Volné forum

Jak jste se dostali ke hraní (74)

• Vorenius
    Vorenius

Já se ke hraní dostal díky PSku. Tehdy jsem byl totálně zazřaněj do Tekkena, Crashe, Tomb Raidera atd.

• up_er
    up_er

mirandawson

Ty kazety co si kupoval od vetnamcu, si rozhodne nestrkal do konzele NES :)

Byl to jen dalsi vietnamskej levnej vyrobek, mel sem je taky a bylo jich nescetne druhu a barev.

• mirandawson
    mirandawson

já začal zhruba před 20lety na NESkach,kupoval sem kazety u větnamců,některá obsahovala 1000 her v jednom,bohužel tam bylo deset her který se furt opakovaly,pak sem přešel na sega master system hlavně kvůli Sonicovy tem mě pobláznil na dost dlouho,poté přišlo sega mega drive a zase ten sonic [s14] pak vyšel sega saturn a hra vetřelec první hra u který sem házel bobky bohužel to byla asi jediná hra která mě tak na saturnu chytla,nooo a potom už nás osvítil milovaný PSone a luxusní survival Resident evil a další pecky který netřeba jmenovat,samozřejmě po vydání Ps2 sem letěl do bontonlandu a večer už probíhal ve stylu Resident code VeronicaX no a ta mi vyržela až do roku 2009 pak sem přesedlal na zatím poslední vlajkovou loď Ps3 u které sem dodnes a naprosto spokojený,na Ps4 už pomalu střádám do kasičky [s16]všem pařmenům zdar

• evox
    evox
    1

Kdyz sem videl v krame Gran Turismo 3 musel sem ho mit, sekl sem s 5ti letym vstahem, fotbalem, kamaradama, rodinou a rekli sme si s cernou kralovnou ze to zvladnem sami.

• WarSkulls
    WarSkullsPSVita

já jsem začal cca v 9 letech privni princ na pc pak druhý dil potom CD man

Skrblík pak Doom to bylo nocí pro pařenych ,Lemings 1.2.3

teď hraju FlatOut 2 ,Prince Of Persia Zapomenuté pisky času

Warcraft 3 nej strategie hodně super hra NHL do 2006 dobré ale ty novější to je děs

Teď pařím i Na PSP 2004 Slim

jinak Xbox jsem nikdy neměl ani ps 1,2,3

Hraju do teďka neomrzelo mně to za tim

• 🎥MistrJakub🎥KONDAR
    🎥MistrJakub🎥PS VLÁDNE
    1

Ja začal asi v cca 4-5 letech hrát svoji první hru colin mcrae rally na PSone :D načítání hry ve stylu busiciho srdce nezapomenu :D uz předtím jsem sledoval jak taťka hraje hry jako mgs atd. A pamatuju si jak celá rodina cumela na to jak ta hra je promakana ze ve sněhu jsou otisky atak :D jen nevím proč ale taťka mi vždy v mgs musel zahrát první misi neboť jsem se bál toho výtahu :D do dnes nevím proč :D a nejlepší vzpomínka má toto všechno je jak sedím na nocniku a držím přitom controller :D a nikdy by me nenapadlo ze ze mne bude to co je :D I LOVE GAMES

• Janinka
    Janinka
    2

Myslím, že kdyby moje maminka věděla, co způsobí její dárek - "konzole" s Tetrisem na milion způsobů - raději by si urazila ruce, aby to mohla vrátit zpátky. A to zrovna nemluvím o tom, jak jsem vždy hodinu blokovala WC, protože tam se mi hrálo nejlíp...[s6]

• REK-CZ
    REK-CZ
    13

Leto 1982. Bylo mi 6. Slunicko palilo jak vztekly, s klukama jsem u rybnika poustel ponorky z dutych polen a pak na ne ze stromu na brehu skakal placaky do vody. Stejne jako to bylo roky pred tim a stejne jako to melo byt roky potom. Ale nebylo. K obchodaku (tehdy nazvanemu potravinova samoobsluha) prijela nenapadna maringotka. Maringotka, ktera mi zmenila zivot.

On se da dej v ty televizi ovladat? Neuveritelny, fascinujici, jak z jinyho sveta! Od te doby skoncilo leto, skoncily detske hry u rybnika, zacaly mezihvezdne valky pixelove raketky proti pixelovym emzakum, polenove ponorky uz nemely sanci.

A kdo to odnesl nejvic? Muj tata. Udelal jsem z neho alkoholika. Zoufaly z trvaleho nedostatku financni munice do nenasytnych videoautomatovych chrtanu ho jeho nezdarny synek ukecal, aby zacal pit lahvovy pivo, anzto potom mohl vracet sklenene lahve v kramu, kacka za jednu. Jedna hra = 2 kacky. Nez jsem se naucil Space Invaders tak, ze jsem vydrzel hodinu hrat, tata mockrat skoncil pod stolem :)

Teta u mamy na navsteve: "neni ten tvuj syn trochu divnej? Deti litaji venku a von furt cumi do tech beden v ty pitomy maringotce." "I jen ho nech, von z toho vyroste" pronasi mama.

Jasne mami, je mi 36 a litam s panackem po Gothamu. Ale nadeje umira posledni :)

• Kostej-cz
    Kostej-czHORIZON
    1

ja zacinal ve videoherne , kdyz k nam prijeli kolotoce uz sem netrpelive vyhlizel tu plechovou vlecku s automaty na hry xDD stalo me to tehdy hodne penez, ale za cas sem daval hodne her na 2-3 prihozeni do konce xD kde sou ty casi..... xD

• Gibsn
    Gibsn

já začal s panem Commodorem 64 kterej mi porad cuchal kazety :) nekdy v 7-8 letech, predtim sem obcas u bratrancu hral Dooma, doprovazenym metalem rok 93 :-)

pak to slo jako po masle ps1,ps2....

• st18321
    st18321

Já začal hrát v 10 letech na Famiconech potom PS1, PS2 a PS3. To byli časi ve dvě jsem přišel ze školy a do večera hrál Syphon filter 2 tuhle hru jsem hrál pořád dokola :)

• scaryjirka
    scaryjirka

Ja zacal hrat jeste na zakladce na cinskejch hrach.Je to uz hooodne davno.Asi tak 14let.Pak jsem koupil PSOne,pozdeji PS2 a jeste PS3.Vsechny mam dodnes doma a parim na vsech [s14].Je to hrozna zavislost a porad me to moc bavi [s14]

• sweat55
    sweat55Gojira

Nejlepší byl Spiderman na PSOne to jsem mohl hrát pořád dokola, a od tý doby hraju pořád [s6]

• FIDELIA
    FIDELIA
    1

Nehraju sice nějak často, ale hry jsem objevila díky svému muži. Začalo to GTčkem, poté GTAčkem a kdybych bylo něco víc zkušenější, šla bych i do DD, protože je to naprosto skvělá hra, i pro pozorovatele[s14]. Je to lepší, než koukat na film[s6]

• Fusakla
    FusaklaPřísnotice
    3

Rodiče koupily kopii atari 2600 v které byli nahrany ruzne hry treba s hasicem ktery za pomoci vysuvneho zebriku zachranoval lidi, tarzan co skace na lijany, hazeni kvetinacu po pavoukovi co ujidal dum, skakani pres nepratele s necim co vypadalo jako jelen ve svetru.

• StefiCZ
    StefiCZpls no
    1

NES - Super Mario Bros. , Atari - Spider-man , pořád dokola a pořád a pořád :D + mezi tím tuny jinejch, co šlo sehnat to se vařilo do zbláznění. Následně 486 s prince of persia, doomem, wolfem, lion kingem atd. Dál příchod Playstationu a tak podobně :)

• bosshunter78
    bosshunter78Sony.Ms.N.
    2

já si nenašel hry , hry si našly mě[s6] jo, to byly časy !!!

• poutnik36
    poutnik36hádankář

V roce 2005, to mi bylo 10. Tehdy jsem dostal od táty PS2 a hru Ratchet&Clank 2. A tehdy jsem se asi zkazil [s6][s6][s6]

• zoldak
    zoldakzoldak

Sega Master System II a hra Alex The Kid in Miracle world , myslím že se psal rok 91-92

• vewercak
    vewercakMARTYRS

rok 1991 taky sem neresil grafiku ani vlastne nebylo co ! ale nato ze hry je ne to stacilo a jedu a jedu a doufam ze nikdy nedojedu

• BadExHuman22
    BadExHuman22XSX💚/PS5💙
    1

Začal jsem hrát v roce 1999. To jsme já a brácha dostali od otce PSone a k tomu Hercules a Tarzan [s6] Pak se to rozjel Carmagedon, Duke Nukem 3D, Doom, MGS atd. Jo tyhle časy bych vrátil, neřešil jsem grafiku atd. ale jenom to abych si pořádně užil hru[s14] Good Old Days[s6][s6]

• m@rco
    m@rco
    1

moje prvni kapesni hra vlk chytajici vajicka (na zakladce) -> pak Didaktik M+ kazety -> nekolik PC 386 s 4MB, pak 486DX, Pentium, pak zas nejeky AMD Intel atd.... -> v roce 2007 Ps3 60GB (R.I.P po 26 mesicich)... PS3 slim 120GB (R.I.P. po 23 mesicich), PSP, Xbox360 (po 3 letech stale funguje), PS3 slim 320GB, PS Vita

doufam, ze tato PS3 uz vydrzi do dalsi generace konzoli

Kdyz to sectu a podtrhnu tak pacient s diagnozou hrac jsem uz cca 27 let :)

• TonyRocky
    TonyRocky
    1

ZX Spectrum někdy kolem roku ani nevim. Někdy kolem když odtáhli komunisti. Tehdy jsem vydržel hrát rok v kuse hru Renegade link Vlastně ne. Pamatuji že ještě před zx spectrem jsem chodil na automaty (když přijel dvakrát do roka kolotoč) hrát Kung Fu link a Yie Ar Kung Fu link Stálo to 2 koruny jedna hra. Vlezl jsem do popelnice se sklem, vytáhl flašky, vrátil je v obchodě Mana a dostal za to dvacku. 1O super her a pak jsem se ještě tři hodiny díval jak hrají ostatní...

• Lordkarl
    LordkarlLineage2

ja jsem dostal zx spektrum a taky commodore 128 s kazetakem:-))) a uz to jelo pulka panelku ke me chodilo hrat hry jj prelom 80/90let parada .krasny vzpominky a pak uz to jelo sega/nintedo/playstaion:-)))

• evžen28
    evžen28olé

Já taky začínal na Sega MD 2 a baví mě to pořád super zábava no a hlavně závodní hry občas i na PC ted už jen na PSU 3

• BerryBF3
    BerryBF3

Já už kalim tak od 5 let kdy jsme měli ještě kazetový videohry a od té doby co jsme si koupily PS one tak se držíme u sony vystřídali jsme 3x PS2 a ted máme doma 2x PS3 [s14]

• Johny353
    Johny353HIMYM

Já jsem začal na Sega Mega Drive 2, pamatuju si že na to byli nějaký žlutý a černý kazety a jako jedinou hru si pamatuju nějaký chlapíky v elastických oblecích, kde měl každej jinou barvu. Potom jsem přešel na počítač, tam jsem nejvíc hrál Tomb Raider 1,2, Zoo Tycoon a Age of Empires. Potom mi strejda Koupil PS2 a na tom jsem měl jedny z mých oblíbených her jako Resident Evila 4 a GUN. Potom jsem si koupil PS3 a na tom byli moje nejoblíbenější hry Resident Evil 5, Assassins Creed 2, Brotherhood COD MW2 a BF3. A teď mám PS Vitu a moje nejoblíbeněší hry jsou Uncharted: Golden Abyss a Frobisher Say [s6]

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Ja som zacinal na DOS-om vybavenych PC v pocitacovej ucebni 1 stupna ZS. Hravali sa tam pecky ako Scorched Earth, Wolfenstein 3D, Dave alebo Dizzy. Potom prisla era cinskych kazetakov, pricom do mojho exotickeho stroja nepasovali tie zlte kazetky z trznice co mali vsetci kamosi a tak som stale dookola mastil tych 1000 variacii 20 NES hier (Super Mario Bros, Contra, Ice Climbers, Lode Runner, Popeye...) [s6] Potom nasledovala PC era a prve oficialne konzole a u tejto kombinacii som zostal dodnes.

• messie
    messieNeutrální

já sem dostal někdy ve 4 letech videohry z tržnice a nekonečně mnoho hodin jsem strávil s kamarádem u Contra, battletanks, basseball a supermario....... potom psx a demo One s abe odysse a byly sme odvaření všeci :D

• Mirasov
    Mirasov

To mě těší, že tu nejsem jedinej herní důchodce [s6] Někdy v 86 mi kámoš ukázal Sharp MZ800 a pecky jako Wooky, Flappy link Manic Miner, Antiriad, atd.. Furt jsem ho tenkrát otravoval, ať jdem hrát. Jinej spolužák měl zase Atari 800, další Commodore V16, nebo co to bylo. No já pak taky musel mít C 64, dokonce jsem časem dostal disketovou mechaniku, byl jsem king [s6] S C64 jsem si spokojeně žil do doby, než mi kamarád přinesl audio kazetu s hudbama z Amigy. To mě tenkrát úplně dostalo ta hudba a už jsem chtěl jenom Amigu.Od A500 jsem se propracoval k A600 a dokonce s 20 MB HDD ! Opět jsem byl king [s6][s6] Poslední věc, která mě ještě vodvařila a posadila na prdel bylo PSX. Dneska taky dobrý, ale už to nejni taký to WOW, jako tehdá, když to bylo v plenkách a vývoj hry nestál miliony...

Jen tak pro zajímavost - v dobách, kdy jinak než pirátsky hry sehnat nešlo, se mi do ruky dostal na tu dobu progresivní katalog Amiga her, 5 nebo 10 kč za nahrání diskety, který obsahoval i barevné obrázky, na tu dobu nevídané, když ostatní inzerovali jenom v Annonci. No a ten pán, který tenhle byznys takhle pěkně rozjel nebyl nikdo jiný než pan Petr Vochozka, známý to dnes pán..[s6] Ale každý nějak začínal..[s1]

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se přihlas.