Volné forum

Koupě noťasu - poraďte sííím :-) (9)

• 426kahemi
    426kahemi

Dneska odpoledne to trošku očíhnu a dám vědět, jak jsem pokročil ve výběru. Ještě jednou díky všem za rady a čas!

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

:o) gebbou tak zase v klidu.. notebook máš ty, já koukám jenom na to, co si postnul a tam se o možnosti přepínání grafik nemluví a nevím, jak je to dnes, ale né tak dlouho zpátky to byla funkce, kterou měli opravdu velice drahý notebooky. Pokud se dá ta dedikovaná opravdu vypnout natvrdo, že nežere vůbec nic, tak je to výborná možnost, ale pokud nechce hrát hry, tak pro něj zbytečná.

adautol... záleží na co to chceš. Má to dedikovanou grafiku (ač jí neznám, tak 410 bude nejspíš nějaký základní model, podle číslování, takže na nějaký míň náročný hry asi jo) a celkově to je relativně sladěnej notebook. Nečekej od toho ale zázraky třeba ve spracování, nebo kvalitě displeje. Sony v noteboocích (hlavně těch levnějších) už dávno neplatí za tak kvalitní železo, jako byla dřív. Mladá má už druhej notebook od Sony. První 3x vyreklamovanej kvůli vysypanýmu ložisku na větráku. Vrátili prachy, koupila se nová řada a začíná se tam objevovat něco podobnýho. Zrovna tahle řada co postuješ určitě nebude (krom toho znáčku) převyšovat v kvalitě např: Asus, HP ve stejný cenový kategorii. Sic mám doma téměř všechno od Sony, páč pořád té značce věřím a u ostatních věcí je pro mě jistotou, že za značku se platí z toho důvodu, že si velká značka svoje renomé chrání, ale v těch notebookách jsem docela zklamanej.

• adautol
    adautol

Čau co si myslíte o tomhle noteboku dik za odpovědi link

• geobbu
    geobbuWHO CARES

Nepíše se o ní, ale buď si jistej, že tam opravdu je. Nebo, co je podle tebe tohle? link Nicméně, volba je přece jen na něm, takže tím bych to ukončil.

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

přepínatelnou grafiku? nemyslíš spíš to, že se grafika podtaktuje? Nikde v těch tvých odkazech se o tom nepíše a zrovna běžná vlastnost u notebooku za tyhle peníze to není.. navíc i kdyby si to přepnul a měl to přepnutý pořád, tak proč bude platit za něco, co tam mít nechce že?

• geobbu
    geobbuWHO CARES

Jen dodám, že tyhle modely mají přepínatelnou grafiku, a na jedno nabití mi laptop s nejnižším jasem vydrží přes 5 hodin. Řekl bych, když má k dispozici takovou sumu, proč nekoupit do budoucna něco silnějšího?! Lepší, než potom litovat.

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

když píše, že "žádné hraní her", tak proč by kupoval něco s dedikovanou grafikou, kde zaplatí za tu grafiku navíc a bude to víc žrát což je myšleno, že mu na baterku vydrží minimálně, takže to vůbec. Určitě kup něco, kde nebude dedikovaná grafika, kterou ty nepotřebuješ, radči si připlať za větší místo na harddisku, nebo značku. Ať to určitě nemá míň jak 4GB Ram, protože pokud né teď, tak do budoucna bys je tam zbytečně přikupoval a 4GB už je prakticky standart pokud se nejedná o netbook. Napiš ještě, jak moc ti jde o výdrž bez baterky a mobilitu .. Pokud by si baterku a mobilitu preferoval a filmy pouštěl přes HDMI na televizi, tak by byla pro tebe opravdu lepší volba trochu svižnější netbook vzhledem k tvejm požadavkům.. například toto:

link

• geobbu
    geobbuWHO CARES

link Kupoval jsem před pár měsíci silnější verzi za 25k, doporučuju všema deseti! Všechno zvládá levou zadní, včetně i těch her, pokud by byl zájem. Při zátěži trochu hlučnější, ale pokud budeš jen brouzdat po internetu, dají se nastavit parametry pomocí HP CoolSense, takže je notebook naprosto tichý. Pracuju na něm, spouštím na něm novější hry, a koukám na 1080p filmy. Jinak, k tvým požadavkům by stačil bohatě i nějakej v cenové relaci 6-8 tisíc. :)

(kdyby jsi chtěl porovnat parametry s mým, zas tak moc se neliší. viz, link )

• 426kahemi
    426kahemi

Zdarec.

Poradíte s výběrem notebooku?

- cena do 15.000,-Kč.

- určen pouze na brouzdání po netu, sledování filmů, žádné hraní her ani spouštění miliónu složitých aplikací

- mohl by mít HDMI výstup, monitor 15,6''...

- ne značky Acer a Asus (špatné zkušenosti...)

Díkec ;-)

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.