Konzolista.cz

Nefunkční internet na PS4 (22)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Tom H.

jarda85: Díky za info

jarda85
jarda85 #PS4

TOM H. určitě pouze LAN kabel nebo přes wifi

Tom H.

Ahoj, mám takový problém. Koupil jsem dnes PS4 a spojil HDMI kabelem s recieverem, který mám HDMI kabelem propojený s TV. Do receiveru mám drátem LAN a jelikož mám HDMI 1.4, který propouští síťový přenos, tak mi internet a aktualizace jedou i na TV. Je něco takového možného u PS4?? Nebo to musím řešit síťovým kabelem navíc z routeru?? Díky za radu

kortexino

Můj poskytovatel mi včera vyčlenil po PS4 veřejnou IP.Dnes jsem to zkoušel, ale nepomohlo to.Pořád stejná hláška:An error occurred during communication with server.Začal jsem už i hrát a zatím internet nepotřebuji, ale později to budu řešit routerem.I když moc nevěřím, že i z routerem to půjde.Rozhodně ne z každým...Díky všem za reakce...

Mihau

Pokud máš veřejnou IP v ceně, tak ji máš pravděpodobně pevnou a jediný problém je, že musíš každé jedno zařízení nastavit ručně, ne na DHCP. IP může být rovněž svázaná s MAC - to nevyřešíš jinak, než vylezením z pravěku v podobě koupě KVALITNÍHO RT (kvalita není podmínkou, ale těch levných RT jsem měl doma asi pět, tak raději doporučuji si připlatit), ručním nastavením RT a kontaktováním ISP pro změnu MAC.

awaren

Problém není ve veřejný nebo neveřejný IP ale u nastavení od poskytovatele. Pokud nemáš u poskytovatele zaplacený připojení dvou zařízení najednou a budeš chtít používat připojení na PC i na PS4 najednou budeš si muset bohužel pořídit router. Jestli jak píšeš vyndáš kabel z PC a zastrčíš do PS4 tak ve chvíli kdy ho strčíš do PS4 už musíš restartovat modem aby si PS4 načetlo od ISP svoje vlastní nastavení. Měl jsem to doma kdysi taky tak... A ve chvíli kdy ho strčíš z PS4 zpátky do PC budeš muset bohužel modem restartovat znovu aby ti pak šlo připojení v PC.

kortexino

Začal jsem to řešit z poskytovatelem připojení.Řekl mi, že řešením bude veřejná IP adresa.V tarifu jaký mám nastavený což je 25Mbit/s za 390 Kč je veřejná IP v ceně.Určitě dám vědět, jak to dopadlo?

Tahle diskuse určitě pomůže i dalším.

Všem děkuji za reakce...

Mihau

Do 600 bych kupoval tak leda drátový router... Kortexino, Ty doma nepotřebuješ Wi-Fi, nemáš smartphone, tablet, ntb??? Ani neplánuješ? Tomu nějak nerozumím. PS: Za public IP budeš pravděpodobně platit paušál.

bf333
bf333 #Ravens

kortexino:jirka023 ti tady jeden daval a do 600 ho sezenes v pohode.

kortexino

Dnes jsem celou dobu pátral po internetu a asi už začínám chápat v čem je problém?Našel jsem diskuse se stejným problémem na PS3, pokud člověk nemá router, který rozděluje IP adresy jednotlivých zařízení, tak musí mít veřejnou IP adresu, protože IP adresa mého PC je blokována na MAC adresu mého PC a proto nefunguje připojení k PS4...

Ovšem nechápu, pokuď jsem neměl problém s připojením bez routeru na ps3, tak jakto, že mám teď problém s připojením k ps4, když mám pořád stejného poskytovatele internetu?

Jsou dvě řešení.Buď si koupím router, což se mi nechce, protože se v nich zaprve vůbec nevyznám a taky se mi nechce dávat peníze za router, kterej bude sloužit jenom k ps4.

Spíš půjdu druhou cestou a zajdů za poskytovatelem internetu a zařidím si veřejnou IP adresu.

Děkuji za reakce a těším se na další diskusi, určitě to pomůže i dalším...

PS:Pro ty kteří router využívají u ps4 a jsou spokojeni, ať mi pošlou nějaký možnosti, jakou značku a typ po případě koupit, pokuď to bude nezbytné, hlavně prosím v nějaké normální cenové relevanci např kolem 600...

Blacksmith
👍1

Do kamene tesat.[s6]

REK-CZ
👍3

"Pre mna bola chyba kupit PS4 a som rad, ze sa mi ji podarilo kupit".

To je vskutku nadherna veta :)

Mihau
👍2

Krásné video, Fando... Divím se, že má ještě občanku... :-)

bf333
bf333 #Ravens

Zvasty od M$ lovera mu nepomuzou.

RobotCZ
RobotCZ #Dukla Jihlava

Fanouši já se ani nedivim. Jelikož obě konzole budou mít určitě podprogram o sledování aktivit na internetu. Takhle to aspoň budou mít řazený přímo k uživateli....jooo ta cílená reklama je fakt humus

kortexino

Já nemám router, vytáhnu kabel s počítače a připojím ho k ps4.Já nejsem multiplayerový hráč a chci jenom PSstore a PSplus, proto nepotřebuji stálý připojení.Na ps4 nefunguje ani prohlížeč, pokuď se snažím připojit, hlasí to, že mám špatný email a heslo.Mně pořád připadá, že to není v připojení.Pamatuji si na začatky internetu na PS3, kdy člověk musel mít učet přihlášených pod USA, jinak internet nefungoval.Já samozřejmě na ps4 jsem si vytvořil účet pod českem a doufám, že problém není v tomhle.To by mně vážně dojalo...

jeffoun
jeffoun #bad.boyz.c

To mi delalo taky,je to problem u poskytovatele internetu,doma mi vsechno slo a pps4 jedina ne,takze budto ti tam neco odblokujou jinak u me to vyresila verejna ip adresa.zkus jeste jestli ti tam jde aspon prohlizec.

jirka023
👍1

Co máš za router? Měl jsem Asus RT-N12 LX a s PS4 nespolupracoval.Vyměnil jsem za TP Link-WR841ND a šlape jak hodinky.

kortexino

Ps4 si nastaví automaticky easy při prvním připojení k internetu.Pravě při tomto nastavení internet nefunguje, proto jsem si myslel, že to vyřeším nastavením proxy serveru, který je jinak na easy nastavení nefunkční.To se, ale nezdařilo...

etj
etj #etj

Jasný, kabel do routeru a nastavení automatic, žádnej proxy server nepoužíváš, nech vypnuto...

Hulvat
Hulvat #KB43VER

proč potřebuješ proxy? já teda nejsu odborník ale internet jsem si nastavoval na svým routeru v pohodě sám... píšeš že máš kabel, tak ti jde do routeru ne z wifinou nejlíp? dej easy a PS4 se nastaví sama a proxy ani nezapínej, potom si ve status listu opíšeš čísla který si zvolila a nacvakáš to tam ručně a potom si nejlíp zadáš PS4 do DMZ a zapneš UpnP

kortexino

Zdravím všechny,

19.2 jsem se stal hrdým majitelem PS4.Hned jsem zkoušel připojit se přes kabel k internetu a PSstore.Stáhl se první update, ale po vytvoření nového účtu se objevilo:

An error occurred during communication with server.Podíval jsem se do settings - network - view connection status, a tam jsem objevil, že proxy server je - do not use.Na youtube jsem našel video, jak proxy server na ps4 nastavit.Našel v počitači síťové připojení a opsal si: IPv4 adresu IP.Zkusil jsem to napsat na ps4 do proxy serveru, ale jakmile jsem to udělal, v testu připojení se spojení nezdařilo.

Velmi divné mi přijde i to, že pokuď se snažím připojit k internetu vždy se objeví the sign-in ID or password is not correct.

Zkoušel jsem i tu novou možnost sformatovat celou konzoli, ale ani to nepomohlo.

Bonbonek nakonec...

Nemám hry, takže jsem chtěl vyzkoušet Blueray film.Byl to originál, a když jsem ho dal do mechaniky, film se nespustil a objevila se hláška o tom, že potřebuji připojení k internetu.Až když jsem připojil internet, film se spustil.Velmi zajimavé?

Pokuď tohle někdo dokáže vysvětlit, byl bych rád.

Hlavně chci vědět, v čem je problém s inernetem?v nastavení, nebo v přetíženosti sítě, nebo v něčem jiném...Pokuď se to dá do pořádku samo, chci alespoň vědět průběh, do kolika dnů? Četl jsem i diskuze k tématu tady, ale ty nejsou konkretní...

Za příspěvky předem děkuji...