Konzolista.cz

herni hudba v minulosti a dnes (27)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
RadarKKK
godycz
godycz #katana-san
👍1

@vulkan

uplne si to dokazu predstavit. uplne jsi mi to pripomel link

VulcanR
VulcanR #Trogári
👍2

gody: som na tom rovnako, najlepsie zvonenie na mobil je link :D

Inak asi najlepsiu titulnu skladbu vsetkych cias ma Halo link [s7][s7][s7][s7][s7]

godycz
godycz #katana-san

@ hluboke hrdlo (klasika movie)

kdyz jsem naposledy psal pod vlivem, jsem dostal BAN na tyden. Po 10ti dnech jsem musel pozadat, aby me odbanovali.

godycz
godycz #katana-san

je docela zajimave jak nektere skladby funguji pouze v souvislosti s hranim. tedy pro me. jen maloktery motiv, dokazu poslouchat jen tak do usi. jsou sceny ktere jsou dohromady Hudba-kamera-dej skoro umelecke dilo. je jasne ze na kazdeho pusobi neco jineho -dle jeho pocitu a citu- a oto uzasnejsi je, kdyz se vyskytne scena ktera oslovihrace napric jejich zivotnim spektrem. treba scena FF7 kdy sephirot zabije hadejte koho, dokaze nerozněžnit jen opravdoveho barbara:-) . takovych scen je na hernim poli HODNE malo:-)

btw: pamatujete na pravek ? :) link

Mirka_cz
Mirka_cz #Hassan

nektery NESovky maji peknou hudbu jako Ninja Ryukenden neboli Gaiden, jinak Prince of Persia, krasnou hudbu ma Asuras Wrath, Hard Corps Uprising ale i treba Bayonetta

deepthr04t

link

Tohle je asi jediná písnička, která mě kdy dokázala rozbrečet. Kdo nedohrál, nepochopí.

Lamps
Lamps #Lamps
👍1

Nemyslim si, že by se to nějak zhoršovalo, naopak. Díky indie scéně se dostane i na úplně neznámý producenty, který mnohokrát odvedou daleko lepší práci než profesionální skladatelé, a hlavně se díky nim pořád objevujou nový zvukový možnosti a tvůrčí postupy.

Souhlasim ale s tim, že spousta mainsteamovejch her současnosti je na tom s hudbou bídně. Battlefield, Call of Duty ... obě hry jsou hudebně neuvěřitelně šedivý a hudba v nich je dobrá jen po řemeslný stránce, jinak jde, alespoň podle mě, o úplně nezajímavý skladby z vysamplovanýho orchestru.

Hry jako FEZ, Machinarium, Thomas Was Alone nebo Minecraft jsou sice po hudební stránce nekomplikovaný a až na Machinarium úplně snadno stravitelný, ale daleko líp spolupracujou s obrázkem. Člověk jim snáz uvěří. Myslim si, že to u velkejch her je vidět (a slyšet) málokdy... ani u Skyrimu, kterej mam rád, jsem necejtil tak dobrý propojení hudby a světa jako třeba v Oblivionu.

godycz
godycz #katana-san
👍2

mam dva mobilni telefony a tablet. uplne to mam prospikovane herni hudbou. napriklad sms mam -level up z dragon questu- u druheho to je zvuk trofeje. jako budik mam -opening z shadow of colossus- jako zvoneni mam -battle z blue dragona- upozorneni kalendare mam main title z chrono cross- a tak dale ...:-)

IMHeS
IMHeS #S.O.A.D.
👍3

Já si nemyslím že je to tak úplně dobou jako spíš věkem ... dítě se díva na svět jinak než dospělý ..... klidně se podívá na dvouhodinový film, pak ho přetočí na začátek a dívá se znovu ... děti to tak prostě dělají.... tak samo je to i s hrou .... když sme byli mladší tak nevadilo že sme hru xkrát projeli a známe ji nazpaměť, stejně sme si ji spustili znovu. Dnes dívat se stále na to samé dokola je nudné a potřebujeme originalitu.

deepthr04t

Jinak taky se přimlouvám za Mass Effect. Ani v jednom díle nebyl soundtrack špatnej, ale to co vytvořil třeba Christopher Lennertz v ME3 a v DLC pro ME2 mě hodně dostalo.

link

link (od 1:05)

a samozřejmě link

deepthr04t

Taky si nemyslim, že by byla hudba horší než dřív, dost možná naopak. Za to že si nemaptujeme tolik soundtracků podle mě nemůže hudba, ale spíš přístup k hrám samotnýým. Dřív nebyl žádný youtube, nehrnuly se na nás spoilery ode všech stran a hry sme si myslím mnohem více užívali. Pamatuju si že na PS1 jsem hrál každý demo xkrát, hry byly drahý (tím spíš s tehdejšími platy) a dostat/koupit si nějakou byl svaátek. Ke hrám sem pak měl mnohem lepší vztah, pamatoval si každej moment a hrál je několikrát. Dneska hru jednou dohraju (občas ani to ne), prodám a už jedu další.

Myslim si, že to zda je soundtrack kvalitní nebo ne nezáleží na hudbě samotný, ale spíš na hře v které se objeví...

(psáno pod vlivem - omlouvám se za překlepy a nelogičnosti)

🎥MistrJakub🎥
🎥MistrJakub🎥 #PS VLÁDNE
👍1

Není to sice můj nejoblíbenější soundtrack, ale tohle si budu pamatovat i kdybych byl ten největší sklerotik na světě link Sem tam mi tenhle song projede i v hlavě jak doma zjistí, ze mám ve škole za pět :D

adusa

vidim ze tu mam iny vkus ako ostatny, asi to bude vekom :-)

IMHeS
IMHeS #S.O.A.D.
👍1

Souhlasím. Asura's wrath byl v mnoha ohledech skvělou záležitostí a tento link je pro mě jedním z nejlepších herních soundtracků jaký jsem doposud slyšel :)

Pan T
Pan T #Drifter

Jak tu vidím Deshiena, tak jsem si vzpomněl ještě na tohle link [s7]

Deshien
👍1

Myslim ze dnes existuje daleko vice her s kvalitnejsi hudbou protoze umelce uz nikdo nesvazuje starym HW ale je fakt ze retro chytlave melodie porad frci.Nicmene proc to neporovnat.... jinak Pane T diky za tohle link to je fakt narez... posloucham to uz asi po ste

link nebo link

link nebo link

link nebo link

link nebo link link

link nebo link

link nebo link

Pan T
Pan T #Drifter
👍1

link [s7]

link

link

link

link

link

No a těch výborných soundtracků je spousta, ať už na Grammy nominovaná hra Journey, jakýkoliv LBP díl, a další, a další hry. Žádná bída to není, to nám jen našeptává nostalgie.

Martin: jj, s GoW:A souhlasím. link

adusa
👍2

Viem ze dost oneskorene ale zahrala som si ME3, viem ze som mala zacat aspon dvojkou (PS3) ale teraz toto nieje podstatne co tu chcem napisat. To ze hra je GENIALNA! nemusim ani velmi pripominat. Ale ta hudba... Som z nej namekko. Proste davno som nepocula v hre alebo filme co mozem nazvat majstrovske dielo. Ten soundtrrack proste doporucujem kazdemu kto ma rad kvalitnu hudbu. Toto musim zohnat na CD.

topero
topero #topero
Lhikan905
Lhikan905 #Raksi

nejak me nenapada starsi hra s dobrou hudbou kterou bych si pamatoval snad jen z MGS link jinak jak porad rikam jina doba jine stoleti [s6] hodne lidi si stezuje na hudbu v BF ale me se treba libi k tomu BF mi to proste sedne a navic mam rad moderni dobu a elektonickou hudbu [s6]

StefiCZ
StefiCZ #pls no
👍1

Těžko říct, dnes je to možná ovlivněno všeobecnou žízní po vizuálu, kde ozvučení ustupuje do pozadí, stačí když to bouchá... Každopádně i dnes najdeš hry s úžasným soundtrackem jako:

link

link

link

link

A samozřejmně král všech soundtracků: link Tam jedna snad ani vybrat nejde a v orchestrální verzi je to úplná pecka. Ale taky si rozhodně pamatuju víc herních vypalovaček z dob minulých, než z těch současných.

VulcanR
VulcanR #Trogári
👍3

Zase ta nostalgia. [s6] Ja si nemyslim ze by v minulosti bola hudba kvalitnejsia, ano niektore stare odrhovacky si pamatam stale, lebo vdaka velkosti ktore na disku/cartridge zaberali ich recyklovali a pouzivali dookola kde sa dalo, tak sa to cloveku vrylo do pamate. [s6] Osobne skor preferujem klasicku a orchestralnu hudbu, preto mi viac vyhovuje sucasnost. Oblubenych soundtrackov mam vela, zo sucasnej generacie mal ale suverenne najlepsiu hudbu SMG2 napr. link

Predator
topero
topero #topero

nejvíc link

zoldak
zoldak #zoldak
👍1

Grand Theft Auto link

the_edge
the_edge #dave3345
👍3

premysleleli ste nekdy o herni hudbe jaka byla v minulosti a jaka ted?

ja o tom nedavno uvazoval a nemuzu se zbavit dojmu ze dnesni hudba stoji za houby,v kazde hre je orchestralni,nic nerikajici hudba,kterou si clovek prestane pamatovat ihned jakmile prestane hrat.

na predchozich generacich to byla jina liga napriklad tenka link ta hra vysla nekdy v roce 1997 a presto si tu hudbu do dneka pomatuju

spyro link taky genialni hudebni dilo ktere si clovek zapamstuje dalsich 10 let

nebo treba resident evil 2 link dokonale temna hudba ktera tvori atmosferu a skladatel k ni nepotreboval 300 cleny orchestr a pritom kdyz ji nahodou nekde uslisim hned vim s kama je,nebo diablo 1 link

samozdrejme existuji i dnes hry ktere maji paradni hudbu,ale je jich dost malo

co si o tomhle myslite vy? kdyztak pridejte vasi oblibenou skladbu ze hry.