Konzolista.cz

PS4 po zapnutí nereaguje (13)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Raiden_cz
Raiden_cz #Dovahkiin

Je to divný protože když sem o tom hledal nějáký info tak většína lidí psala že se jim to stalo když měnili HDD a instalovali na to FW že jim to nenašlo flashku. Ještě bych možná zkusil zatlačit HDD jestli se neuvolnil jinak bych to fakt viděl na reklamaci

Tunings
Tunings #PS5+Switch+SD

Raiden_cz : Já jsem ale HDD neměnil. Dobře zkusím ten safe mode a pak sem dám vědět. Dík moc kluci :-)

TimeSplitter
TimeSplitter #PC Mamrd Race
👍1

Jojo, taky bych to tak videl. :) Chyba asi fakt bude v HDD, ted tezko rict jestli sw nebo hw.. Obnov databazi a snad to pomuze. :) Pokud ne, tak to asi budes muset dat na reklamaci.

Raiden_cz
Raiden_cz #Dovahkiin

Tak co sem pochopil tak tahle chyba se stává při výměně HDD když se instaluje FW. Já bych zkusil jít do safe módu a dát rebuild database. Víc informací o safe mode tady link

Tunings
Tunings #PS5+Switch+SD

Vypadá to tak, že chyba je u HDD. Divný to je. Ovladač je podle mě ale ok, to by nešel vůbec a ne že to všechno jede až na podruhý :/ Určitě dám vědět, taky nikomu nic takovýho nepřeju. Bohužel ta elektronika v dnešní době vydží ůplný kulový, ovladač taky ty kloboučky už tam mám jen z poloviny [s6] Škoda mluvit.

TimeSplitter

Tak teoreticky by chyba mohla byt prave u HDD, ze by treba pri prvnim zapnuti neco nacetl chybne, ale nevim no, je to trochu divne. Ale ovladacem by to fakt byt nemelo, spis to bude chyba nekde v konzoli, ale samozrejme pokud mas treba v planu druhy ovladac koupit, tak to muzes zkusit a uvidis no. Snad to brzo vyresis, problemy s konzoli nikomu nepreju. :)

Tunings
Tunings #PS5+Switch+SD

TimeSplitter : Klidně mi do toho kecej, já vítám každou radu, proto tu taky o tu radu píšu. S tou grafikou to jsem fakt nechápal, už jsem si i myslel, že je to recieverem, ale to určitě ne ten je v pohodě. HDMI kabel taky používám od začátku ůplně jiný než ten. co byl přibalen k PS4. Jako první krok tedy zkusím obnovit tu databázi, za to nic nedám a pak teda uvidím. Tak mě o to nejde, že si něakou dobu nezahraju, ale abych nebyl za blbce, že by to pak mohlo být nakonec ovladačem. Je teda divný, že vždycky napodruhý konzole normálně šlape i když teda pořád nechápu co mi tam pár krát skočila ta chyba ohledně toho HDD.

TimeSplitter

Ja ti do toho teda nechci zbytecne kecat, ale dle tech problemu co pises, tak na vine urcite nebude gamepad (i kdyby nefungoval, tak ti nezmeni grafiku atd..), nekde tam bude chyba v konzoli, tezko rict jestli sw nebo hw. Zkusil bych obnovit databazi a kdyz by to nepomohlo, tak bych konzoli hned reklamoval. Sice to znamena nejaky cas bez hrani, ale zase se problem vyresi a budes mit klid. :)

Tunings
Tunings #PS5+Switch+SD

Tak samozřejmě bych vyzkoušel jiný ovladač hned, ale bohužel tu nikde nemám kámoše co by měl PS4, tak mě asi ještě nezbyde nic jinýho než nový ovladač zakoupit. Pořád tam prostě poukazovalo něco na ten HDD, problém s HDD. Prostě mi nejde na rozum, že když PS4 zapnu a přesto ovladač svítí, tak proč to nefunguje. V nastavení je v zařízení ovladač viditelný, takže tohle je fakt záhada. Zkusím ještě i znova vyresetovat ovladač, záruku mám ještě 1 rok, takže co nejdříve koupím druhý ovladač a pokud to bude i tak blbnout, tak budu pokračovat podle tvých rad :-) Moc ti děkuju, hodně si mi pomohl :-)

BenjaminL
BenjaminL #Fuck off

Ještě zkus vyresetovat ovladač, viz link ale jestli jsi to už jednou spárovat zkoušel, tak to asi nepomůže. Vyzkoušet jiný ovladač by nebylo od věci, i když pokud to zlobí jak píšeš, tak to vypadá spíše na problém v konzoli.

Safe mode je popsán zde (možná bych zkusil postupně kroky 4-6): link

Buď je tam jen něco nakopnutýho v SW a srovná se to nebo to je HW a bude nutná reklamace.

Tunings
Tunings #PS5+Switch+SD

Tak ovladač přes USB už jsem dříve zkoušel, to mi poradil kamarád, že ho mám zkusit znovu spárovat, ale nepomohlo to. Obnovit databázi? To se dělá v tom nouzovém režimu? A pokud bych udělal obnovu celého systému, tak to je mi jasný, že přijdu o veškerý obsah, ale uložené pozice her by mělo být uloženo na cloudu ne? Když mám po celou dobu PLUSKO. A pak by jsi to viděl na reklamaci ovladače? nebo PS4? Dík[s14] Jo a ještě jsem tedy zapoměl jednu věc, že ne jednou se mi stalo, že se měla problém PS4 s něakým RESTORE HDD nebo tak něak to bylo, prostě tam nabíhala čára a procenta a pak to tam cvakalo a něakou dobu to trvalo než se nahodila, to jsem taky docela nechápal o co jde... Jo a ještě jedna věc možná je to blbost, ale předevčírem jsem zapl konzoli a menu normálně vypadalo jak z PS2, no grafika ůplně pošahaná, to jsem čuměl jak péro z gauče i můj 7 letý syn koukal jak blázen :D Tak jsem konzoli restartoval a pak to bylo ok. prostě tam něco pořád kravne...

BenjaminL
BenjaminL #Fuck off
👍4

Zkusil bych připojit ovladač přes USB kabel, jestli se to bude chovat stejně. Pokud ano, pak bych zkusil v nouzovém režimu (při vypnuté konzoli budeš držet dlouze vypínač, dokud nepípne podruhé) a zkusil bych napřed obnovit databázi. Pokud to nepomůže, zkus obnovit celý systém (ale přijdeš o obsah na HDD). Pokud ani to nepomůže, pak bych to viděl na reklamaci.

Tunings
Tunings #PS5+Switch+SD

Zdravím všechny pařany :-) Mám asi poslední 2 týdny problém takový, že když pokaždý konzoli zapnu, tak naběhne, ale nereaguje, můžu mačkat na ovladač jak chci, takže musím opět konzoli vypnout samozřejmě na konzoli, protože přes ovladač to možný není ikdyž svítí a vypadá, že je vše ok a na podruhé už vždy všechno jede. Už mě to štve pořád zapínat konzoli na 2X abych si vůbec zahrál[s8]

Než to takhle začalo blbnout tak mi právě cca před těma 2 týdny naskočila tato chybová hláška : The USB storage device is not connected (CE-30784-2)

Podlé čísla té chyby co mi na googlu vyjelo, tak by měl být problém s HDD, ale zase to se mi nezdá, protože pak i na po druhé pochybuji, že bych konzoli rozjel. Co jsem se tak ptal kámoše, tak by to tipoval na ovladač, že je poškozený. Máte s tímhle někdo taky zkušenost? Dík[s14]