Playstation 4

Hry z US store (16)

• ShowShowYo
    ShowShowYo

Takže jdou hrát hry z US účtu na CZ účtu?

• awaren
    awaren
    1

Geny - to je právě ten problém že když to aktivuješ na druhym účtu na tom prvním se to nedeaktivuje.

Kaktusak - Ano když si i ty budeš chtít naopak zahrát to co stáhne ona musí ho mít aktivovaný i ona. Jednu konzoli můžeš mít aktivovanou jako primární systém pro kolik účtů chceš... taky to tak mám... Mám tam účty jeden CZ, jeden US a jeden přítelkyně a na všech účtech mám bez jakýhokoliv problému konzoli aktivovanou jako primární a na žádnym z účtů se mi nic automaticky nedeaktivovalo... Je to dost dobře vidět na obrázku co jsem posílal, že tím svazuješ konzoli s účtem a ne obráceně jak tu zarytě tvrdí Geny.

• kaktusak_cz
    kaktusak_cz^^

tak ci onak me staci odpovedet snadno ,moje otazka proste je ,mam u obou nastavit primarni? ano nebo ne ,diky,pokud jsem si jeste jednou precetl cos napsal tak ona si vse co stahnu ja zahraje ,ale pokud bych si chtel zahrat to co stahne ona tak i ona musi dat primarni jo? diky za odpoved

• awaren
    awaren

kaktusak_cz - Teď má Geny v podstatě pravdu, akorát tys to pomotal stejně jako on, takže ještě jednou a naposledy... !!!! NA KONZOLI NEEXISTUJE PRIMÁRNÍ NEBO SEKUNDÁRNÍ NEBO JINÝ ÚČET !!!! VŠECHNY ÚČTY NA KONZOLI JSOU STEJNÉ !!!! PRIMÁRNÍ NASTAVUJEŠ KONZOLI !!!! Takže na konzoli máš třeba 4 účty, a na každém jde nastavit konzole jako primární. Přesně tak jak napsal Geny na začátku ačkoliv se mu to zdálo nelogický tak důvod proč to tak je jsem popsal niž... to že to jeho mozek očividně není schopný pobrat už je věc jiná... Potom naopak aby ty jsi mohl hrát to co zaplatí a stáhne ona ze svého účtu tak musí opět tu konzoli přiřadit ke svému účtu jako primární. Je to úplně jednoduchej krok kterej můžeš v podstatě absolvovat už ve chvíli kdy jí ten účet na konzoli vytváříš. Pokud by se někdo stále chtěl hádat, nebo říkat že nastavuje primární účet, tak pro blbce jsem udělal fotku v jakým kroku to nastavit. KDE JE JASNĚ VIDĚT ŽE SE NASTAVUJE PRIMÁRNÍ KONZOLE PRO DANÝ ÚČET KTERÝ VYTVÁŘÍŠ. link

• kaktusak_cz
    kaktusak_cz^^

takze jestli to chapu dobre,mam svuj ucet a pak moje draha polovicka,na svem sem si zaplatil plusko a mam ho nastaveny jako primarni ucet ,tak abz i ta moje draha pulka mohla vse delat tak jeji ucet musim dat take primarni jo?

• Paprik
    PaprikPS5&XSX
    2

Geny, ale nikdo tady nepopřel, že nemůžeš hrát US hry na CZ účtu... šlo jen o princip spolupráce účtů a konzolí...

• awaren
    awaren

valis1 - Nevím jak hry ale programy jako NHL Gamecenter, IGN, Amazon nebo Netflix spustit normálně jdou. Ale Netflix ti napíše, že v našem regionu není podporovanej, takže je v podstatě k ničemu. Ale na NHL Gamecenterlive jsem se přihlásil normálně tak předpokládám že když už jsem se přihlásil tak půjde i koukat. A IGN taky fachá normálně. Amazon jsem zkoušel spustit ale nemám u nich účet a ono to chce spárovat zařízení takže jsem se na to zatím vybodnul. Jestli chceš můžeš si přidat moje PSN a můžem to zkusit nějak pořešit. Případně tady přes SZ ale vzhledem k tomu že hraju se to objevuju více méně sporadicky :)

• valis1
    valis1klobáska

mě jde teda hlavně o věci z US pluska, jelikož mám plusko i US a CZ konzoli a kachlo psal v tom testu ps4 že obsah z US pluska se nedá spustit na CZ účtě

• awaren
    awaren
    2

Valis - ne ty totiž nenastavuješ ÚČET pro konzoli... nastavuješ KONZOLI pro účet... neexistuje nic jako primární účet. Ty přijdeš domů s PS4, logneš svůj CZ účet nastavíš svojí konzoli jako primární pro svůj CZ účet. Odhlásíš se, přihlásíš se na US účtu a znovu pro ten US účet nastavíš svojí konzoli jako primární. Tím v podstatě řekneš to, že ta konzole je tou primární konzolí pro dva uživatele. A docílíš to, že co stáhneš na US, spustíš i na CZ účtu a obráceně. Ale když přijdeš ke kámošovi a přihlásíš se na svůj účet tak už máš jednu svojí konzoli doma jako primární a cokoliv stáhneš do tý jeho konzole on už nespustí. Jednoduchý jak facka... Prostě ochrana proti sdílení obsahu.

• awaren
    awaren
    1

Já ale nikdy neřekl že je hrát nemůžeš... sám jsem používal NHL appku už na PS3 a na PS4 jí plánuju používat dál... Jen jsem se tě snažil opravit s tím jak jsi popisoval připojování účtů ke konzoli... nic víc... A jestli jsi to nepochopil ani po mým posledním popisu tak už opravdu nevím ale něco je u tebe fakt špatně...

• valis1
    valis1klobáska

chápu to tak že jeden účet může být na více konzolích ale jen na jedné z nich může být primární. A v jedné konzoli může být více účtů, a každý účet má tu danou konzoli nastavenou jako primární(pro sdílení na jiných konzolích) a le v té dáné konzoli může být jen jeden aktivní primární? Takže mám tam US a CZ účet ten Us budu mít primární, takže obsah z něj můžu hrát na všech účtech v dané konzoli a ten cz bude neprimární takže obsah koupený na něm půjde hrát jen tom cz účtě? nebo jak je to tedy s tím obsahem koupeným na cz účtě? co když teda pak přijdu ke kámošovi a lognu se na svůj cz účet, tak pak můj acc bude primární na jeho konzoli nebo bude neprimární a nezahraju si na něm svoje hry??

• awaren
    awaren
    3

Jenže je to přesně obráceně než ty to píšeš... ty nevolíš US účet jako primární pro svojí konzoli. To ani nejde... Ty volíš tu svojí konzoli jako primární pro ten US účet. Tu svojí konzoli totiž můžeš mít jako primární pro více účtů... Rozuměj v domácnosti máš víc uživatelů, ale jen jednu konzoli. Takže, aby všichni ti uživatelé (brácha, otec, strejda, neteř, babička, děda, pes, křeček, papoušek, atd.) mohli spouštět ty věci v konzoli (aplikace, hry, atd.) musí tu konzoli mít nastavenou každej na svym účtu jako primární, aby ten obsah konzole mohli sdílet. Protože do tý konzole to stahuješ jen z jednoho účtu, platíš to jen jednou, ale hrát to můžeš na všech účtech. Tudíž máš jednu konzoli nastavenou jako primární na více účtech... Už to chápeš? Je to tak udělaný proto abys se svym účtem nemohl přihlásit u kamaráda na konzoli a stáhnout k němu do konzole hru, protože ta jeho konzole není na Tvém účtu nastavená jako primární. Takže ty jí k němu do konzole stáhneš a pokud budeš na svým účtu tak jí i spustíš, ale nespustí jí on dokud ty tu jeho konzoli na svym účtu nenastavíš jako primární... Je to jednoduchý stačí se nad tím jenom zamyslet... Je to ochrana proti kopírování.

• awaren
    awaren
    1

Geny je to skutečně tak jak píše Paprik... je to kvůli tomu že nemůžeš mít svůj účet aktivovaný na více konzolích kvůli zaplaceným hrám ze store... Na jeden svůj účet jsi mohl mít aktivované max dvě konzole. Alespoň tak to bylo na PS3. Fungovalo to tak že já ze svého účtu koupím digitální kopii hry za 1600,- Kč ze store, vyinkasuju od kámoše polovinu. Přijdu ke kámošovi, kde se přihlásím a aktivuju na svůj účet druhou konzoli. Poté když stáhnu do té jeho konzole hru ze svého účtu a odhlásím se, tak on jí pak bez problémů může hrát ze svého účtu... stejně tak to fungovalo s pluskem.

Edit k tomu co jsi psal... říkáš to obráceně. Primární je KONZOLE ne účet. Nemůžeš mít více primárních ÚČTŮ na jedné konzoli. Ale můžeš mít KONZOLI přihlášenou jako primární k více účtům, protože linkuješ konzoli k účtu, ne obráceně.

• Paprik
    PaprikPS5&XSX
    1

Má to jednoduchý význam... nastavíš k účtu primární konzoli a kdyby se na něj chtěl někdo lognout z jiného PS4, nepůjde to, dokud neodhlásíš ten účet ze svého PS... je to logické. V podstatě ochrana, aby někdo nezneužil tvůj účet. Dokonce to je napsané někde v menu PS4.... :-) S tím pluskem nevím, ale stopro to je jak říkám. Čili linkuješ konzoli k účtu a ne účet ke konzoli, tzn na jedné konzoli můžeš mít více primárních účtů, ale ne více primárních konzolí pro jeden účet....

Ale

• Paprik
    PaprikPS5&XSX

Díky. Aspoň vím, že placené cypárny fungujou, to je fajn. Dema už mi jedou dlouho, s tím problém nebyl. Stejně, pokud by měl někdo přímo hru, napište to tady.

Jen podle tvého příspěvku z linku usuzuju, že se trošku pleteš. Podle mě neaktivuješ primární učet pro konzoli, ale primární konzoli pro daný účet. Čili pro oba (CZ i US) účty bude primární právě ta konzole, kterou máš. Není to tak, že přepínáš primariát účtů (už z logiky je to blbost), ale jednoduše nalinkuješ účet na konzolu... Kdyby to bylo, jak jsi říkal, tak bys musel pokaždé, když chceš hrát hru z jiného regionu, přepínat primariát účtu a to neděláš...

• Paprik
    PaprikPS5&XSX

Zdarec, už jste někdo kupoval PS4 hru na US storu? Rozdíl 500kč je dost, takže se budu orientovat tam, ale nechci riskovat, že se mi hra stáhne a Sony mi napíše, máš smůlu voe... pište jen ti, kdo jste na US storu něco na PS4 (ne PS3 tam je to jasné) koupili. Plky chytrolínů mě nazajímají. Díky

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.