Volné forum

Nastavení herního obrazu v TV (2)

• Hajtka
    Hajtka

Může mi někdo poradit mám problém s HDR mám nastavený režim obrazu Hra, ale jakmile zapnu hru na PS4 pro tak se mi změní režim obrazu na HDR video a změní se mi hodnoty jas kontrast atd co jsem měl nastavené v režimu Hra má někdo stejný problém?

• dr.Vo.pruz(CZE)
    dr.Vo.pruz(CZE)PS4,XONE
    1

Je to velmi dulezita vec ktera zajima kazdeho hrace pro kvalitni sledovani obrazu u her.Pojdme si o tom popovidat jake mame zkusenosti,navrhy,rady,tipy atd. at muzeme dosahnout kvalitnich vysledku od tech zkusenych jak se v tomhle oboru pohybuji zkuseneji.

Ja mam plasmu Panasonic 50VT30 a pro sledovani filmu mam suprove vystelovany obraz na maximum.U her nevim proc,ale nemuzu dosahnout dobreho vysledku ktery by se mi zamlouval pro uspokojeni oka.

Co se tyce modu,at je dynamic,normal,game,kino,profesional,thx-kazdy se divame to co nam vyhovuje,jestli mame podani barev teple,studene nebo normalni?Me osobne se asi nejvice zamlouva pro hrani mod THX kde je vse pevne dane,barvy lazene,nepresaturovane,neostre a podobne.Ale i tak stale se mi na tom neco nezda.

Pro sledovani filmu pouzivam toto nastaveni a treba nekomu se muze hodit,ale priorita je hlavni herni obraz a zde se ztracim i ja.

Používám mod Profesional a tohle jsou moje poslední kalibrace nastavení:

50VT30E FW 1.801

Od:

Kontrast 50 (uprostřed stupnice = 30)

Jas 0 (uprostřed stupnice)

Barva 28 (uprostřed stupnice = 30)

ostrost 10

Gamma 2,2

Gamma

10IRE 0

20IRE 0

30IRE 0

40IRE 0

50IRE 0

60IRE 0

70IRE 0

80IRE 0

90IRE 0

100IRE 0

Vyvážení bílé:

RG 0

GG 2

BG 7

RC 0

GC 0

BC 2

Detailní nastavení (IRE -> RGB):

IRE10 10, 11, -12

IRE20 0, 6, 2

IRE30 4, 5, 4

IRE40 -1, 4, 3

IRE50 -3, 4, 0

IRE60 -1, 6, 2

IRE70 -3, 6, 4

IRE80 -2, 5, 6

IRE90 -2, 5, 1

IRE100 -6, 8, 8

Správa barev:

RH 1

GH 6

BH 3

RS 0

GS 15

BS 4

RL 5

GL 1

BL 3

YH -2

CH 0

MH 1

YS 5

CS 7

MS 3

YL -3

CL 0

ML 1

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.