Playstation 3

problem s pripojenim na net (61)

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Od signalu zalezi hlavne kvalita a rychlost pripojenia a nizky signal ti moze casto vypadavat. teoreticky ti moze slapat aj 1 percentny signal aj ked pomaly, zalezi to od viacerych veci. Kamosa ti nenajde asi preto, lebo je daleko.

• filom3n
    filom3nGrip

:) 70 procent minimalne, optimalni je 85-100 procent, to je jako by ses ptal jestli auto jede stejne na 1/100 vyjkonu lip nez na 100 procent...

• Maxipro
    Maxipro

ja davam vzdy wireles a najde mi to nekoho neznameho s 2 az 7% signalu coz je asi malo ze?!zajimave je to ze mi to toho kamose ani nenajde treba s 1% signalu.kolik je zapotrebi signalu?

• VulcanR
    VulcanRTrogári

To si dosť ďalľeko a ip adresa sa väčšinou mení - býva dynamická (iba ak má kamarát zaplatenú statickú), domáce wifi majú väčšinou dosah 50m v dome a asi 100 m vonku. Skús ps3 prepnúť na wireless a daj vyhladať wifi siete v dosahu namiesto vkladania ip adresy, možno ti so šťastím nájde nejaký slabší signál ale osobne si myslím že si mimo dosah.

• Maxipro
    Maxipro

Zdravim.

potreboval bych poradit.bydlim cca 100-150 metru od kamore a rad bych se na neho pripojil.ale ps3 my ho ani nevwhleda.na modemu sem mu nastavil wifi a opsal tam ip adresu meho ps3 a nic.nevi nekdo co stim?vsem diky za rady.

• 👑☠️HUDLAZ☠️👑
    👑☠️HUDLAZ☠️👑Thug Life

a co ta postovni znamka [s10]

• 👑☠️HUDLAZ☠️👑
    👑☠️HUDLAZ☠️👑Thug Life

jo a maggot fakt diky za radu s pripojenim ps3 online100% fakt mazecek

• 👑☠️HUDLAZ☠️👑
    👑☠️HUDLAZ☠️👑Thug Life

a co ta postovni znamka? [s6]

• veks
    veksDJ

Takže se mi asi NAT1 neobjeví, ale možná UPnP pomůže, uvidíme.

• Maggot
    MaggotPAN JATKÁČ

Jo jo jak jsem psal, to záleží na nastavení, rozdíl mezi NAT 2 a 3 je jenom v těch portech a firewallu, zatimco u NAT 1 je to čistej a přímej průchod ze zdroje. Ještě můžeš zkusit dát IP adresu PS3 do DMZ, čimž jí vlastně zbavíš veškerý ochrany a vypneš pro ní firewall. Vzhledem k tomu, že se na PS3 nechytá havěť z netu, tak je to jedno, u PC už to moc rozumný neni.

• albertini_cze
    albertini_cze

Maggot, já tomu teda moc nerozumím, ale když jsem zkoušel různý nastavení routeru, tak mi PS3 při vypnutí UPnP ukazovala NAT3, když to v routeru zapnu, tak NAT2.

• Maggot
    MaggotPAN JATKÁČ

UPnP nemá vliv na NAT, je to jen automatický přesměrování portů podle potřeb tý určitý aplikace.

NATování bylo vytvořený v minulosti kvůli nedostatku IP adres tak, aby bylo možný rozdělit jednotlivý přístroje do několika skupin tak, aby si navzájem nepřekážely kvůli stejný IP adrese.

Takže pokud máš NAT 1, jsi vlastně připojenej na přímo ze sítě, bez routeru či jinýho zprostředkovatele. NAT 2 už dostaneš pokud ještě přes router, switch nebo klasickej modem, případně NAT 3, což už záleží na konkrétním nastavení. Pokud píše, že UPnP neni dostupný, tak ho budeš muset nejdřív povolit v nastavení modemu. Dneska to už podporuje každej takže tam určitě někde bude. To by mělo pomoc.

• veks
    veksDJ

UPnP

Potřeboval bych pomoc od všech, co mají PS3. Mám NAT2, dodnes jsem neměl problém s onlinem ve hrách, ale v BBC2 se nemůžu spojit s kamarádem, který má stejného poskytovatele jako já. Chtěl bych se zeptat, zda máte všichni UPnP avaibale, popřípadě jestli nevíte něco o této problematice. Mám veřejnou IP, porty nemám blokované žádné. Jediná položka v nastavení, která je jinak je UPnP, když ji povolím, stejně to napíše not available. Myslím, že to je jediná věc, proč nemám NAT1, tak bych se chtěl ujistit, jestli mám pravdu. Takže máte někdo NAT1 a UPnP not available? Nebo NAT2, UPnP not available a máte problém s online?

Díky moc všem za odpovědi.

• Radko11
    Radko11

Dela mi to taky. Chyba bude asi u sony.

• LordikDevil
    LordikDevil

No u me to vyresilo, prechod na jineho poskytovatele. Vetsinou to je modemem a poskytovatelem netu, takze zavolat na poskytovatele tveho internetoveho pripojeni ( pokud to neni manzelka s parabolou v ruce [ delam si srandu ] )

• Jordi
    Jordi

Prave ze vcera po precteni tyhle diskuse jsem s tim zkousel vsechno mozny,zas tak takovej rozsah menu tam neni a porad Nat3...Tohle pripojeni mam jen na hry,druhy pripojeni jsem zkousel taky,ale to nefunguje na psku protoze vyzaduje proxy overeni...Jenze jak se o tom Nat3 pise vyse,taky mam ten samej problem s pripojenim do hry na urcity hrace

• Danielsan7878
    Danielsan7878

Lordik: uz jsem myslel ze ti teda dam minus,za hovadinu jak rikas,ale pak jsem docetl dokonce a uniknul jsi [s14]

jinak teda nevim,tady se davaj minusy i za rozumny odpovedi,teda myslim [s14]

• LordikDevil
    LordikDevil

Danielsan7878 : To je meritko proto, abys vedel jak velkou hovadinu si napsal

Jordi : Vsak NAT3 je lepsi nez NAT2, ja mam 3 a je stabilnejsi v on-line hrach a muzes i v chat roomu kecat s kazdym, coz se o 2 rict neda EDIT srry ja mam NAT 1 sem to zplet, kazdopadne je lepsi nez 2

• m@rco
    m@rco

jordi: divne! myslim, ze bez zasahu tveho isp je sance dost mala.

• Jordi
    Jordi

Je nejaka sance,ze dostanu do ps3 Nat2,kdyz i po pripojeni netu bez modemu rovnou do ps3 mi to hazi Nat3?dik

• Danielsan7878
    Danielsan7878

sry za OT,ale proc admini ty plusy/minusy nezrusi nebo maji na neco vliv?

• LordikDevil
    LordikDevil

filom3n: No tak pizzu si nekdy ukuchtim sam, protoze je draha, ale autum rozumim asi jako koza nakladaku :-)

• filom3n
    filom3nGrip

presne tak, proto kupuju rohliky a nepecu je doma a auto vozim do servisu i kdyz mam velkou garaz atd. atd :)

• LordikDevil
    LordikDevil

Ja mam normalne modem od UPC a vim, ze DNS, Masku a IPcka si musis dat na Automatic popr. Auto-Detect. Me to takhle nastavoval technik a slape jako hodiny. Akurat jsem nezkousel WI-FI

Jinak souhlasim s filomenem, nesrat se do toho kdyz tomu nerozumim.

• filom3n
    filom3nGrip

z minusek si tady snad nikdo vaznou hlavu nedela ne? ja taky radim , nic nevrtat

pokud si ode mne nekdo neco koupi a chci mit jistotu ze u nej nebudu kazdy treti den na nastavovani aby mu zase fungovalo propojení do firmy (necham si pekne zaplatit za vyjezd), protoze jeho 15ti lety smrad ktery si nekde na foru precte radu ohledne nejakeho portovani kteremu nerozumi, tak to zahesluju. Pokud nekdo chce (jeste sem se s takovym zakaznikem nesetkal) ten pristup, tak mu to nezahesluju samozrejme...

Pokud si u mne zakaznik koupi router, tak si ho muze samozrejme nastavit sam, co s nom dela je mi jedno, klidne ho muze pouzivat v lednici...

Ja se snazim vysvetlit ze nekdo kdo tomu nerozumi ani zbla by to mnel nechat nekomu kdo tomu rozumi...

Navic je tady spousta dalsich aspektu viz to co psal m@rco...

a ja sem treba prekladal hru (delal sem se s titulkama) nic sem za to nechtel a taky sem porad dostaval minuska, minuska sou proste IN... spis se to tady ma vnimat naopak (-) je kvalitni :)

• m@rco
    m@rco

o5 prispeji do diskuse; pokud od sveho isp (internet service prvider) dostanes verejnou IP tim padem nat1 tak je jasne, ze i kdyz si koncovy uzivatel pripoji zarizeni (ps3,PC) za routerem tak nema problem protoze i bez nastaveni dmz a portforwardingu ma nat2.

pokud mas ale od isp neverejnou IP (uz jsi za nejakym routerem) tak po vlozeni dalsiho routeru mas raze nat3 (dvojty) preklad adres a to uz problem je zvlaste pro ps3. neverejna IP lze poznat dle hodnoty vetsinou v rozsahu 192.168.xxx.xxx

Pokud se nechces vrtat v konfiguraci sveho routeru muzes pozadat sveho isp o povoleni portu potrebnych pro ps3 anebo pozadat o verejnou IP (v CZ placena sluzba cca 50-100 za mesic dle isp)

• Druppi
    Druppi

Veks: minuska neber vazne.Ty nemaji vypovidajici hodnotu.

K tomu DMZ: opravdu to nejenom me pomohlo.Ja bych to i klidne na prvni misto dal, ovsem pouze pro cloveka, kterej neni tulpas a dokaze si nastavit spravnou IP svy PS3::D

• veks
    veksDJ

Ještě jednou dostanu mínuska za radu komukoliv, končím s dáváním jakýchkoliv rad. Člověk se tady někomu snaží pomoct a odnese to tímhle. Ty děti co se začínají přidávat na konzolistu mě neskutečně vytáčí. PES 2010 má přímo aplikaci na PC, ve které vyzkoušíš, které porty nastavit a forwardowat na routeru. Pokud je to můj router a mám pod ním své počítače, tak k němu chci přístup, ne že si to někdo zahesluje, to je pěkná hloupost. DMZ pomůže téměř každému, jen je to hodně nebezpečné, proto to nedávám na první místo.

• filom3n
    filom3nGrip

mam spoustu zakazniku kterym jsem konfiguroval internet, davam taky Asusy, a nikdy nikdo nezaznamenal problem, a pochybuju ze by se byli schopni v tom vrtat (a maji i PS3, atd...). a zasadne zakazuji pristup do jakyhkoliv casti PC, routeru atd pod heslem prave kvuli trakovym vrtalum...

zbytecny hadani, doom podporoval hru v ms-dos prez ipx 4 hrace... a i descent, atd... bylo hodne her co sme hravali uz v dosu, a i prez modem slo hrat 1 na 1 ho... :)

EDIT : jak pisu at si to rozvrta kdo chce... ja mam pravidlo co mi neni rovno po tom je mi hovno, nebo jinak cemu nerozumim do toho se neseru... myslim to v dobrym samozrejme

• Druppi
    Druppi

Kazdej kdo ma PS3 nemusi byt it technik.Ale kazdej, kdo ma router by mel aspon umet ho zakladne nastavit.Nebo se do nej aspon zalogovat:D:D

• Druppi
    Druppi

Nenapisu ktery, pac ma kazda hra jiny porty.Doom mel MP??

Divej neslo se me driv spojit ve fife s nekterejma lidma.A pritom IP sem mel verejnou a ti lidi taky.Nastavil sem si DMZ a najednou to fachalo.Nebo napr. BBC1, taky se mi neslo spojit s nejakejma lidma a po povoleni DMZ to fachalo.Tak nevim, mozna je to nejaka magie.

• filom3n
    filom3nGrip

druppi - napis ktery. dyt to je nesmysl, nebo myslis ze kazdej kdo ma PS3 je IT technik ktery umi konfigurovat routy, portFW, vi co je DMZ, DNS, DHCP atd? pochybuju silne, myslim ze pises blbosti...

edit: mimochodem uz Doom v dosu pred 15ti rokama nepotreboval nastavovat zadny takovy blbosti, tak nevim proc by to delali ted...

• Druppi
    Druppi

neketery hry vyzaduji pro hrani po siti nebo s prateli otevreni ruznejch I/O portu.

• filom3n
    filom3nGrip

tezky to fakt neni, je to jednoduchy ale pro nekoho kdo tomu rozumi... jojo, jen si to rozdrbej...

EDIT,

1) nevim na co by mel zapinat absolutne zbytecny port forwarding a dmz, pocitam ze nema firmu kde ma pocitace ktery ma sesitovany tak aby mu z venku nikdo nechtel nabourat firemni sit

2) pokud ma takovou masinu a ma jen proste automaticky nastaveny z vyroby staci aby k nemu nekdo zasel a za 2 minuty i s restartem routeru ma vse vyreseny

3) pokud chce prijit o pristup k routeru a celkove internetu, tak at smele pokracuje v pokusech, az prestane prispivat, muze vam podekovat za to ze se vrtal az dovrtal

4) na druhou stranu, pokud ma volny vikend tak to formou pokus omyl pri trose stesti da dohromady a priste muze smele radit dalsim :)

• Druppi
    Druppi

To DMZ bych doporucil jako prvni.

• veks
    veksDJ

Zas tak složité to není, zkoušej to postupně. IP ručně a open DNS (nebo public jak píše Marco), když to nepomůže, tak zkus port forwarding a když ani to, tak můžeš natvrdo zapnout DMZ. To zvládneš, jen stačí hledat na fórech, i tady se hodně dočteš.

• filom3n
    filom3nGrip

5) rekni nekomu kdo to dela at ti to poradne nakonfiguruje a nevrtej se v tom, nebo si to rozjebes cely a nepujde ti nic, proste jsou veci kery clovek ktery tomu nerozumi proste dokupy neda, neco jako kdyby mi nekdo rekl jak mam opravit auto a ja bych to nechapal a stejne bych to nebyl schopnej opravit... kazdy rozumi necemu jinymu a lidi co umi vsechno neumi nic poradne, proste jednou zatni zuby, rekni si ohle proste nedam... a zavolej tam odkud mas internet at ti to prijedou za prachy nastavit...

• m@rco
    m@rco

1) na ps3 nastavit ip rucne

2) na routru nastavit port forwarding na ip ps3

3) na ps3 nastavit public dns

4) zkus pouzit vyhledavani zde na foru pro podrobnosti (uz jsem to tu psal nekolikrat)

• petrvaa
    petrvaapetrvaa

Mě to taky blbo, já sem musel nastavit v PC IP ADRESU PS3 aby to pro nej pustilo internet a odted to jede upa vpoho

• robokop88
    robokop88A.C.A.B.

zdar.Mám ps připojené k routeru,ale kjdyž dám test k připojení k netu na ps3 tyk mi to píše NAT3 a když dám připojení rovnou do ps3 tak po testu to napíše NAT2.Jde to nějak nastavit aby i přes připojení k routru jsem měl NAT2?Mám routr Asus RX 3041.Děkuji za radu.

• Smajdak
    Smajdak

no to vím, ale když jste říkali, že vám nejde vytvořit účet, tak ho vytvořte přes PC a pak když se budete chtít přihlásit na PSN vás to buď pustí (pokud máte nejnovější firmware), nebo vám to řekne aby jste si ho stáhli (což taky můžete zkusit přes PC a pak ho do PSka nahrát přes Flashku)

• Rocker93
    Rocker93

Re Smajdak: Novej firmware být musí, jinak se nejde kvůli pirátství připojit na psn.

• Smajdak
    Smajdak

účet na PSN jde v pohodě vytvořit na PC přes uk.playstation.com... já osobně to tak udělal a funguje na PSku úplně v pohodě

• Hulvat
    HulvatFOREVER Rowdy

jaroslav24player - v menu staci najit system update a pak stahnout prislusnou aktualizaci . Pokud ten tvuj kamos tu aktualizaci uz ma tak to je potom problem protoze s tim mam taky skusenosti ze me to neslo . Po tom co me zapojily net tak samozrejme jsem tu aktualizaci stahl ale taktez me to neslo vytvorit . Podarilo se to az po dvouch mesicich kdy vysel novej FW ......

• jaroslav24player
    jaroslav24playerPS4

kámoš má něco podobného jak rikal Rocker93 jde mu prohlížeč ale nemůže vytvořit účet tak jsem se chtěl zeptat jak si tam nahraje new firmware ??????

• m@rco
    m@rco

upc modem si pamatuje mac adresu sitove karty. takze kdyz prepojis drat z pc do ps3 tak musis odpojit modem na chvili od elektriky. nebo si kup router a naklonuj na nem mac adresu. btw. porusujes tim smluvni podminky upc

• Rocker93
    Rocker93

Málokterý modem v dnešní době neumí automaticky přidělovat IP (dovolím si říci žádný takový není) Tato možnost je tedy krajně nepravděpodobná. To by musel být modem nějakých 6-10 let starý, a na tom by ani internet pořádně nešel (neexistovali modemy pro 10 Mb, což je u UPC minimum...

• filom3n
    filom3nGrip

jeste jak psal nekdo vys, mrkni do smlouvy od UPC, je mozny ze ma v PC nastaveny napevno IP adresy, pokud ma jen modem a neni nastaven na vnitrni rozsah IP adres tak je nutne nastavit IP a DNS a Masku stejne jako ma v PC

• Rocker93
    Rocker93

Jde tomu kamosovi prohlizec v psku? Pokud jo, a nejde jen psn, tk je to firmwarem...

• Jimmy
    Jimmy

filomen : z modemu normalne do ps3 a ten kabel byl predtim v pc a normalne funguje a je to net od upc tak to je asi vsechno co vim doufam ze to nejak stac.i

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.