byla taky docela provokativní s těmi podtituly Nietzscheho děl a samotnou postavou Wilhelma[s14]

• StefiCZ
    StefiCZpls no

Aha, já jsem myslel že Xenogears je pátá kapitola Xenosagy a Xenoblade tam má taky někde svoje místečko, škoda. Kdyby to bylo propojený bylo by to zajímavější [s14] Jinak ale díky.

• Deshien
    Deshien

Ne nezapada... stejne jako nezapada Xenogears s Xenosagou ... na konci Xenogears se rika ze jde o patou kapitolu ale cela serie dokoncena nikdy nebyla protoze to square odpiskalo a celej tym presel delat pro Namco a prava na xenogears zustaly u SE.. Xenoblade je tedy hodne inspirovan a mozna i trochu propojen ale opravdu jen vzdalane aby nedeslo k poruseni autorskeho ci nejakeho zakona.... Xenoblade je pak uz uplne neco jineho a zustava jenom nadseni pro roboty a viru v boha

• StefiCZ
    StefiCZpls no

Dotaz, zapadá Xenoblade do té 6ti dílné ságy společně s Xenogears a Xenosagou?

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Tak, konečně to dorazilo i ke mně. Zatím jsem nadšený.

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Zatím mám asi jen 2 hodinky a bohužel to brzo budu muset zabalit, páč musím ráno do práce. Nicméně dojmy zatím dokážu shrnout třemi písmeny-WOW! Snad nejvíc chytlavá hratelnost od dob....no ani nevím, už hooodně dlouho mě tolik nebavilo jen tak běhat po světě a grindovat. Naprostá volnost, žádný loadingy, povedenej bojovej systém (ze začátku jsem se ho trochu bál, ale nebyl důvod), krásnej svět (i když jsem zatím daleko nedošel, více méně furt běhám v jedné lokaci, další část příběhu si radši nechám na zítra). Ovládání je trošku nezvyk, protože je to moje premiérová hra na Wii, ale už si zvykám. S grafikou jsem spokojenej, nevím jakej je na wii běžnej standard, každopádně na to jak je hra rozsáhlá vypadá úžasně (a to ani ještě nemám ten kabel pro maximální rozlišení na lcd). Soundtrack, z toho mála co jsem zatím slyšel, se jeví jako vůbec to nejlepší od dob Xenosagy 3. Ať už u cutscén nebo přímo ve hře. Jinak hraju s japonským audiem samozřejmě xD Dabing výbornej jako vždy, anglickej jsem radši ani nezkoušel, to mi stačilo z videí[s6] Příběh se zatím jeví slušně, i když cutscény jsou o dost kratší než u Gears a Sagy, ale je to Takahashiho práce, tak strach nemám. Takže zatím bomba!

VulcanR jj, k téhle edici byly jenom plakáty, ovladač je zase u nějaké jiné

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Dexter: Chci slyšet dojmy z hraní!!! Prosím, prosím [s6]

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

VulcanR: jo, to je Gamehouse [s6] neobvyklá herní firma, která má všechno dřív, všechno speciální a po svém. A za to ji patří dík. Zeldu a další budu objednávat u nich.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Dexter: nadhera, btw to si dostal plagaty k predobjednavke len hry, bez ovladaca ? :-O

JJ viem o tom, uz som od par ceskych shopov aj bral, vsetci co som pozeral ale mali predobjednavky az na piatok a z UK posielali o tyzden skor, keby viem ze to cz shopy dostanu takto skoro... [s3]

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Nehorázná ZÁVIST![s6]

Jinak 365games mi hlásí v objednávce, že bylo odesláno. (Zrovna ve chvíli, kdy jsem to chtěl zrušit a koupit si to z Gamehouse s těma plakátama... [s6])

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Tak je doma. Plakáty jsou náherný a asi 2x větší než jsem čekal. Na jeden jsem pořád nenašel místo xD Když tak fotky na konbooku, unboxing zde link

btw VulcanR Pokud vím, většina českých shopů posílá i na Slovensko. Třeba na Gameexpress už to taky mají (i když bez plakátů) a ta cena není zas tak hrozná[s14]

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Ja nakup v zahranici nelutujem, u nas to nema zatial ziadny shop a vyzera to, ze budu radi ked sa k nejakym kusom dostanu do konca mesiaca. [s6]

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

pitrs: FUUUUUUUUUUUUUUU - [s6] Já to fakt... ale nic. Příště kašlu na tři stovky a koupím si to někde u nás.

• pitrs
    pitrs

jako nevim jak vy, ale já to teď právě držim v ruce v GAME v ČR. Měli to tu už od včera. Cena možná vyšší, ale zase prodejna je při ruce :)

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Vypadá to, že Nintendo se stará. Pokud si hru zaregistrujete před 30. září, budete mít možnost si stáhnout soundtrack (nevím, jestli onen plný nebo special). link

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Tak dneska ještě nic[s8] Pošta v poslední době nějak zaspává. Zítra snad určitě. Jenom doufám, že ten Gamehouse je v pohodě, ještě jsem tam nic nekupoval.

Moments hunter Dík, to mi celkem spadl kámen ze srdce. Poslouchal jsem to porovnání u všech postav a na ten anglickej bych si asi nezvykl. Ženský se celkem dají, ale chlapi hrůza. Hlavně Shulk, to je strašnej hlas[s6]

• VulcanR
    VulcanRTrogári
    1

Sakra ma niekto stastie. [s8] [s14] Ako vidim aj u vas mate este nastastie eshopy, ktorym dodrziavanie datumu vydania nic nehovori. [s6]

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Zítra!?! Zatraceně, že já nerozbil raději to prasátko. Teď budu muset čekat na ty anglány, než se mi to uráčí poslat. (Jinak by mě teda zajímalo, kde Gamehouse k těm hrám chodí. Co vím, tak měli Resident evil: Mercenaries 3DS snad o týden dříve [s6]. Mají asi hodně dobré kontakty a to je dobré vědět, když budu potřebovat něco o hodně dříve)

K tomu japonskému audiu, podívej se tady link a běž po položce Characters, dole je pak malá poznámka o tom, že to lze pouštět v anglickém, nebo japonském dabingu.

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Já už bych to měl zítra mít i s těma plakátama. Dneska už mi psali z gamehouse, že posílají[s7]

btw je nějak oficiálně potvrzený, že bude možnost přepnout na jap audio? Jen abych mohl klidně spát...xD

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Len na Wii, navyse je to first party exkluzivita - nulova sanca ze sa hra niekedy v buducnosti objavi mimo konzol od Nintenda. [s6]

• xxteryxx
    xxteryxxPaintball

prosiiim! ze to neni jen na wiicko!!!!!!!!!!!!

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Objednával jsem přes 365games.uk tak jsem zvědavý, kdy se ozvou.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

V Zavvi uz maju skladom a od soboty expeduju zahranicne predobjednavky.

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Nintendo otevřelo konečně "micro" stránku v aj: link

obsahuje příjemný přehled všeho nejdůležitějšího

• sephiroth_-77
    sephiroth_-77swag

No nevim, ten dabing se mi moc nezamlouva, ale hra vypada dobre tak to holt prekousnu [s14]

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Chces povedat vychutnat si ten britsky prizvuk. [s6]

p.s: prvych 10 minut v anglictine link

p.p.s: vsetci co maju predobjednanu limitku v GAME a cakaju plagaty si mozu nechat zajst chut - plati to len pre kamenne obchody v UK. [s3] Tymto sa hra pre nas mimo UK dostava na uroven predrazenej standardnej verzie.

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

10-ti minutové video s komentářem popisujícím základy gameplaye (jediné, co musíte zkousnout je onen britský přízvuk) [s6] link

• Moments hunter
    Moments hunterXL>All

Já už jsem si tak zvykl z videí na ten japonský dabing, že si asi zapnu jen titulky. Ale co jsem viděl, teda slyšel, tak anglický dabing nezní špatně. Hlavně jde slyšet i ostatní postavy a nezní to vůbec špatně.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Europsky rozsireny trailer. link

Na britsky dabing pocuvam vselico, musim ale povedat, ze mne sa paci, moc. [s7] Sedi mi tam viac ako keby to bola tuctova amicka anglictina a asi ho uprednostnim aj pred originalnym japonskym. [s6]

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Neskutocne sa tesim, podla toho co som videl to vyzera na najlepsie rpg tejto generacie a urcite sa umiestni dost vysoko aj v mojom celkovom rpg rebricku. Duifam ze moja limitka pride do avizovanych 3 dni (som zvedavy ci aj plagaty), lebo to cakanie je uz nevydrzatelne. [s6]

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.