Playstation 4

PS4 - Jakou TV (146)

• Skorky
    SkorkyPS4 Pro

Je tady celý vlákno link

• Bory
    Bory

Dobrý den, chtěl jsem poprosit o radu... Jakou tv poridit k ps4pro... jde mi spise o hrani na konzoli nez koukani na filmy.. videl bych to okolo 35 tis... nevim jestli LG SONY SAMSUNG nebo panasonic... nevim kterou vyuziji nejlepe pro psko.. dekuji za rady

• aca1
    aca1

Chci se zeptat, jestli všechny TV mají v game modu při rychlých scénách rozmazaný obraz, nebo některé to nemají tolik? Dobře je to vidět například, když se stojí před stěnou s nápisem a při otáčení je obraz rozmazaný. To dělá, když je TV v game modu a u všech her. Mám Sony Bravia 40HX750 a game mod je tam zamknutý. Když hra běží v 60fps a TV přepnu do animace modu nebo jiného modu, který není uzamknutý a dá se v něm Motionflow na jemný, tak hry nejsou rozmazaný a necukaj (PS4 - MGS5, Outlast). Ostatní hry, které běží ve 30fps, tak se dají hrát jen v Game modu a v jiném modu strašně cukaj. Je na tom lépe třeba PANASONIC VIERA TX-P42GT60E než Sony Bravia 40HX750? Kdy třeba i hry ve 30fps v Game modu nejsou rozmazaný?

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Skoda, ze si to neporovnaval s Dajanou, co prodavali za komancu, to mohl bejt jeste krasnejsi report plnej superlativu xDDD

link

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Nerad by som, aby sa to tu zase zvrhlo do dlhej a neplodnej debaty takze ano - porovnavam to so 7 rokov starou CCFL, mozes byt pokojny. :D

• Banan
    Banan

VulcanR: s jak starou LCD televizí to porovnáváš, ono taky můžu vytáhnout mají 7 let starou, bejvalou LCD telku s CCFL podsvícením a začít básnit :)

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Tak zatial velka spokojnost. [s7] Obraz nadherny, nemyslel som ze to bude az taky rozdiel, ale to sa s LCDckom neda porovnat - perfektna cierna, pekne syte farby, ziadne rozmazanie pri rychlejsich scenach, vyborny upscale SD... Input lag po prepnuti do game modu tiez nepozorujem a to som na tieto veci citlivy - moja predchadzajuca telka nemala podla testov na nete skoro ziadny lag a skusal som to na 60fps hrach ako MGR, SM3DW alebo SMG2. Velka vyhoda - pri aktivovani game modu su k dispozicii vsetky nastavenia obrazu, nie ako pri inych telkach, kde vacsinu moznosti po aktivacii game modu telka uzamkne, teraz moze mat clovek aj vybornu odozvu aj dokonale nakalibrovany obraz. Menu je prehladne, s dostatkom nastaveni, dizajn standard (potesil kovovy stojan :D )dialkove vyborne, reaguje aj na jemny stisk a tlacitka ma rozumne usporiadane. 3D vyuzivat neplanujem a zatial som ho ani neskusal.

Z nevyhod - ako kazda plazma trochu bzuci ale to musim stat tesne pri nej zozadu a niekomu mozno pridu 3HDMI ako malo, iank ma nic nenapada. :D

• Krox
    Kroxnoping out

to vulcan: diky moc :D jsem ti velice vděčny

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Hosi napisem, zatial som ju mal zapnutu cca 20 minut :D teraz cez sviatky sa tomu povenujem serioznejsie.

• Macek_7
    Macek_7🍕🎮💪😴♻️
    1

To nemuzu souhlasit vzdycky jde v techto vecech o pomer cena X vykon a pokud nekdo chce za malo penez hodne muziky tak LG je ta prava volba btw. Mam od nich jeste dobrych 10let monitor a mel sem dlouhou dobu cca 6let lcd hd ready tv a porad vse bez problemu jede, se soucasnou tv taky nemam problem, znamej ma vieru a ze to byl zas zakovej skok...a to za ni daval asi 3x tolik co ja. Dost pochybuji ze vy co tu tak kydate na LG jste od nich neco meli, spis jde o princip a natrasani se ve stylu ja mam mercedes ty mas trabanta :)...snad s nicim co sem od LG mel nebyl zasadni problem a bylo to vzdy za vyhodnou cenu. Takze ne trabant ale octavia a mercedes :)

• dr.Vo.pruz(CZE)
    dr.Vo.pruz(CZE)PS4,XONE
    1

Marcel nejde o nazor ale o to ze to je jak srovnavat mercedes s trabantem.Nejlepsi na tom je ze napisu panasonic je nejlepsi zobrazovadlo se barev tyce a hned minus.Stejne si vetsina pak vybere plasmu.Tak kdepak to potom jsme.U tv nema cenu setrit na penezich.Ale je fakt,kazdy at si koupi na co ma.Tady je diskuze o nicem.

• Macek_7
    Macek_7🍕🎮💪😴♻️
    2

Tady nekomu praskla zilka v hlave :D...ja si teda nemuzu stezovat, ale sem jenom chudak s LG nemam pravo na nazor s touto TV :D

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    2

Conan: to je zase blabol. LG dodava nejvetsi sragory na tenhle trh, protoze i pres ten "tapetovej" obraz v tyhle republice nachyta na cenu dostatecnej pocet chudaku... Tohohle vyrobce nelze brat ani jako meritko. V tyhle diskusi koncim, je to nicem.

• Krox
    Kroxnoping out

to vulcan: souhlasim s maverickem co natu PC vice rikas je ten input lag opravdu tak znatelnej i na neake MP FPS? když si rekl ze obraz neak blika? jak blika?

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

Vulcan.. ahoj o stejné televizi taky přemýšlím. Až budeš mít trochu "najeto", tak jí prosím víc popiš. Děkuji

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Tak plazma doma, obraz pohoda, len ho bude treba nakalibrovat, ked sa panel trochu zapracuje. Obraz trochu blika, ale to je asi otazka zvyku. Spociatku som sa zlakol toho input lagu, bol fakt citelny aj v samotnom menu ps3, po tom co som ale zapol game mod, zdalo sa mi to rovnake ako na mojej predchadzajucej sonke. Budem musiet este vyskusat nejaku 60fps hru aby som si bol isty, ale zatial to vyzera dobre.

• Conan80
    Conan80Conan80
    1

Ja mam lg plazmu zkoro 2,5 roku 127cm a nenasel jsem zadnou chybu a obraz stale paradni a premyslim ze ji hodim detem do pokoje a pujdu hned do panasonicu gt60 ale 140cm:Zadnou jinou bych nechtel na hry,videl jsem ledky za 40litru atd a na plazmu to nema ani nahodou,vcera byl u me kamos mrknout se na bf4 a byl nasranej ze koupil zbytecne drahou ledku a rika prej: tyvoleee to je obraz._.

• Krox
    Kroxnoping out
    1

tak ja sem hlavně zvedav na obraz plazmy od panasonicu když to tu lidi tak vychavalzujou to proste musim videt :D

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Krox: je to podle me starsi model. Kazdopadne pokud uvidis obraz Sharpu a napr. LG vedle sebe, tak nastane prozreni ... xD

• Krox
    Kroxnoping out

to vojta: no viš jak si řekl toshiby maj malokde a sharpy taky nejsou jisty takže ja se zprdele ve ktere bydlim nepojedu do ovy ačkoliv bych rad, v patek mam vplanu skočit do elektra a tam se podivat na rozdil obrazu ohledne te ledky a plazmy a to už by mnělo rozhodnout :) ale jak už tu bylo řečeno u toho sharpu se mně nezda 127 CM + 3D jenom za 16 K ...

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Gumos: ty dve co jsem daval link + ta, co daval link Krox. A jak jsem psal, nebudte liny, zvednete zadek a zajedte se podivat do KB expert, nebo jinych vetsich prodejen elektro. Ale Sharpy jsem videl jen v KB. Toshiby bohuzel jako predvadecku maji malokde ...

• Krox
    Kroxnoping out

hmm ta toshiba nevypada ale vubec špatně :D

• gumos22
    gumos22Učitelskej

Na tu sharpu už jsem se taky díval. Akorát mi to příjde nějak podezřele levné na tu uhlopříčku a ještě 3D. Jinak mohl by mi teda někdo poradit jakou TV s uhlopříčkou 127cm kolem 20 000?

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    1

Ta TV z tveho odkazu vypada taky dobre, ale jak rikam, je treba obraz FYZICKY videt, nejlepe ve srovnani s jinymi TV. Na velkych prodejnach ti je vetsinou radi predvedou. Je to individualnim vnimani kazdeho jednotlivce. To proste z tyhle diskuse nevyresis.

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Jinak v tom cenovym limitu bych asi vybral toto, samozrejme ale nepouzite... link

Sharp taky stoji za shlednuti obrazu link

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Krox: hele to nevim, byla tady jina diskuse a tam se cele to tema resilo. Nemuzu to za boha najit...

• Krox
    Kroxnoping out

to vojtacz: mluvis o tehle plazme link ?

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Romeo: promin, ale srovnas s LCD typu Samsung nebo LG. Znova ti rikam, ze kvalitni LCD maj stejnej nebo lepsi obraz, nez plasma. 2, 3 roky zpet to rozhodne neplatilo, ale aktuáni vyssi trida LED je obrazem uplne jinej level. Na tom nasem minitrhu Toshiba skoro vubec neni, CR pro ne asi neni zajimava, ale v USA, UK je Toshiba leader TV sortimentu. Je to asi jako v autech s Toyotou. Mimochodem tu levnou plasmu tady nekdo nedavno koupil, byl z ni zklaman, protoze mela horsi obraz, nez starsi P.Viera, vratil ji a vymenil za jinou TV ...

• RomeoSVK
    RomeoSVKRomeoSVK

6 Bravia je minuloročný model, 7 je tohtoročný nástupca. Oba sú si veľmi podobné , obe majú medzi LED dobrú reprodukciu farieb, slušnú plynulosť obrazu pri rýchlych scénach a podobné pozorovacie uhly. 7-čka má v porovnaní so 6-kou o niečo lepšiu úroveň čiernej (určite ale nejde o rozdiel triedy), o pár wattov vyššiu spotrebu a nižšiu hodnotu input lagu - celkovo ide o TV s jedným z naj IL (ale garantujem ti, že rozdiel medzi 20ms a 30ms nemáš nijakú šancu postrehnúť, čo je dané schopnosťami nášho optického aparátu). Čiže pokiaľ nie je medzi rovnakými uhlopriečkami zásadný cenový rozdiel (neviem ako sa pohybujú ceny v ČR), tak 705ka je o malinko lepšia voľba. Ani jeden nie je 3D.

Preferenciu myslím z hľadiska technológie - plazma vs LED.

• Krox
    Kroxnoping out

to romeo: tak moje preferencie je že to bude hlavně herni TV a sem tam do tydne si natom pustim jeden nebo dva serialy a občas když vyjde neaky dobry film jinak to mam hlavně jako herni TV :)

• RomeoSVK
    RomeoSVKRomeoSVK

Veď jasné, v pohode, ja ti ho rád poviem. Ale musíš vedieť, že je ovplyvnený do značnej miery mojou preferenciou. A nemusí sa nutne zhodovať s tvojou (alebo iných).

• Krox
    Kroxnoping out

chapu to jenom když sme otom tady tak debatovali zda se že tomu rozumiš tak mně tvuj nazor zajima a co tahle jeste ten vyběr snižit na 2? GT60 a nebo ktera ztěch dvou bravii ma navrch? jedna se o stejny obraz a jde jenom o tu uhlopricku mezi těmi 2 modely nebo tam je i něco jineho?

• RomeoSVK
    RomeoSVKRomeoSVK
    1

Pozri Krox, ja ti nepoviem čo je zaručene lepšie (ale určite by som si do najužšieho výberu spomedzi modelov, čo sme tu diskutovali vybral tieto 3). Každý máme iné preferencie, každá technológia má svoje pre a proti.

Ja ti nechcem hovoriť kúp si toto. Lepšie je keď máš pár TV na výber (vzhľadom na rozpočet a ďalšie faktory) a rozhodneš sa sám, najlepšie keď ich uvidíš niekde v akcii. Samozrejme k tomu sa pridá kolektívna rada, skúsenosť, aby si si mohol urobiť čo najlepšiu predstavu vzhľadom na to, čo od novej TV čakáš.

Z týchto troch TV podľa mňa s ani jedným nešlapneš vedľa a budeš spokojný. Všetko sú dobre TV.

Pokiaľ chceš vedieť, čo by som si vybral ja, tak je to určite GT-čko a to aj ako herný TV. Ja som ale skalný fanúšik plazmy, čiže to ber čisto ako môj subjektívny názor a osobnú preferenciu.

• Krox
    Kroxnoping out

to romeo: takže ta plasma GT60 je na hrani lepsi než bravia 705 popripade bravia 685?

• RomeoSVK
    RomeoSVKRomeoSVK

Vojta_cz, plazmy neprestávajú vyrábať, preto že by boli vývojovo pozadu alebo by ich LEDka nejak strašne technologicky valcovali. Ja si práve naopak myslím, že technológia plazmy mala navrch pred LCD/LED panelmi (a stále má a mala by aj naďalej, keby...), len masy išli cestou ekologickosti v podobe nižšej spotreby, vyššieho jasu a čo ja viem čoho ešte.

High-end plazmy ako sú Panasonic ZT alebo VT60 len ťažko na poli obrazovej kvality hľadajú konkurenciu medzi LED TV.

Ešte k plazmám ako herným TV (prebraté z hdtvtest.co.uk):

"Plasma display technology and gaming are a match made in heaven. Too many people are put off using plasmas for gaming because of image retention (where static score counters or other on-screen displays can leave temporary shadows of themselves on screen afterwards), or worse, actual permanent damage (which is much rarer). That’s a huge shame, because the high-speed panel response achieved natively without the use of motion-compensated interpolation tricks means that plasma is the only way (ridiculously expensive OLED aside) to experience 60-frames-per-second gaming (from rare console titles or PCs) with full motion clarity and next to no input lag."

• Krox
    Kroxnoping out

to vojta: nakonec sem se rozhodl že do te TV budu investovat trosku vic přeci jenom chci neco poradneho na hrani a ne jen tak něco aby to bylo proto se tady otom radim chtěl bych neakou dobrou TV s peknym obrazem a velmi se mi libi ten panasonic GT60 ovšem na PS4 hraju hry jako je killzone a MP hry budou jenom přibyvat takže hledam i TV ktera bude mit taky dobrej IL a odezvu ovšem porad mam trosku strach z plazmy a nevim jestli vzit tedy link anebo link ... tot je otazka :P :D

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Input lag v papieroch od vyrobcu nenajdes, lebo to nikto neuvadza. :D Od minulej generacie, kedy telky zacali ludia vyuzivat okrem pozerania filmov aj na hranie to niektore stranky meraju roznymi metodami, lebo pre hranie je to dost dolezite - hlavne v rychlych hrach je tych par milisekund casto rozdielom medzi headshotom a strelou do stratena. :D

Ide v podstate o to, za aky dlhy cas sa stlacenie tlacitka na ovladaci prejavi na obrazovke. Zalezi to hlavne od elektroniky v telke a sposobu spracovania obrazu. Rychla telka ale nie je vsetko, k jej input lagu si pripocitaj lag hry vdaka nizkym/kolisajucim fps (60fps hry maju casto lag okolo 40ms, 30fps hry sa casto dostavaju aj na 100+ ms), lag zo samotnej konzoly, bezdrotoveho ovladaca a vyjde ti celkovy lag. :D

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Kroxi, uz jsem ti to psal. Zajdi do KB expert, za kukandu nic nedas a mrkni na vystavene Sharpy, maj obraz jak fik. Mivaj starsi typy ve slevach v cenach kolem tvyho limitu. Sharpy a Toshiby maj dnes obraz min. stejnej jako plazmy. Plasma je skvela, mel jsem ji 6let, ale vyvoj je dnes uz jinde, proto uz plasmy prestavaj vyrabet.

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Ja tady porad ctu o nakym input lagu, ale u moji telky (Toshiba L9) to nikde v podkladech ani na netu nemuzu najit ? Jinak ja jsem max spokojen, ale i tak by me to zajimalo z technickeho hlediska.

• Krox
    Kroxnoping out

to vulcanR: :D čekam na tvuj nazor až budes TV mit taky nad ni momentalně premyslim ji anebo tu braviu 705 ... :P

• VulcanR
    VulcanRTrogári
    1

Diky hosi, pojdem teda do tej GT60, som zvedavy na ten obraz oproti mojej starej, vernej CCFL sonke. :D

• Gibsn
    Gibsn
  • Krox
    Kroxnoping out

to eee: nemam poněti očem mluviš ale zni to zajimavě BTW jakou odezvu ma ta TV co zde postnul gumos a jakou odezvu ma treba tahle TV link

• eeeee
    eeeeemůj názor

Gumos: chces tu sony kvuli odezve nebo input lagu? Je to lcd, odezva je vysoka. Input lag jsem nikde nenasel, ale to ze je od sony neni zarukou nizkeho input lagu, takova KDL40EX503 ho ma 60 ms.

Krox: jo, strach z plazem, jejich vyssi spotreba a vzrustajici kvalita lcd nejspis stoji za jejich nizkymi prodeji a blizicim se upadkem. Koukal jsem se na nabidku samsungu a koukam, ze uz nedela plazmy v nejvyssich radach 8, 7 a 6. Kdyz jsem sestkovyho samsunga v roce 2012 kupoval ja, delal jeste osmickovou radu. Jsem fakt rad, ze jsem ho tehdy koupil, za par let asi plazmy uz nebudou vubec. Doufam ze az budu zase kupovat tv, budou tu uz pouzitelne kvalitni oled TV jako zastupce obrazovek s primo sviticimi body. Podsvicene panely budou doufam brzy poslany do technologickeho muzea primitivnich technologii.

• Krox
    Kroxnoping out

to eeee: nato jaky sem mněl z plazem strach tak po tehle debatě už ho nemam a dokažu si představit že bych si plazmu koupil spotřebu moc neresim nebot sem PS4+TV vyměnil za PC ktery byl spuštěn pořad a žral celkem dost

to gumos22: hmm tak tohle je parada sem zvědav co nato řekne mistni osazenstvo nejvice mně zajima když porovname tu TV co jsi postnul link a tuhle link jestli tam je rozdil jenom v uhlopřičce popripade ktera znich ma lepsi obraz :)

• eeeee
    eeeeemůj názor

krox: predne ja jsem nemluvil o obrazu jako takovem, ale o jednom z parametru a to pohybove ostrosti, ktery je dulezity pro hry. A potom, tech dost lidi jsou 2 a vetsina lidi si tam obraz pochvaluje. Na hodnoceni amateru bych az zase tolik nedal a bral je s nadhledem, mohl to psat klidne nejaky na vsechno nastvany duchodce, o kterem netusis, co by napsal o lcd. A treba ta prvni stiznost si nestezuje na kvalitu plazmoveho panelu, tu naopak velmi chvali v pripade hd, ale na zpracovani signalu pozemniho vysilani, coz je neco uplne jineho 1) vubec se to netyka vlastnosti technologii plazma cs lcd, ale obvodu, ktere maji lcd a plazmy spolecne a 2) nijak se to netyka pouziti tv v pripade her. Takze i nad tim je potreba trochu premyslet. Mozna ze tato plazmova tv spatne zpracovava pozemni signal, mozna to byl dokonce jen jeden vadny kus, staci jeden spatny kondik v antennich obvodech. To prece neznamena, ze je spatna technologie plazmoveho obrazu jako takova. To by bylo velmi kratkozrake hodnocsni. Plazmova technologie ma nektere silne a nektere slabe stranky, kvalita obrazu hraje pro plazmu a to zvlaste v pripade herniho pouziti v nepresvetlenych mistnostech. Pro tebe ale muze byt vic nez maximalni kvalita dulezitejsi minimalni spotreba pri docela obstojne kvalite a das prednost nejake lcd tv. Vetsina lidi maximalni kvalitu nevyzaduje a zvazuje treba i cenu a dalsi veci. To uz je tvoje volba, my ti tu jen rikame, na co je dobre pamatovat pri vyberu tv pro herni vyuziti. Co se tyce odezvy, tak jsou na tom plazmy objektivne daleko lepe nez lcd. Konecne zvazeni vsech pro a proti a rozhodnuti je uz na tobe.

• gumos22
    gumos22Učitelskej

Co říkáte na tuhle? link Taky budu kupovat novou TV k PS4 a chci 127cm uhlopříčku a kvůli odezvě asi taky sony. Máte v té ceně a v té uhlopříčce nějaké další doporučení? Vůbec nemusí být 3D.

• Krox
    Kroxnoping out

okay chapu aktualně ležim v recenzich na ty 3 TV a v patek vyrazim do elektra to cheknout :P ale když sem koukal třeba na alzu link recenze tak si tam dost lidi stezuje na zly obraz takže ja osobně bych to tak žhavě stim obrazem že je nekolikanasobne lepsi od LEDky neviděl ...

• eeeee
    eeeeemůj názor

To jsem ti opravdu nenapsal a ani nenapisu, ale snazil jsem se ti vysvetlit, ze ty cisla udavana výrobci nemaji zadnou vypovidaci hodnotu a je nutne se ridit kvalitou pohybujiciho se obrazu. Bud popisem v recenzich nebo kdyz zajdes do obchodu, tak je to dobre poznat treba na rozmazanosti rychleji skrolujiciho textu, treba zaverecnych titulku. I televize s dobrymi cisly muze mit výsledny obraz spatny. To cislo jednoduse nepostihuje mnoho dulezitych faktoru.

Pokud i tak nutne potrebujes slyset nejake cislo (coz tedy ma spis psychologicky rozmer, nez hledani kvalitni tv), pak herni LCD dosahuji odezvy 1 ms, kdezto u plazem jsou tyto hodnoty radove tisickrat nizsi a myslim ze se ani neudavaji. Ale neznamena to, ze plazma ma tisickrat ostrejsi pohyblivy obraz, protoze jak jsem psal, to cislo samo o sobe neni vypovidajici a vstupuji do toho dalsi faktory. Kazdopadne se ale lcd nemohou s plazmami merit.

• Krox
    Kroxnoping out

to eee: no jo takže si mi neodepsal nato co jsem se ptal kolik by mně byt odezva aby to nevadilo u IL si jasne uvedl 30MS ale kolik by mněla byt odezva?

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.