Nintendo 3DS

Hry na 3DS (22)

• MontanaCZ81
    MontanaCZ81Buldok

Jj Zelda LBW + truhlicka + Hyrule Historia knizka - komplet Zeldi vanoce :-)

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

No čo, našli ste si niečo pod stromčekom?

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

Čochvíľa nám tu vyjde Bravely Default a čo čítam po internete, tak rôzne portály označujú hru ako komerčne úspešnú v Japonsku... Vo februári 2013 prekonala hranicu 300 000 kusov, odvtedy nepredpokladám, že by pridala viac ako 100 000 kusov. Vgchartz odhaduje predaje v Japonsku na 328 000 kópií. Podľa mňa tieto čísla určite nehovoria o úspechu... vzhľadom na kvality hry. Niekto dáva vinu názvu (vraj ak by sa to volalo Final Fantasy, už by to malo milión).

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

Vcera som cital, ze Hideki Kamiya z Platinum Games povedal, ze ak by mohol a mal tu moznost, rad by spravil nejaku hru na 3DS - konkretne zmienil spin-offy pre Bayonettu alebo Okami. Je to zatial len jeho taka tuzba, ale ja osobne by som privital hociktoru, alebo aj obidve.

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

No neviem, ja som to v živote nehral, nepoznám to a z ťahových vecí som kedysi dááávno skúšal Warhammer 40k. Takže by som to skúsil prvýkrát prejsť na ten casual a potom znova o nejaký čas natvrdo. Uvidíme ale kedy to dostanem, lebo ešte je v hre aj Zelda Ocarina of Time. A nehorázne sa teším na Batmana. To video zo San Diega vyzeralo veľmi dobre a podľa toho čo čítam, tak Armature Studio nechce vydať žiaden trápny port ale plnohodnotné handheldové dobrodružstvo. Berú to najlepšie z Batman Arkham série a uspôsobia to na mieru 3DS/Vite. Dúfam, že im to vyjde, držím veľmi, veľmi palce.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Ja som ti hovoril. :D Ale nekaz si to a nehraj v tom casual rezime. Classic [s7]

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever
    1

Fire Emblem Awakening tento týždeň prekonal hranicu 1 milióna predaných kusov! Túto vynikajúco hodnotené hru mi odporúčali už viacerí, zaujala aj mňa (hlavne teda príbehovými videami) ale odrádzalo ma od toho absencia dabingu mimo FMV sekvencíí a tá strategická časť, kedy človek ťahá po mape na mňa pôsobila celkom zastaralo. Nuž ale v tomto prípade sa potvrdilo, že nekukaj na video ale skús to sám. Dnes ráno som dal cestou do práce demo a celkom ma to chytilo, zapáčilo sa mi to a naozaj to vyzerá, že je to aj k nováčikom (v živote som o tejto sérii nepočul) veľmi prívetivé. Čiže buď na narodeniny alebo Vianoce si to zaželám. Ale ten dabing ma stále štve, dúfam že ak vydajú ďalšiu časť bude tam už všetko nakecané.

Inak tvorcovia tuším spomínali, že pokiaľ nebude mať Awakening komerčný úspech tak končia so sériu. A nakoniec je z toho najlepšie predávajúci sa diel v histórii. Som trocha dúfal, že Európa potiahne tie predaje ešte viac, predsalen to tu máme asi 4 mesiace ale predaje už klesli na úroveň pod 5000 týždenne, takže im tie čísla až toľko nezvýšime, ale uvidí sa čo spravia sviatky. Stále je to jedna z TOP najlepšie hodnotených hier na 3DS a aj keď nie som vyslovený fanúšik, zahrať si to chcem a fandím im, lebo toto je kvalitná hra a tých je treba.

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

Som tak rozmýšľal nad nejakým "wish listom" pre 3DS a mal by som pár nápadov/túžob.

Fallout - nie ten, ako ho poznáme teraz ale klasický izometrický pohľad. Myslím že na 3DS a 2 obrazovky by sa hodil skvelo. Horná by zobrazovala hru a spodná by fungovala na obchodovanie, rozhovory atď. Každopádne otvorený sandbox by 3DS nezvládlo ale menšie mapy ako boli v povôdných Falloutoch by nebol vôbec žiaden problém. Urobil by sa pekný engine, vdýchol by sa do toho starých duch tohoto RPG s kopou typických srandičiek a pecka by bola na svete. Neviem si ale predstaviť, ako by fungovalo 3D pri izometrickom pohľade. Takisto kto by to robil? Bethesda určite nie, na NDS vydala 2 šupácke hry a plne sa sústredí na veľké platformy. Black Isles sa síce minulý rok znova otvorilo, ale kto ako to s nimi bude. Ak by bolo na mne dal by som to J.A.W., ktorí vytvorili výborný remake Oddworld. Takisto je problém, že 3DS predalo viac HW len v samotnom Japonsku ako v celých štátoch alebo Európe. A krajine vychádzajúceho slnka sa Fallout veľkej obľube neteší. Pokiaľ v US/EU predal milióny kópií tak v Japonsku to bolo 300 tisíc pre Fallout 3 + NV dokopy. Každopádne nemusí to byť vyslovene Fallout. Kľudne aj Baldur's Gate, ale iné izometrické RPG západného štýlu.

Point'n Click - na NDS ich bola tona, tu zatiaľ asi žiadne. Čo to má znamenať? Na Vitu má vyjsť Broken Sword, na 3DS chcem tiež nejakú pecku. Hlavne keď má konečne možnosť mať krásnu kreslenú grafickú stránku a plnohodnotný dabing. Taký Gabriel Knight remake, to by bola lahôdka. Stavím sa, že mnoho hráčov tú sériu ani nepozná. Problém by mohol nastavť, keby to chceli predabovať, to by asi vypukla v starej garde vzbura Ale kľudne by som zobral hocakú kvalitnú klikačku, len žiadna sa akosi nečrtá. Dúfam že je to len otázka času, kým sa roztrhne nejaké aspoň menšie vrece s nimi.

Tomb Raider / Assassin's Creed - na internete som čítal názor o prerábke prvého dielu do 3D. Mohlo by to byť zaujímavé, ale už tu bolo Anniversary. Pre 3DS by to chcelo nejaký vlastný diel, nakoľko porty väčšinou stoja za hovno. To isté s Assassin's Creed, ktorý môže byť celkom reálny. Ale chcelo by to tie hry vyvíjať primárne na túto platformu, plne to optimalizovať a poriadne využiť ponúkané možnosti ako sú 2 obrazovky a 3D. Buď poriadna hra alebo nič, tie odvary čo boli na NDS nemajú veľmi zmysel.

Resident Evil - verím, že Capcom by dokázal ešte viac vybrúsiť svoj klenot. Keď to teraz hrám, tak som si všimol, že tiene sú samé kocka a postavy pri rozprávaní neotvárajú ústa. Ale kašlať na to. Kľudne by tom tie tiene vypol úplne, nikdy ma nezaujímali. Je to skvelá hra, len chcelo by to ešte väčší "návrat ku koreňom". Raccoon City, zombíci, menej munície a viac strachu. Capcom urobil chybu, že portoval Revelations. Na 3DS je to bomba, system seller (aspoň na mňa to tak fungovalo) ale na veľkých konzolách je to nanajvýš obstojná hra. Navyše si pokazil predaje, mohol mať našliapnuté na milión. Cena hry na 3DS sa drží stále celkom vysoko a celkovo hry na Nintendo (tie lepšie) klesajú pomaly. Naopak na PS3/X360 to bude čochvíľa za pár šupiek. Takže o ďalšom diely netreba hovoriť, ale treba tvoriť a neportovať! (a keď už tak poriadne, nie upscaling a pridať 4 detaily)

Might & Magic - skvelá dungeon sága by mohla zožať úspech. Legend of Grimrock ukázal, že to nie je mŕtvy žáner a na 3DS je celkom obľúbená séria Etrian Oddssey. No a ja osobne nepoznám lepšiu Dungeon sériu ako Might & Magic. Tuším, že na 3DS boli Heroes of, tak nádejí sa úplne nevzdávam.

• MontanaCZ81
    MontanaCZ81Buldok
    1

Nejlepsi bojovka na 3DS teprve prijde SSB !

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Presne, ked chces singleplayer, niet lepsej bojovky ako BB.

• isildur heir
    isildur heir
    1

Blazblue II je na pribeh, obsah, mody nejbohatsi bojovka, jinak osobne mam tekken a doa, obe sou dobre, doa ma ale celkem lehkej singl ve vsech modech, tekken narozdil od toho ma jen 2 mody, ale zase je to mnohem vetsi vyzva, jinak tekken misto priobehu ma na cartridgi film, obe hry maji system sosek/karet cca 700 nez to clovek posbira tak ubehne cca 40 hodin, street fighter to ma take

• StefiCZ
    StefiCZpls no

Hratelnostně je super Street Fighter, jenom teda v kariéře má každá postava krátkou animačku před začátkem a po skončení, většinou to je ale taková ptákovina, že se tomu ani příběh říkat nedá. To spíš zkus Dead or Alive, když si stáhneš demo tak si to sám vyzkoušíš, je tam kratičkej úryvek z "kampaně"

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

Ktora je najlepsie bojovka na 3DS? Ma niektora aj nieco ako pribeh? Alebo extra zaujimavu karieru?

• isildur heir
    isildur heir

SMT IV mam predobjednane ale v evrope furt neni jiste datum ani cesky distributor zatim nema zadne zpravy o realnem datu naskladneni, v predobjednavce me upozornovali ze to i muzou stornovat z toho srpna, kazdopadne v americe uz maj limitku no a hra ma multi-ending system, grafika taky hodne namakana plus anime cutsceny takze mega cool, navic je to regulerni dil zadnej spinoff akorat anglickej dabing neni zadne terno

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

Teda Isildur o tom Shin Megami Tensei IV som ešte nepočul. 3DS exkluzivita, technické spracovanie vyzerá dobre, je to nadabované celé a tuším podľa traileru máš možnosť rozhodnúť sa akou cestou sa vydáš? Má to alternatívne konce?

• isildur heir
    isildur heir

to sou hry co +/- do konce roku maji vyjit a ktere kupuju

Bravely Default

Inazuma Eleven 3

Hakuoki: Memories of the Shinsengumi

Mario Golf

Pokemon Y

Rune Factory 4

Shin Megami Tensei IV

Shin Megami Tensei Devil Survivor Overclocked 3d

Shin Megami Tensei Devil Summoners

Zelda Link Between Worlds

co chci a neni jiste jestli vyjde v EU

Digimon World RE

Ettrian Oddysea Millenium Girl

Monster Hunter 4

Shin Megami Tensei Devil Survivor 2

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever
    21

Hoši majú vlastný rozum a ja tiež, takže mne nemusíš písať či niečo chcem, alebo nechcem. Ak sa ti nepáčia moje názory, nečítaj moje diskusie, aké jednoduché. Takže rýchlo omínuskovať a šup do iného threadu...

• Deshien
    Deshien
    1

El scorpio paneboze kup si vitu a bez domu .. hosi uz mu nepiste on zadne ds nechce,dela to naschval

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever
    1

Lavish, no mne práveže Mario vadí. Som nalomený skúsiť Ocarina of Time, ale napríklad tá druhá Zelda (Link between worlds sa to tuším volá) ma už neoslovila. Celkovo tá klasická Nintendo produkcia nie je veľmi pre mňa, ale pokiaľ by vyšiel Metroid ako TPS tak by som to určite skúsil. Chvíľu som mal taký pocit z traileru na "Other M" a pôsobilo by to dobre. Jo a inak Shadow Wars ma dosť sklamal, opäť na ťahy a žiaden voice acting? Wtf? Stále žijeme v 90. rokoch? Viac ma zaujal Shinobi.

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever
    1

To som už pozeral a nie som nejaký vyložený fanúšik týchto JRPG, aj keď pomaly sa snažím dostať do FF. Cutscény veľmi pekné, ale ingame prezentácia ma trochu sklamala. Takisto ten herný štýl, ja viem že to k tomu patrí, ale tohoto žánru je na handheloch už na môj vkus moc. Je z čoho vyberať, tak by som bol rád keby sa zamerajú aj na niečo nové. Ja mám oveľa radšej klasické RPG, dungeon crawler, alebo niečo ako Diablo, Might and Magic atď. Fallout by bol úplná pecka, ale to na Nintende nehrozí[s4]

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Urcite sa pozri na Fire Emblem Awakening, podla mna asi najlepsia hra, aku si mozes v sucasnosti na 3DS-ku zahrat - grafika, hratelnost, prezentacia, hudba skratka vsetko absolutna spicka. Navyse ako kazdy FE ti vydrzi velmi dlho. :D

• El_Scorpio
    El_ScorpioPS3 4ever

Osobne ma z hier na 3DS najviac zaujali Resident Evil: Revelations, Professor Layton and Miracle Mask, Monster Hunter 3 Ultimate, Castlevania Mirror of Fate alebo aj taký Rayman Origins.

Niektoré hry ma naopak sklamani svojou prezentáciou (Kingdom Hearts), herným prejavom (Resident Evil Mercenaries, LEGO City), alebo ovládaním (Kid Icarus, Splinter Cell).

Inak na Vite dosť kritizujem recykláciu titulov, no 3DS je na tom podobne - Zelda 3D, Splinter Cell 3D, MGS3 3D, Myst, Star fox 64 3D, Rayman 3D atď. Naštastie konzola nestojí len na tomto, pokúšam sa postupne nájsť aspoň 10 titulov, ktoré by ma prinútili 3DS zaobstarať. Čo ako odporca Maria je celkom ťažké, ale... Z oznámených/neoznámených titulov som zvedavý na toto:

Ninja Gaiden

Monster Hunter 4

nejaký ten Assassin's Creed

K tomu AC, na Vite nemalo Liberation nejaký úspech, 3DS je násobne viac vo svete (asi tak 7:1) a Ubisoft uvažuje o ďalšom pokračovaní na Vitu. Čo sú leniví optimalizovať systém na niečo slabšie? Je jasné, že ako sandbox by to nemohlo vyzerať ako RE:R ale práve ide o tú výzvu a vynaliezavosť ako sa s tým popasovať. Inak ešte moje osobné želanie sú Shenmue remake 3D, nejaké super kvalitné izometrické RPG a la Fallout, Dragon Age a pod. a Metroid TPS. No a tiež dúfam, že vývojári si uvedomia, že 64-bitová éra skončila pred viac ako dekádou a majú k dispozícii gigabity miesta, takže všetko od teraz bude mať povinný voice-acting.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se přihlas.