Konzolista.cz

Výběr TV na hry (16)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Vojta_cz

Tomjones: ja mam L9 a je skvela. Toshiba je Mercedes mezi tim plevelem, co se u nas prodava, jako LG, Samšunk, apod. Ale tady to nikomu nevysvetlis...

tomjones

Náhodou někdo s touhle Toshibou link nemáte zkušenosti nebo nevíte zda je vhodná na hry?

Starky
Starky #NaughtyGod
👍1

Pokud jde o hry, tak w805 je naprosta lahoda, jistota perfektniho zazitku.

Mahony10

eeee: díkes za radu - tov. nastavení jsem pravda nevyzkoušel. Kabel jsem prohodil a bylo to to samé občas to probliklo, ale hrát se nedá. Takže jsem i zvažoval koupi menší televize místo monitoru, ale to mi zas nepřijde ideální řešení na zapojení kompu.

Jinak ještě k tématu: na konzoli hraji pouze FIFU a NHL a na monitoru se mi hraje parádně ( při online hře nemám pocit, že mě ruší okolí ) - naopak teď, když musím používat TV, tak to moc nezapínám. Samozřejmě když se sejdeme ve více lidech tak bez TV by to nešlo, to je bez diskuse. Chtěl jsem tím říct, že nesdílím názor - hrát konzoli na monitoru je nesmysl, ale nemohu to posoudit z pohledu "stříleček", protože ty vůbec nehraji, na sportovní hry mi to maximálně vyhovuje. M.

eeeee
eeeee #můj názor

jeffoun: viz link, ale i kdyby, porad si myslim, ze do 30 ms ma smysl resit u TV ostatni parametry, protoze nejen input lag rozhoduje o vhodnosti pro herni vyuziti. Sonky mivaly treba docela silny motion blur. Uz s tim nemaji problem? Protoze jestli jo, tak k cemu je rychla odezva, kdyz rychle pohybujici se mensi objekty jsou spis smouhy.

Mathony: monitory jsou nekdy potvory, mne takhle jednou nechtel pripojit pc. Zkus u nej tovarni reset, to me pomohlo. Popripade si zkontroluj nastaveni videovystupu v xboxu. HDMI kabel predpokladam pouzivas ten samy pro vsechny zkousky. Jinak zkus jeste prohodit tyto.

Mahony10

Dobrý den herní přátelé, mám ohledně tohoto tématu malý dotaz - třeba mi někdo poradí. Vlastním Xbox 360, který jsem měl připojen na monitor přes HDMI ( na TV kouká žena :) ) a zničeho nic se mi na monitoru přestal obraz zobrazovat - prostě černo. Když připojím Xbox k TV funguje, když na monitor zapojím komp funguje. Ale Xbox a monitor spolu nee, ale donedávna bylo vše OK. Nemá někdo podobnou zkušenost v čem je možný problém? Předem děkuji M.

jeffoun
jeffoun #bad.boyz.c

eee-pokud vím tak má ta sonka 6ms a to už oproti 30ms rozdíl je.

Gibsn

tady je Sonka za 25 + ps3 a fifa link ale ted si nejsem jist zda za to chtej jeste + 6k

tomjones

Všem děkuju za rady. Co řikáte na tuhle link ? Jen jsem nikde nenašel inputlag a odezvu. Ta Sonka je pěkná, ale už poměrně dost nad můj rozpočet (a to ani nemluvim o tom původím :) ).

eeeee
eeeee #můj názor

Robot: lag kolem 30 ms je jeste ok. Treba TV co bys volil ty, 50W805 ma lag 23 ms link , to uz takovy rozdil neni.

Cemu nerozumim je, ze ten lag se udava pro game mod, kdy predpokladam, ze jsou vypnuty narocne upravy obrazu. V tom pripade by me zajimalo, jakou kvalitu potom ten obraz ma, tj. jake upravy obrazu jsou vypnuty, to se nikde nedoctes. Myslim ze jedna z casove narocnejsich uprav je Motionflow XR, ktera se snazi zapasit s pohybovou neostrosti LCD panelu, ale protoze dopocitava mezisnimky, musi pockat na nasledujici snimek, nez ten mezisnimek vypocita a zobrazi. Pokud se tohle v game mode za ucelem snizeni input lagu vypne, pak pri hrani musi ten obraz trpet pohybovou neostrosti, ne?

Kvalitni obraz a input lag jsou protichudne parametry, cim vic se zlepsuje jedno, tim vic se zhorsuje druhe, protoze na LCD se kvalita obrazu vylepsuje hodne prave postprocessingem. Navic jsou ruzne typy/technologie LCD panelu, a da se rict, ze cim kvalitnejsi obraz poskytuje, tim pomalejsi je a u TV se preferuji spis ty s kvalitnim obrazem.

Tohle je pro me duvod, proc ja plazmu beru i kdyz jsou na ustupu. Kdybych koukal jen na filmy, tak bych se s LCD TV dokazal smirit, ale na hry fakt ne. Na PC jsem se kvuli hram dlouho nechtel vzdat CRT monitoru a dodnes je to na PC problem, herni monitor ma ubohou kvalitu obrazu a monitor s dobrou kvalitou obrazu zase vykazuje spatne herni paramety - hrac/fotograf, ktery potrebuje oboji, aby pak mel dva monitory. U konzole jsem tento problem nadherne vyresil prave kvalitni plasmovou TV, ktera i v "hernim" rezimu nabizi dobrou kvalitu obrazu - dobre barvy, neslevaji se stiny a jasy, dobra pohybova ostrost, dobre pozorovaci uhly, nizky input lag.

Ale i mezi plazmami je rozdil a nektere maji spatny input lag nebo pohybovou ostrost a je potreba si vybrat nejakou kvalitni. Pro hrace ale myslim nabizi lepsi pomer kvalita/cena.

jeffoun
jeffoun #bad.boyz.c

jak píše robot,ta sony w805 je nejlepší volba,mám ji v 55 a naprostá spokojenost[s11]

RobotCZ
RobotCZ #Dukla Jihlava

No otázka byla jasná. Tudíž plasmu a její ustupující technologii neberu(ikdyž ta eeečkova je pěkná)....tudíž to chce telku s nejnižším inpulagem. No a tady jsou karty už předem taky rozdaný. Nejnižší inputlag má tablo od sony www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag.... já bych volil tuhle tv link ..... anebo Toshibu ta má taky nízkej www.alza.cz/47-toshiba-47l7453-d1148487.htm .... zbytek je to kolem třiceti, čtyřiceti a výš. Tak jako tak stejně tyhle 2 tv produkují asi ten nejlepší obraz. Ještě krásnej obraz má Sharp, ale odezva už 30ms a navíc je to prý více poruchový

eeeee
eeeee #můj názor

Pokud ji jeste sezenes, tak ja bych ti doporucil to co mam ja: plasmu Samsung PS60E6500 i kdyz je vetsi, nez pozadujes. Ale ja jsem s ni tak maximalne spokojeny, ze bych fakt kazdemu pral, aby mel ten samy zazitek z her, co mam ja. Byl to stastny kup, za ktery si dodnes blahorecim. I v recenzi ji chvali jako vhodnou pro hrani. link

Pan T
Pan T #Drifter

tomjones: Tady je dobrá databáze vhodnosti televizí/monitorů k hraní her. link

(Případné adepty na koupi bych si tam první proklepl.)

VulcanR
VulcanR #Trogári

Nabuduce skus pohladat lepsie, telky z tejto temy este zarucene zozenies. link

tomjones

Ahoj,

chtěl bych vás poprosit o radu, jakou TV si koupit. Chtěl bych TV, aby měla velikost 50" a finanční limit je okolo 20 000 Kč. Asi by to měla být LED, někde jsem četl, že plazmy na hraní her nejsou nejlepší, ale pokud to tak není, tak se plazmě nebráním. TV příjem mě v podstatě nezajímá, protože budu na ni hlavně hrát hry (PS3, Xbox 360, PS4) a pouštět HD filmy přes notebook. Také by nemusela být ani 3D a SMART funkce nejspíš používat nebudu. Už jsem na nějaké koukal, ale vždy jsem snad našel něco co by mi nevyhovovalo (2 HDMI, pouze 50 Hz, vysoká odezva, atd...). Projel jsem tu už i nějaké starší témata, ale snad všechny TV co byly doporučovány už nejsou k sehnání.

Předem díky