Konzolista.cz

Ps4 - Zvuk hdd (20)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
bezatom99

Luciferko.dneska jsem se stal hrdym majitelem ps4 a musim rict ze podobny zvlastni zvuk taky slisim v pravem prednim rohu ale i v menu u hry (demo verze)to nejak neslysim...neni to nic hrozneho,jen ti tim chci rict ze zaruka je 2 roky tak pockam co to bude delat a kdyztak pujde.ale po zkusenosti s ps3 tam mi z ni lezli ukrutny zvuky a po 4 letech je porat v super kondici.(ťuk,ťuk,ťuk na dřevo)rekni brachovi at jde spat[s6]

BenjaminL
BenjaminL #Fuck off

To je naprosto normální, ventilátor, mechanika, HDD chroustá pořád - pokud to je slyšet jen s uchem u konzole, tak není co řešit. PC rachotí stejně.

Loser
👎1

a jak víš že je mladá?[s6]

Loser
👎1

psala si že je bratr zarytý antikonzolista ne?tak předpokládám že žádnou konzoli nema/nemel,tak jak muže vědět že ten zvuk tam nepatří hmm?nechtěl si do tebe jen zbytečne rýpnout?[s6] Taky si psala že musíš mít ucho přímo u konzole jinak to neslyšíš ne?takže kdyby te na to bratr neupozornil tak by te nic netrápilo[s14] co se týče toho auta,to budeš při řízení ješte ležet na kapotě a poslouchat jestli motor neklepe?to asi ne vid,takže trochu zcestný argument. Nic proti tobe nemam,psal sem jen že to tu zbytečne rozepisuješ do dlouhých románu,když ti tu hned pár ochotných lidi řeklo co by to mohlo bejt.

PS:na svoji PS4 sem si poctive vydelal,to se neboj,a veř mi že nejvíc sem byl posranej z toho když sem jí poprvé zapínal,po tech problémech co sem četl všude na netu,tak sem si říkal jestli pojede či nikoliv[s6]

pitrsone
pitrsone #Trololo
👎1

Luciferka: jakej máš PSN nick?

Luciferka
👍2
👎1

Loser..Já sice nevím jak ty..Ale pokud si koupím konzoli za své poctivě vydělané peníze tak očekávám že to bude ok. Jak jsem psala já se v tom nevyznám tudíž si myslím že od toho jsou tyhle fora abych se zeptala pokud se mi prostě něco nezdá. A sorry ale tvrzení že jestli mi to překáží v hraní?? To je jako si koupit fungl nové auto a při tom by mi něco pořád klepalo v motoru při řízení.Ale já to přece nebudu řešit protože v samotné jízdě mi to nevadí;)Někdy mě to fascinuje fakt.Chtěla jsem názor někoho kdo by mi jen poradil to je celé;)

Loser
👍1

mne se naopak líbí ten zvuk když se roztáčí mechanika,ten zvuk je pastva pro mé uši[s6][s6]

VulcanR
VulcanR #Trogári
👍1

Ked ide z pravej strany moze to byt aj hdd, tie zvuky su dost podobne. Ako pise loser - proste to zbytocne neries. :D

Loser
👍2

překáží ti to v hraní?ne,tak co řešíš?při nejhorším máš záruku.Přijde mi spíš že deláš zbytečne z komára,velblouda[s6]

Luciferka

VulcanR: Já s tou mechanikou nevím. Už někdo mi říkal že ten zvuk vydává Blu-ray mechanika..Akurát jsou tu dvě věci. Mechanika je vlevo a zvuk se zcela jasně ozývá z pravého rohu kde je to logo Ps4. Když k tomu dám hlavu na 100% v tom rohu je ohnisko toho zvuku. A zda druhé... Dělá to i při hraní dema. Tudíš to přece mechanika nemůže pracovat né? Nebo ta mechanika má fungovat tak že při zapnutí konzole sepne okamžitě i mechanika a hučí í když v ní není disk a začne i při hře z hdd vydávat tento zvuk? Je to divné[s8]

VulcanR
VulcanR #Trogári
👍1

Su tam dva zvuky - vetrak (to hucanie) a mechanika (to bzucanie) :D je to normalna vec, nemas sa coho bat - hlavne ked pises ze uz kusok od konzoly ten zvuk skoro nepocujes. Moj stary 360 vydava zvuky ako ked startuje lietadlo a pocujem ho aj vo vedlajsej izbe a stale funguje bez problemov.

Luciferka

Takže.. Nakonec je to úplně jinak..Když jsem zkoumala ten zvuk tak jsem měla konzoli ve stojanu vertikálně. Zvuk se zkresloval a působilo to tak že to vychází z té leštěné části. Jenže se mi zdála konzole výrazně teplejší než když byla horizontálně tudíž jsem sundala stojan a přišla na to že ten zvuk vůbec nevychází z oblasti kolem hdd nýbrž tak je je vyryté logo Ps4. Takže když je konzole naležato tak ten zvuk vychází z pravého rohu.Zvuk jsem se rozhodla natočit abych tady jen hloupě nepsala.. link (zvuk je patrný od 0:07 až 0:17.. Je potřeba opravdu dát volume aby byl zvuk dobře rozeznatelný) Jedná se o jakoby cvrkot nebo také bzučení cívky nebo tak něco. Konzole v hlavním menu takový to zvuk nevykazuje. Po spuštění hry watch dogs vydává konzole tento zvuk. Při bližším soustředění jde zvuk slyšet. Mám konzoli asi 2 metry od sebe. Zvuk konzole vydává i při hraní dema (Fifa,UFC,Lego) ale zvuk již není tak patrný.Na googlu sem si to na různých zahraničních fórech našla ( hledala jsem pod Ps4 buzzing noise atd )ale nějak jsem nenašla kloudné řešení zdali se jedná o problém či nikoliv. Ješte sem našla podobné video na youtube.. link (zvuk je patrný od 0:18 ) Jako fakt mě to docela znepokojuje. Nevím zda to reklamovat nebo né :) Byla bych vděčná kdyby jste na to mrkli a popřípadě mi poradili :) A taky by jste mohli zkusit konzoli v tom rohu při hraní poslechnout zdali to taky někomu z Vás nedělá.. Já kdybych si to neposlechla z blízka asi bych to ani nepostřehla a hrála vesele dál :D

Raiden_cz
Raiden_cz #Dovahkiin

Maverick_cz: Mechanika je pod HDD takže bych to tipnul spíš na ní

Maverick_cz
Maverick_cz #G.B. club

Tady uz není vubec o čem se bavit, tak moc nechápu ty dlsi a další reseni vc. ultra reseni koupit SSD když to holce vlastně vůbec nevadí (akorát se boji, aby to nebyl problém, což na 99% byt nemůže, protože to slyší az když k tomu prilozi ucho a tak se jedna bud o mechaniku, ltera proti hdd vydava co se týče typu zvuku opravdu pazvuky, který nejsou mechanicky zrovna ideální a může se zdát, ze se tam něco sype, nebo je to hdd.... tak jako tak slečna popisuje i v jaké casti to slysi, takže pro majitele ps4 by nemel byt problem rict, jestli je tam hdd nebo mechanika - obojí predpokladam nebude ve stejné casti.

Maca91
Maca91 #Maca91 C Z

HDD si muzes vymenit bez ztraty zaruky ne? Bylo to tak i u ps3 ;)

Maca91
Maca91 #Maca91 C Z
👍1

Naprosto normalni :) At si bracha zahraje hru na pc a da si k uchu HDD. Proste HDD sroti data coz je normalni ;)

etj
etj #etj

Tak já myslím, že mechanika při hraní skoro neběží, ne? Mě se rozjede na začátku (asi ověří disk) a pak to čte herní data z HDD. Nicméně zmíněný zvuk může pocházet od HDD, prostě stále máme v konzoli pohyblivé části, které přirozeně vydávají nějaké zvuky. Když to není tak hlasité, že to ruší při hraní, tak bych to neřešil...

kikrmachr96
👍2

Tak přirozeně hry jsou instalovány na HDD a v něm se otáčejí plotny při čtení, ale že by ty vydávaly takový zvuk. To bude asi ta mechanika. Ta se konec konců používá taky při hraní a čte se z disku. Můžeš tam zkusit vložit nějaké DVD a přehrát film jestli to taky dělá, ale stejně asi půjde o přirozený zvuk. Taky jsem slyšel že mechanika vyluzuje poněkud vyšší zvuky pokud je konzole postavena vertikálně. Máš ji horizontálně nebo vertikálně?

Maverick_cz
Maverick_cz #G.B. club

podle všeho je to mechanika a je to normální. Při hraní na PC to brácha už asi ani nezná, protože z mechaniky už se čte málokdy, tak mu to přijde divný. Pokud je to slyšet pouze, když k tomu přiložíš ucho, tak bych to neřešil vůbec.. kdyby cokoliv, tak máš záruku, takže bych se tím zbytečně nestresoval a bráchu pozdravuj

Luciferka

Ahojte:).. Jde mi o to že jsem si před 2 týdny koupila konzoli Ps4 v bundle s Watch Dogs. S konzolí jsem spokojená. Při hraní Watch dogs se kolem konzole začal ochomejtat můj bratr který je zarytý antikonzolista. Koukal na to a pak tam něco poslouchal a říkal že to v tom hezký chrastí a že s takovou se to brzo rozsype. Nějak jsem tomu nevěnovala pozornost, řekla mu ať vypadne. Pak mi to nedalo a konzoli jsem chvíli během hraní poslouchala. Jde o tu lesklou část kde je předpokládám Hdd a mechanika ? Během hraní se ozývá jakési chroustání nebo vrčení.. Prostě když hraju tak v kuse tam jako něco vrčí. Ten zvuk je ale opravdu slyšet jen pokud přiložím ucho skoro ke konzoli, konkrétně k te lesklé části.Kdybych nebyla přímo u toho uchem tak to neslyším. A dělá to jen během hraní hry. Když jsem v hlavním menu konzole tak to nedělá. Chtěla jsem se tedy zeptat zda-li vám tento zvuk dělá taky při hraní hry.. Zdali je to normální zvuk z hdd a projevuje se tak při hraní. A jesli je normální že to dělá během hrani v kuse. Omlouvám se asi za debilní otázku ale nedalo mi to :)