Playstation 4

PS4_ problém_ špatné vyhlazování hran (20)

• BlacksheepTNT
    BlacksheepTNTPS4 Only

Přesně, u mě ps4 zrtácí jen v antializingu a v amaterskych češtinach. Samozřejmě že rok od roku se bude rozdíl zvětšovat, ale co je pro mě hlavní je pohodlí a plynulost. To že strčím disk nebo stahnu z psn a prostě to jede. Kolikrat sem koupil hru na PC a dočkal jsem se lagů i u her kde jsem požadavky značně převyšoval. PS4 je prostě paráda. Respektive takhle, graficky to dosáhlo mého standartu, Ps3 pro mě bylo hluboce pod a to hlavně kvůli rozlišení a zubatosti.

• EndyCZ
    EndyCZEndyCZ
    1

Já taky v prosinci koupil k PC ještě PS4 a celkem sem koukal že se žádné vyhlazování

nekoná. Bohužel v některých hrách to porovnání je to dost znát a vím o čem mluvím, přímé porovnání jen přepnutím vstupu televize. Mám plazmu 46 palců. Ovšem není fér porovnávat PC s cenou kolem 35k a PS4 za 10k.

Ovšem to pohodlí spustit konzoli ze sedačky jedním tlačítkem a hned si hrát je perfektní.

• BlacksheepTNT
    BlacksheepTNTPS4 Only

Jo hele já měl taky docela šok. Přešel jsem na PS4 z PC před vánoci, hraji ještě na 23" FullHD monitoru, než koupím telku ale PS4 má prostě slabší antialising. Nějaký tam je, ale nedá se to srovnat s tím když si v PC hře nastavíš to nejpokročilejší. Na druhou stranu si ale nemyslím, že by samotná grafika byla špatná, to určitě ne. udělej si screenshoty a mrkni na ne na montoru. Nekterý monitory nebo TV můžou mít trochu jiné nastavení pro HDMI vstup. Herní režim hlavně vypni, protože pak je to fakt hnusný a nedá se na to koukat, tedy minimalně na mém monitoru. Dal jak tu radil Ezee sniž ostrost, já jí dal na nulu a ještě prohledej nastavení televize. Já tam našel že mám zaplé zvýraznění okrajů (měl jsem dost hranaté i písmo). Pak je dobré pohrát si taky s kontrastem a jasem. Nastavení dělá hodně, sice jsem si s tim hrál pul dne ale nakonec to vypada pěkně. Ale hlavně vypni ten herní mod, ten ty okraje hodně zvýrazní a celkově to přepálý a je to hnusný.

• lukasholak
    lukasholakCHELSEA
    1

Mam Samsung Full HD 3D ... I u me mirne problikazva treba zbran hrana hlavne a optiky, pak kdyz koukam do dalky tak baraky jakoby plavali a samozrejme ploty a sloupy ...Musim ale rict ze u BF4 to je hrozny.... kolikrat nevidim nepritele v dali pac jhak ty sloupy blikaji a plavou tak splyne s prostredim...Ale u Far Cry4 nic... U the last of as jen na urcitych mapach...Taky musim zmjinit kdyz je noc nebo kdyz prsi tak to nejde videt a hraje se peckove.... Nevim cim to je jestli i HDMI nebo TV ci hroiu nebo samotnou konzoli....HDMI mam za 800kc s 2vrstvou tak ze signal ostrost by mela byt good

• Darth_Štófi
    Darth_ŠtófiPalmárák

Já teda hraju na klasickém počítačovém monitoru a tento problém jsem nezaznamenal.

• Radek.D
    Radek.D

Já tam v nastavení tuším viděl jen Automaticky nebo 1080p

• Radek.D
    Radek.D

Budu si muset zvyknout. Přece jen ty PSka i přes tohle nepříjemný zjištění maj svý kouzlo a to pohodlíčko je k nezaplacení. Akorát sejde z toho, že jsem chtěl ještě kupovat PS3 abych si zahrál např celou řadu AC na konzoli. To by byl ale nesmysl s tím jak se věci maj a taky zbytečný utrácení, když mám doma všechny origo na PC.

• Radek.D
    Radek.D

Já mám ostrost nastavenou nejníž jak je to jen možný. Trochu to pomáhá ale žádná sláva.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Asi mas v telke nejaky naprd scaler, vyskusaj nech to za telku spravi psko - skus sa pohrat v nastaveniach pska - vyskusaj nanutit konzole len 1080p alebo len 720p a pozri co vyzera lepsie.

• joui11
    joui11
    1

Není FHD TV jako FHD TV. Sel jsem do KDL-50W656a a můžu říct že, lepší jsem zatím neviděl. Opravdu velký rozdíl mezi TV. Zkus to dát na nějaký monitor a pokud ti to bude vadit i tam,tak doporočuji vrátit se k pc.

• Loggan28
    Loggan28

Ano taky mam podobny problem mam televizi Samsung za 40 000 a taky se mi nezda to vyhlazovani zubate draty napeti, ploty stromy atd uhlopricka 116 cm sedim od ni 2,5 m. Zajimalo by me treba jake mate nastaveni ostrosti na tv? ja vim kazda znacka je jina ale presto ja mam na 30 pokud jdu niz hry vypadaji jak na Ps2 hraju na game modu

• Radek.D
    Radek.D
    1

Jsem nečekal takový šílený rozdíly, ale ono si člověk asi zvykne a hlavně to pohodlíčko, když se člověk rozvalí na gauči to je nenahraditelný [s14]

• destrucTORR
    destrucTORR
    1

Vahlazování žere moc výkonu, takže na konzolích buď neni nebo je to na nějaký minimum. Po přechodu z pc tě to rozhodí, ale v hraní to ničemu nebrání. Akorát nesmíš chodit ty hry porovnávat se stejnýma na pc.

A televizí to moc nedoladíš, buď to budeš mít rozmazaný celý, nebo celý kostkovaný. Tohle je chyba her, ne TV.

• Ezee
    EzeeAlcaross
    2

Sniž ostrost TV na 0 a bude to lepší. Zaleží taky hodně na hře, např FarCry 4 je uplně v pohodě, Infamous taky ale u GTA, Watch dogs už je to horší no [s14]

• VulcanR
    VulcanRTrogári
    3

Pouzi osvedceny konzolovy antialiasing - sadni si dalej od TV. [s1]

• Radek.D
    Radek.D
    1

Mě totiž už nebavilo furt něco do PC dokupovat. Říkal jsem si koupím PSka a bude klid... když koupím hru nemusím nic řešit. Prostě jí tam dám a půjde. Žádný cukání nebo nutnost snižovat detaily. To jsem ale nevěděl, že to na PS4 bude vypadat jako když to hraju na PC s detailama staženejma na "nulu" [s3] No a ty hrany to je šok. Hraju na herním modu. Obraz jsem nastavil jak nejlíp to šlo , ale vyhlazování hran veškerý žádný. Na každý hraně (římse,střeše,zdi) je při pohybu vidět to problikávající přerušování. V AC BF to je brutus jak je to vidět i na těch stromech.

• pitrsone
    pitrsoneTrololo

Pohraj si s nastavením tv, zkus game mod, poštelovat ostrost atd. atd. Mě to dělal The Evil Within hlavně na game mod. Unity jsem nehrál ale Black Flag s vyhlazením nemá problém. Gta na větší vdálenost je trochu kostrbatý, ale při bližší vdálenosti je to v poho. No přejít z pc na ps4 je trochu skok, ale zas buď rád že jsi nepřašel na xone[s16]

• Radek.D
    Radek.D

48" Philips 48PFH5509

• jeffoun
    jeffounbad.boyz.c

a co máš za telku?

• Radek.D
    Radek.D
    1

Zdar, mám problém a potřeboval bych poradit. Přešel jsem z PC na PS4 , ale vyloženě mě šokovalo otřesný nebo spíš žádný vyhlazování hran např. v AC Unity. Tam je to vidět asi nejvíc, ale AC Black Flag a GTA V taky žádná sláva. nevěřím tomu, že je to takhle normální, ale už si s tím prostě nevím rady.

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.