Konzolista.cz

LCD TV vs monitor (10)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
filom3n
filom3n #Grip

tak samozrejme je jasny ze to lagovat nebude, jde spis o to ze moznosti vestaveneho tuneru jsou omezene, spis bych ti doporucil dokoupit k PS3 - playTV nebo jak se to jmenuje, zoz je TV tuner digitalni ktery umi prijjimat a nahravat do PS3, LCDcko bych koupil samostatny, a televizi bych v tomto pripade resil tim Play TV - link

doufam ze vyberes dobre :)

edit: TV tuner na dve veci - je to v podstate jen dalsi vec v monitoru, bez nejakych dalsich funkci jako je doostrovani a vycistovani spatneho obrazu, vytvareni vernejsich barev a dalsi veci ktere byvaji v televizorech, i pokud je monitor spickovy zadny externi a ni vestaveny tuner neudela z LCD plnohodnotnou TV, jak rikam pokud chces na hry a obcas TV kup si za penize co ti zbydou Play TV a muzes i nahravat :)

TumaPetr

filom3n: Dík, přesně takhle jsme si představoval odpověď, ale jen bych tě ještě poprosil o vysvětlení toho tv tuneru na dvě věci? Já myslel, že je to prostě krabička díky níž si pouštíš tv na zobrazovadle, ale o nějakym procesoru sem neměl ani páru :) Jako monitor chci hlavně na hry a filmy na nosiších, ale občas bych se určitě kouk u sebe i na tv a nerad bych, aby nějak lagovala či co :D

filom3n
filom3n #Grip

tak tim padem ma vystarano, budto nejaky asus LCD, Dell, TV na hrani her v tomhle rozmeru poradny TV nekoupi, pokud jde o rychlost zobrazivani, navic vyrobci malokdy udavaji realnou odezvu g2g ale treba jen g2b nebo g2r coz byva kolem 2MS ale realne to byva kolem 8mi - 14 ms.. pokud chces dobrou TV na hrani kup32" 100Hz od sony, pokud jsi limitovany mistem sel bych do asus/dell LCD... (nebo cokoliv jineho co ma kontrast nad 15.000:1 - asusy uz maji tusim nekde kolem 20.000:1) link

link

edit: mimochodem LCD s TV tunerem nejsou na divani TV, nemaji zadny poradny procesory na pocitani a kresleni obrazu jak je to u TV, proto treba samsungy a LG sou levnejsi nez sony, je to kvuli tomu ze pouzivaji starsi typy procesoru ktere jsou mene vykonne, proto na sony je obraz ostrejsi a nekostkuje... nerikam ze to je vysada, ale nejlip to je videt na BluRay a PS3 kde levnejsi TV (sony nevyjimaje, nejlevnejsi sonku bych si ja nekoupil) obraz jakoby doskakuje a doostruje pomaleji nez na stredni tride, asi ti bude stacit LCDcko

VulcanR
VulcanR #Trogári

Na tvojom mieste by som siel do monitoru. Ak to chces iba na hranie tak monitor posluzi lepsie a za slusnu cenu zozenies aj znackovy FullHD napr. nejaky od samsungu. Pozorovacie uhly u novych zobrazovadiel nie su problem.

Ak ta zaujima trochu vaznejsie hranie hier co vyzaduju presnost napr. FPS alebo bojovky treba si dat velky pozor na input lag - toto je najvacsi problem LCD-ciek pri hrani a je dobre si o jeho hodnote u modelu, ktory chces kupit zistit nieco na nete.

HerrFlick
HerrFlick #JOZXYQK

já mám monitor link

a sem spokojen.Záleží na tobě,pokud ale nemáš nějakou TV,šel bych do TV.

TumaPetr

Takže doplňujíci info :) Potřebuju to výhradně k PS3, pcčko mám nb. Dál jsem samozřejmě omezen velikostí tv max do 26" z důvodu prostoru a co se týče financí, tak vzhledem k maximální úhlopříčce to zas ta nějak neřešim, ale zkrátka chtěl bych Full HDčko a to ty LCDčka do týhle úhlopříčky vůbec neřeší, proto se koukám po monitorech s tv tunerem, ale nevim jestli je to dobrý řešení, když jsou vlastně komplet stavěný tak max (obrazně řečeno) na práci s wordem :)

Mira77
Mira77 #...

vrb: ty jsi teda omezen velikosti? ja sam bych sel do co nejvetsi uhlopricky,ale hodne zalezi na co hlavne to chces pouzivat,zda to chces i na pc nebo jen k ps3. mozna by taky nebylo spatny rict,kolik jsi do toho ochoten investovat,podle toho by se dal take zuzit vyber.

m@rco

VBR: nechces trochu lepe konkretizovat primo typy TV a monitoru, aby bylo mozne porovnat parametry. Doma mam 40" LCD TV Full HD na kterou koukam taky cca 2.5m; pres svatky jsem mel PS3 pripojene k 24" Full HD monitor a vysledek pri pozorovaci vzdalenosti 2 m lze oznacit taktez za uspokojivy.

kvalita zvuku at uz z TV nebo monitoru s TV tunerem je v obou pripadech nedostacujici

MagorG
MagorG #SUNDAT

osobne jestli to mas na hry a filmy tak bych bral TV a kdyz ses od toho 2m tak muzes mit klidne i nejakou 37" full HD treba LG ma docela levny

jinak uhel 170/160 sou standarty uhly takze pokud nebudes na tu televizi koukat z boku tak je to jedno [s6]

TumaPetr

Čau kluci, případně holky :) Potřeboval bych poradit v týhle problematice, jak naznačuje název topicu. Chci si zkrátka k sobě koupit zobrazovací "záležitost" na filmy, hry a tv a jelikož je potřebná maximální velikost 26" naskytuje se mi otázka, jestli LCD tv nebo monitor s tv tunerem? Optimální velikost je tak 60 cm a rozhoduji se mezi 26" tv, která má standartní pozorovací úhly, je dražší, postavená ke sledování filmů a má menší rozlišení a nebo monitorem, který je stavěn na jinou funkci, má horší pozorovací úhly, full hd rozlišení, optimální velikost (24") a je o dobrou půlku levnější, ale jelikož se v tomhle orientuju vážně jen zběžně, potřeboval bych radu někoho, kdo má k těmto věcem lepší vztah a poradit, co se vyplatí víc a proč? Zvolil bych monitor s Full HD rozlišením, ale přeci jen mám strach z těch docela prťavejch pozorovacích úhlů (170/160°) a následně i z toho, že to zkrátka neni stavěný přímo pro sledování filmů, ale jak říkám nevyznám se v tom a potřeboval bych v tom trochu poradit. Jinak tv má od sebe 200-250 cm a předem dík za jakoukoliv rozumnou odpověď :)