Sportovní

PES15 x FIFA15 (36)

• pastic
    pastic

Každý má na to jiný pohled.Jsem zvědav na plnou verzi PES15.

• pastic
    pastic

Po odehraní vic než 50 zapasu FIFA15 jsem zklaman.PES demo je o 50% lepší co se týče spracování miče,bráněni a střel na bránu.Hral jsem bez asistenta a kluci co použivají asistenty,tak mají jednoznačně navrch.Už aby vyšel PES15,protože tuhle FIFU15 hodně zdupali.To čekaní do listopadu je ale na pikaču.

To s těma licencema ma FIFA navrch,ale mě jde o to zahrát si dobrý fotbal v OFF line režimu a oto přeci jde.

Ted jde o to aby KONAMI nezadupali hru 2x2 jak v minulem ročníku na PS3.

Král fotbalových trávníku je zpět a to bez debat.

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Labradoras: ja osobne hodnotil a srovnaval PES s FIFA z dlouhodobeho hlediska. A nextgen verze FIFA 14, kterou bohuzel na PS4 vlastim, to jen potvrdila. Novy PES v demu je fakt skvely, ale jak jsem jiz psal, s konecnym hodnocenim si pockam na plnou hru.

• labradoras75
    labradoras75

leco 77 : FIFU 14 jsem hrál vloni hrál jak na PS3, tak jsem hned potom přešel na PS4. Myslím, že mám na PS4 odehráno hodně hodin na to, abych mohl říct, jestli je další ročník posun, nebo ne. A graficky je ten posun (PS4) hodně znát. Co se týká hratelnosti, tak po třech dnech není možné přesně říct jak hodně se to změnilo. Proto mě baví někteří zdejší playeři, který si zahrajou 10 minutový demo PES a už rozhlašujou, o kolik je lepší hratelnost PES, než u FIFY a nebo naopak. A hlavně je rozdíl v hratelnosti, jestli fotbal hraješ proti AI, nebo online.

A NHL je pro mě letos víc než rozpačitá. Pro mě to není plná hra za 1500 Kč. To že budou přidávat patche je hezký, ale tak měli hru odložit, nebo měla stát sedm osm stovek a každý ať si pak připlatí jaký mod potřebuje. Ale vydat hru a za pár dní vydat prohlášení, že chybějící mody doplní, mi nepřijde jako úplně ideální.

• toninho64
    toninho64
    2

Vojta vi, o cem pise, ja osobne jdu po demu do PES, fakt me bavi vic nez FIFA, je to moje volba.

• Slim Jim
    Slim Jim

Já jako nestranný hráč hraju oba fotbaly ale nakonec skončím většinou u fify..

• labradoras75
    labradoras75
    4

Máte pocit, že tohle může mít nějakého vítěze ?! Buďme rádi, že jsou tady aspoň dvě fotbalové hry !! Nejhorší varianta by totiž byla, kdyby nebyla žádná konkurence. Vemte si jak dopadla NHL. Hraju FIFU, ale jen díky PES musí každý rok dokazovat, že si svou přízen zaslouží a zase v rámci PES naopak. Kdyby totiž nebyla konkurence, tak by EA neměla komu co dokazovat a rok co rok by měnila maximálně tak soupisky. Takže ať je fotbalů klidně víc a berou si od sebe jen to nejlepší.

• romo
    romo

Já teda hrál obě dema a nezdá se mi,že by grafika byla nějak hrozná..vypadá to parádně..i FIFA vypadá dobře..vy všichni chcete grafický rozdíl co byl mezi PS2 a PS3,ale to už tak nebude,protože už za PS3 po grafické stránce byly hry na vysoké úrovni..a co se týče fotbalu,tak nikomu nic nevnucuji,ať každý hraje co chce,ale PES je prostě opět fotbalovější,jen nemá kolem tu pěknou omáčku..já dával šanci oběma fotbalům,protože ho hraji rád,ale vždycky jsem se nakonec vrátil k PES,protože byl prostě lepší..ale je to jen můj názor..a není pravda,že PES nikdo nekoupí,protože já mám zase spoustu kamarádů se kterými PES hrajem a je to neskutečná paráda [s12]

• up_er
    up_er
    2

vojta_cz na to kapl...

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    3

Leco77: no vsak ja v PES nehraju nic jineho nez Master League Online, kde dostanes luzry a musis s nima postupne sbirat body a pozvolna a hodne ztezka budujes svuj tym. A rozhodne si po deseti vyhrach nevydelas na zadnou hvezdu. Tym budujes komplexne dlouhodobe jako celek a jedna hvezda ti vysledky neudela :) To mam rad. Obzvlaste kdyz s tymem z prumernych hracu smaznu troubu s tymem hvezd :D

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    1

Leco77: promin, ale ty jsi presnej vzorek spotrebniho hrace FIFA. To nemyslim nijak zle, ale je to tak. Zajima te ta omacka okolo, grafika, vyhovuje ti trivialnost hry, proste kolotocova pozlatka, cingrlatka boduji. Kazdemu co jeho jest.

PES je simulator fotbalu. FIFA spotrebni zabava pro masy. Herni detaily, dynamika a koordinace pohybu hrace pri kontaktu s jinym hracem, odrazy balonu pri souboji nebo pri vyhranem skluzu, reakce psychiky tymu na negativni vyvoj utkani, moznost eliminace souperovo hvezd tvrdou hrou, frekvence zraneni hracu a mohl bych jmenovat x dalsich faktoru, ktere k fotbalovemu simulatoru patri a FIFA je rozhodne (a zamerne) nema.

• up_er
    up_er

ja mu rikal to samy ale ho bavi trollovat, uz me otravoval i v PM ten silenej pan inzenyr :D:D

• Vojta_cz
    Vojta_cz

Genytale, jednou jsi se tu pravdu proste musel dozvedet, kdyz ti to rodice jeste neprozradili [s16] Nebud vulgarni, bez si hrat do pokojicka a nezlob.

• black mamba
    black mamba

Vojtacz krásně odsoudil lidi kterým se líbí jiná hra než jemu, nádherný koment. Za mě vede fifa, hratelnost je skvělá, atmosféra na stadionech konkurencí nedostižná. Omáčka kolem je v týhle době nextgen konzolí standartem který pes nemá. A hratelnost pes je bohužel o ničem. Fifě to konami dost usnadnili tenhle rok. Je to jen demo, ale už teď je jasné že na fifu to prostě nemá, a je to znát na hráčích kteří postupem času přecházejí od konami k ea. Nevím co je pravdy na tom, že pes už řadu let nevytváří japonské studio, a v tom bych viděl největší propad série, prostě japonci to uměli výborně. Za mě tenhle ročník jasně lepší fifa, a to píšu jako dlooouholetý hráč iss/pes , od roku 96.

• King11cz
    King11cz

MASTER LEAGUE klidne proti PC

• sova655
    sova655gabrda_9

a hrát fotbal proti PC musí taky jedině borec. :D

• up_er
    up_er
    1

Geny napsal(-a) 25. 09. 2014 10:34

Souhlasím0Zčásti souhlasím0Nesouhlasím2

PES je strašně lehkej, takovej arkádovej, mám rád těžký hry proto se mi zdá Fifa rozhodně lepší

a ty mas co za matros? to bude tyk slusna trida co? [s1]

• King11cz
    King11cz

Pisu si te [s1]

• pastic
    pastic
    1

No,jde vidět,že každemu svědčí něco jiného.Nemá cenu se dohadovat jestli je lepší PES nebo FIFA.Jde o to ,co se vám hraje lépe a v čem budou placené turnaje.Potřebuji vydělat zase nějakou tu korunu[s6],takže pánové přichystejte si chechtáky ,protože vás oberu jak ve fifě,tak v Pro Evu.[s6]

• King11cz
    King11cz

PES 2015

• MacKinnon
    MacKinnonLaviny

No čekal jsem že PES bude slabota, ale celkem mě překvapil... letos nejspíš opět veznu oba fotbaly :D

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    2

Demo PES15 na PS4 vypada hodne dobre a super se hraje. Pockam ale s hodnocenim na plnou hru. Hlavne jak bude slapat online a mod Master League Online. [s7]

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    1

Pro objektivitu je treba uvest, co FIFA 14 ma lepsi: original soupisky, nelagujici online (uvidime co PES nextgen) , pekna grafika a hlavne, perfektne precizne zvladnutej marketing . Ti by za ranec prodali jejich klientele i soboli trus ... xD

• Vojta_cz
    Vojta_cz
    53

Nechapu dementy hrajici FIFU tvrdici ze je PES arkada xD To muze napsat jenom nemyslici 15letej Lojza. Naopak, FIFA je sragora pro stada mainstreamovych tupoňů, masticich si pindiky u grafiky obliceju svych nagelovanych hvezdicek. Koupe FIFA fotbalu na PS4 byla moje nejvetsi hracska chyba za 25 let co hraju hry. FIFA je v hernim prumyslu neco jako Stmivani v kinematografii... A ze vam PES nejde hrat ? No bodejt by jo, pac ve FIFA to neni prioritne o tom co umis, ale o tom, vzit si co nejvetsi hvezdu a zmacknout strelu bez mireni a pripravy pohybu s micem :D No proste hra pro deti. V PES se muze i tvrde branit, skluzovat a kdyz budu chtit eliminovat souperovu hvezdu, muzu mu i nakopat a psychicky ho rozhodit. Ve FIFA behaj mamrdi typu Ronaldo nebo Messi s pruhlednejma nohama pres skluzy jak kdyby se nechumelilo :DDD Cervenou dostanu jednou za 10 her a to jsem se snazil hrat maximalne tvrde. FIFA proste na PES v hratelnosti a REALNOSTI vubec nema a nikdy nemela a to se PES14 vubec nepovedl.

• k.u.k.i
    k.u.k.iou jééé
    21

Ja teda davam prednost fife15 ps4 a dlouho leteho hrace pes od ISS, davam pro evolution zbohem [s9] nic next-gen jsem teda na tom nevidel, otresna fyzika a interakce hracu je teda dost pozadu o proti fife a hratelnost taky zadny festival neni, je hezky, ze v hratelnosti jde citit porad stary dobry pro evo ale zadna evoluce se nekona [s12]

• romo
    romo
    2

Majsta:Máš pravdu,že toto má EA dobře udělaný..že si můžeš povypínat ty pomocníky..a upravit si hru podle sebe..je pravda,že s nimi je to hrozná arkáda.Já si tak upravuji NHL a jsem max spokojen..mě se FIFA 15 líbí..ale nechápu,že dostala jen průměrná hodnocení..FIFA má parádně udělanou prezentaci a té omáčky kolem,to mají zmáknuté velmi dobře..nechápu proč to tak nemá i PES na next-genu...hrál jsem oboje,ale i tak u mě vede PES,který na hřišti co se týče hratelnosti,chování míče,animace pohybu hráčů,ovládání míče a taktiky vede... v PES mě pořád sice rozčilujou golmani..nechápu proč za ty roky s tím nic neudělají(konkurence je má dobré) a komentář(tam nevím jestli ho nezměnili,protože v demu není) je několik let hroznej..nevím čí je to tlačenka,že tam ještě zůstávají..ale i přesto je pro mě fotbalovější PES i když musím uznat,že FIFA je taky dobrá..jen mi prostě nesedí [s14]

• POBI607
    POBI607

Po odehrání pár zápasů na demu je mé hodnocení následující.

Co se týče grafiky a prezentace, asi mírně vítězí FIFA. Ale neřekl bych, že nějak znatelně. Spíš takové ty přechody v animacích a tak.

Ale celkově u mě, co se týče dema, vítězí PES. Vyhovuje mi ovládání, protože jsem odkojen na Iss pro evolutin a ovládání je takřka stejné už od PS1 a také byc řekl, že co se týče hratelnosti, je to větší zábava a to je hlavní.

Nicméně ještě si počkám na kamaráda a odehrajem pár matchů, neznamná, že když mě ted v prvních zápasechbaví víc PES, že by se mi FIFA časem nedostala pod kůži :)

• labradoras75
    labradoras75

Musím souhlasit s Geny, protože mi PES opravdu přijde jako arkáda. A to jsem byl několik let zastáncem PES a několik ročníků si kupoval, ale cca 6 let zpátky jsem přešel na FIFU a vždy když zkusím demo PES, tak mám za to, že jsem udělal dobře, že jsem u FIFA. Což ale netvrdím, že za pět let se to otočí. 90% všech zápasů hraju online a to nejpodstatnější je, že mám pocit, že každý zápas, každý gol je jiný a že se nic neopakuje. Ale je to jenom můj názor..

• up_er
    up_er

lol kazda hra je lehka kdyz to hrajes proti UI...nakonec vzdycky najdes slabinu a pak je to easy...pravej zazitek je kdyz to hrajes proti lidem a ne proti konzoli....arkada je hra, ktera neni realisticka, ne hra ktera je lehka...viz fifa

takze cela tvoje hlaska ztraci vyznam

• up_er
    up_er

Ja zkousel i fifu i PES a hratelne je proste PES lepsi...je to fotbalovejsi zazitek, pohyby, animace, zakroky, nahravky, strely...ta fifa je proste arkadovejsi a je delana pro masy lidi co neresi fotbalovej zazitek, ale chcou si zahrat nejakej fotbal.

PES14 byla uplne nahovno, ale 15 je zase tam kde ma byt..byla to zmena k lepsimu a i na te PS3 bezi krasne a plynule.

• wesick
    wesickFCHK
    1

Demo PES2015 hruju až asi týden na PS3.Co se týče grafiky tak na PS3 oproti PES2014 tam moc změna vidět není. Věřím že na nexgenu to bude asi znatelnější.. Hratelnost je pro mě jako vždy skvělá,náběhy do volných prostorů atd tam vidím zlepšení. Nejsem žádný velmistr v této hře,ale demo se mě zdá i na nejvyšší obtížnost celkem jednoduchý,kdy výsledky 3:0, 4:0 nejsou vyjímkou. Když si vzpomenu na demo PES14 tak plná hra byla o 100% lepší,tak uvidíme.. Jinak musím souhlasit s Lubosek Rumcajs,po minutě hraní FIFA15 byla smazána,neskutečná rádoby fotbalová simulace... PES 2015 jasná volba PES rulezzzz [s14]

• up_er
    up_er
    1

to jsi hral PES3 nebo jaou hru? nechapu...PES15 se hodne povedl, oprotiva 14 je to skvely

• Lubosek Rumcajs
    Lubosek Rumcajs

pes nainstaloval a po minute vymazal,,pro me des,zlata fifa[s7]

• sova655
    sova655gabrda_9
    1

včera jsem hrál demo PES na PS4.. pro mě absolutní děs.. snad nejhorší fotbal jakej jsem hrál.. grafika.. uplně stejná jak v PES 2014 na PS3..pohyby animace.. noc moc nových.. golmani furt takový trapný zákroky.. pořádný přihrávky nejdou.. pro mě děs.

• labradoras75
    labradoras75

Je to těsný, ale o něco málo vede FIFA (v poločase..) link

Je pravda, že jeden čas jsem si kupoval PES radši než FIFU, ale posledních pár let je pro mě FIFA víc realističtější než právě PES.

• pastic
    pastic
    1

Odehrano 15 zapasu a po prvotním zklamaní na GC ohledně grafiky,tak doma na LCD PES15 vypada suprově.Na GC jsem odehral jen 2 zapasy a ani nevím proč to bylo tak rozmazané.Ted musim opravit svoje tvrzeni.Kral fotbalových trávníku je zpět a to bez debat.Mam FIFU15 plnou verzi,ale co se hratelnosti týče,opět KONAMI nezklamalo.FIFA15 taky není špatná.Tu "omáčku kolem" jako jsou licence atd ma určitě lepší,ale fotbalově je na tom PES15 lépe.Poslední rok jsem hral FIFU,ale vypada to že od listopadu přecházím na PES15.Ta FIFA je taková elastická,nevím jak to popsat.Prostě u PES má člověk pocit jako by byl na hřišti.Jediné minus je ,že PES vychází až v listopadu.

PS:prosím o objektivní názor a ne že tady budete psát jak malý Jardové[s3]

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.