Konzolista.cz

Muze mi někdo poradit ? Nejsem IT. WS-37397-9 (15)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Nekdo3000
Nekdo3000 #GG-WP

Pokud chceš trvalé řešení ale nákladnější tak si kup místo levných a standardních routru Mikrotik k tomu si kup veřejné IP a nastuduj si něco o tom a máš po starostech. ( Nežijeme v době kamenné tyto Informace se ti budou hodit )Pokud ovšem chceš relativně rychlé a méně nákladné řešení udělej co ti tu píšou pánové předmětnou a v jiných vláknech na toto téma a to jest výplň formulář na stránkách PlayStation a zavolej na Sony podporu a svůj problém popiš a doufej že se na něj díky tomu podívají dříve.Každopádně ti doporučim když už nic jiného otevři si porty a ve svém routeru které to jsou a kde to najdeš ti řekne strejda Google

Roman Heri  VR MORFEUS

V tom by se cert vyznal😅Tuk tuk zatim to funguje Psn🙏

Vergilion

Agregace je u ADSL/VDSL, ne u optiky. Nemyslím si, že by to bylo horší. A nemusíš si pořizovat 1 giga, stačilo by 100/100. Pak jde také o to, jaký používáš router a zda jsi připojen přes wi-fi/LAN kabel.

U XONE je to lepší, ale i přesto řada lidí, stejně jako je to u PS4, hlásila problém s NATem.

Vergilion
👍1

Spousta lidí má s odblokováním ze strany Sony tu zkušenost, že jim to znovu klidně dalšího dne či po pár dní znovu nešlo, případně naskočil jiný chybový kód. Koukal jsem se tu i na spoustě jiných webech. Narazil jsem třeba na člověka, který to zkoušel vyřešit sám i s odblokováním ze strany Sony, ale SRAL SE S TÍM DVA MĚSÍCE. Nakonec mu pomohla jen veřejná IP, leč to řešil i s ISP, zda není přece jen jiná možnost.

A nenašel jsi jiného ISP, který poskytuje optické připojení a za rozumnou cenu k rychlosti?

Vergilion
👍1

U toho bych podotkl, že mnozí lidé na Sony podpoře dlouho nevěděli, o co se jedná. Ono podezření na botnet attack se týká toho, že máš, jak mnozí upozorňují, neveřejnou IP, která je však sdílena i s jinými. Někdo ji tedy s tebou sdílí a hraje na PS4. Neveřejná adresa je vždy sdílena. Kdybys byl jediným, kdo hraje na PS4 a prostě používal PSN, nemělo by se ti to stát.

Až ti zavedou veřejnou IP, což však trvá, budeš se moci v klidu přihlásit jako u mnoha jiných, ale zase beru na vědomí, že bys tak musel čekat.

Snažil jsem se k tomu najít co nejvíce informací. Někde, ale už to nemohu najít, se to dobře rozepsalo, že přece jen, když někdo v rámci neveřejné IP podvádí, Sony mu zabanuje účet i IP, ale tím bloknou IP i ostatním. V tom případě je nutné zavolat ISP a nechat si IP i DNS změnit, klidně i v rámci neveřejné, ale pak riskuje, ale pak se mu může stát, že bude muset řešit totéž, co nyní rozebíráme my. Zde byl zaveden systém, kdy můžeš vidět, sdílí-li někdo s někým IP. Může se jednat o multiaccount, ale také nemusí a jen tedy sdílí neveřejnou IP. Totéž detekuje i Sony.

Vergilion
👍1

Nechci, aby to vypadalo, že se hádám, ale mám jiné informace. :D Ber to tak, že kdyby měli odblokovávat přístup každému, komu se tohle celosvětově stalo, mohli by odblokovávat neustále. Je vidno, že se to děje čím dál více lidem. Když si necháš nastavit veřejnou IP, z toho blacklistu tě to smaže samo a nemusíš nikam volat. Jenže zřízení veřejné IP není záležitost zcela jednoduchá, můžeš čekat i čtyři týdny.

Těm, co pomohly jiné možnosti, také nemuseli nikam volat, ačkoliv tak někteří mohli učinit. Ale takových je málo.

Vergilion

Tohle probíhá v různých vlnách již od začátku roku 2015. Jedná se o ochranu proti DDoD útokům. Ačkoliv jak říkám, objevily se i ty názory, že problém je v ISP, který špatně nastavil DNS servery či IP. Někomu pomohla jen změna DNS.

Slim Jim
👍1

A řekne mi někdo důvod proč bych měl mít veřejnou ip, když to do teď nikdo nechtěl? To musím být označkovám jako kráva?

Vergilion

Ne, opravdu nemusíš čekat a ani psát, aby ti to povolili. Věř mi.

Vergilion
👍1

Blokují ti pouze přístup. Nejedná se o ban na účet, Cartmane. Jakmile si někdo, což je nejjednodušší krok, pořídí veřejnou IP, může se vesele přihlásit, aniž by zbytečně psal Sony. Jsou i jiné možnosti, které jsem uvedl. Někomu už ty jiné možnosti pomohly a také nemusel nikam psát. Případně lze v menu routeru i při neveřejné IP zkusit nastavit DHCP server s tím, že si tam pevně nastavíš IP pro PS4. Tady je návod: link

Vergilion
👍1

Tento problém se stal už mnoha lidem. NEDOPORUČUJI KONTAKTOVAT SONY A SPOLÉHAT NA NĚ, když ti odblokují přístup a pak většinu lidí opět postihl stejný problém. Někde se lze dočíst, že se jedná o chybu tvého ISP, který používá nevhodné DNS, jinde pak to, že Sony vadí neveřejná IP, a tak ti ji blokuje.

Zkus změnit DNS na 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Nepomůže-li to, zavolej ISP, aby ti změnil DNS a IP. Objeví-li se tento problém znovu, zavolej a pořiď si veřejnou IP u tvého ISP, ale tuto možnost ber jen jako krajní, když nic předchozího nepomůže.

Matt Kodl

Jo tak to bych taky napsal kdybych věděl Online ID ktery jsem si za asi tak 7 dni hraní nezapamatoval....a bez Online ID jim ani nemuzes napsat :D

haryvotruba
haryvotruba #Reiður
👍1

Mám to samý už je na toto téma založené vlákno.Taky mě to sere dneska jsem volal do sony predevčírem mejla.Prej se na tom pracuje mám vydržet

Matt Kodl
👍1

Ps plus zakoupeny na 3 měsíce bum najednou tohle nekdo s nějakou kloudnou radou ?

Matt Kodl