Konzolista.cz

gamepad na PC (12)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
jeremiasz

moje otazka je, jestli se to pocitove hraje s gamepadem na PC jako na konzoli (tzn jestli kdyz se hra prepne do "konzolovejsiho=snazsiho modu mireni" pri pripojeni gamepadu.

Presel jsem k reality testu, ac uz jsem asi 5 let zadnou hru nestahl, takze hledani, tahani a crackovani byl zazitek sam za sebe (=opruz), za ucelem realne zkusenosti jsem vcera jsem stahnul ACIV, GTAIV a FarCry2, dnes jeste skocim do obchodu pro Hitmanovi Absolution, pac toho chci i dohrat, tak to vyzkousim na PC s gamepadem.

AC IV - predne na to nemam HW, takze se to katastrofalne sekalo, nicmene vysledek gamepadim ovladacem byl vyborny, vse se kompletne prepnulo, kontextove napovedy, quick time eventy navadely podle tlacitek gamepadu nikoliv klavesnice, pohyb super, boj nablizko jako na konzoli, bohuzel jsem nemel nervy to hrat tak dlouho, abych mel moznost vyzkouset i mireni strelnyma zbranema (tedy "presne mireni" - na konzoli stacilo tak nejak priblizne namirit, autoaim uz to poladil a to mi u AC dost vyhovuje), vzhledem k mire adaptace gamepadu ale tak nejak predpokladam, ze to nebude problem, AC=gampead perfectly applicable

GTA IV - i zde "konverze" probehla skvele po prvnim zmacknuti libovolneho tlacitka na ovladaci, ovladani presne, hral jsem to i na konzoli, zazitek identicky. GTA uz v settings nabizi "autoaim" ergo no problem, GTA=Gamepad perfectly applicable

Far Cry 2 (nezkousel jsem 3 - moc velka, dlouho bych to tahal, nevim, jestli by to moje grafika vubec rozchodila) - konverze probehla, ale nekompletne, kontextove napovedy nebraly gamepad v potaz a navadely na klavesy. Nicmene tlacitka mela (pomerne ergonomicky) prirazene funkce, asi 2 jsem ale na gamepadu pokusem-omylem neidentifikoval a musel na ne pouzit klavesnici. Nastesti to nejsou vitalni zalezitosti, pouzivaji se asi nejmene (zoom na mape napr), neovladalo se to spatne, ale asistence mireni zadna, strelba podle toho vypadala. Ne, ze by to neslo, ale tady ma proste mys navrch. FC2=gamepad applicable.

Pokud vim, FC2 sel primarne na PC, pak az na konzole, navic asi nejstarsi z mnou testovanych her, mozna se to tenkrat jeste tak neresilo, GTA a AC je v zasade primarne konzolova zalezitost, mira integrace ovladani gamepadem je tu zrejma a z meho cca hodinoveho testovani kazde z her bezchybna. Mam jeste stazeny Dishonored, jenzto jsem na Xboxu take dohral, casem testnu i to, Dle teto logiky by i Hitman Absolution mel fungovat skvele, uvidim dnes vecer, pokud to nekoho zajima, pridam sem komentar i z tohohle testovani

Pokud mi nekdo muze potvrdit/vyvratit tezi o automaticky implementovanem autoaimu/aim assistenci ve hrach na konzolich (tzn i tam, kde neni v menu nabidka vypnout/zapnout) a jestli se tato assistence prenasi i na PC po pripojeni gamepadu, budu rad

jeremiasz
👍1

[s14] nic jsem neupiratil uz si 4 roky, uprimne - ja jsem na to linej, AC IV z torrentu stahnu jen na test toho gamepadu, stejne to mam v planu koupit, jen jeste nevim jestli to bude na PC nebo na PS4. No a ty duvody:

a) nemam televizi, stejne hraju na monitoru

b) prestrelena cena za hry na konzole (1300 jeste beru, ale 16 stovek uz je docela dost hlavne proto, ze na PC je to casto i polovina, to je proste spatne)

c) aktualni konzolova generace nic moc prevratnyho neprinesla (myslim technologicky)

d) nekompatibilita starsich her s novejsima generacema konzoli, nejsem zadneju sberatel, nepotrebuju mit doma sbirku staryho zaprasenyho HW, kdyz me 2x za rok napadne si zahrat starsi hru. Takze bud si necham polici her a krabici na stole a vedle toho postavim dalsi krabici a za 5-6 let dalsi nebo to proste prodam a vycistim misto pro novou radu. Je to hloupy a trochu mi to vadi. Vezmi si treba Assasins Creed, zacal jsem to hrat minulej rok od jednicky, mam vsechno na XBOX origo vcetne DLC, ted dojizdim DLC k AC III a ted prejdu na PS4 a cela sbirka je, jak rikame mi anglofilove :D, corrupted.

e) multiplayer gratis

f) drobnosti jako treba titulky na Thiefa v cestine pro PC, ale pro konzole prd.

ALE

na konzoli se mi hraje fakt dobre, bavi me to pohodli, bavi ma gamepad, takze pokud bude gamepad pracovat stejne dobre na PC jako na xboxu, budu hodne nalomenej se na PS4 vyprdnout a pockat s cim prijde PS5

No momentalne dohravam ACIII, pak tam mam jeste XCOM Enemy Within a GTA V, premyslim, jestli ma cenu porizovat na X360 Titanfall,jak moc to bude na ten starej HW orezany, takze zatim na Xku je co hrat a do E3 asi dojedu na nem a pak se uvidi, ale ten gamepad testnu, receiver je uz objednan, zitra dorazi

Banan

jeremiasz: PS4 gamepad se žádá spustit při každým zapnutím počítače aplikaci, díky které se ty tlačítka srovnají (otázka 5s), bez té aplikace je to zpřeházený, pak funguje stejně jako ostatní ovladače. Ale zase bys musel vypláznout +- 1000 Kč za ten ovl. ... to mě jen napadlo, pokud bys do budoucna o konzoli uvažoval.

Nicméně, PS4 a X Done maj pro letošní rok asi hry rozdaný, ale v černu výstava E3 napoví, co nás čeká další rok, abys pak nelitoval :D Protože krom pirátství mě nenapadá ani jeden rozumný důvod pro dělat upgrade PC namísto pořízení nové konzole.

jeremiasz

to ne, PC nebo konzoli, proto to tak resim:) momentlane z exkluzivek me zajima jen Order a s tim dokazu zit.

ad receiver - mam bezdratovej gamepad ke konzoli, a jak rikam, nejdriv to chci vyzkouset, takze receiver druhovyroba cina za 200Kc, v zasade jsem nenasel nikde na forech stiznosti, ze by nefungoval. Navic ten xbox gamepad se mi fakt dobre drzi (ale taky je pravda, ze PSkovej jsem v ruce nemel). navic muj PC stejne nema modrozub, otazka je, kdyz koupim nejakej BT dongle do USB, jestli s tim ten PS4 gamepad povali a jestli funguje stejne dobre jako ten od microsoftu, tzn plug&play, protoze jestli me neco fakt nebavi, tak je to mapovani, ladeni, kalibrace atd:)

link

Banan

jeremiasz: troufnu si odhadnout, že do roka a do dne stejně jednu z next-gen konzolí pořídíš kvůli nějaké exkluzivní hře :)

ten wireless receiver je třeba k čenu ? Aby ti fungoval bezdrátově X360 gamepad ? A není lepší pořídit PS4 gamepad, který jede bedrátově přez Bluetooth ?

jeremiasz

diky moc, ja byl celkem presvedceny jit ted do PS4, ale posledni dobou premyslim, jestli tuhle generaci konzoli nepreskocim uplne a jen neupgradnu PC, staci mi grafika a procesor, takze v zasade za cenu konzole + nejaky drobny, ale gamepad me hrozne bavi, takze jsem chtel vedet jak moc je to jiny kdyz se tim xboxovym ovladacem hraje na PC, protoze to je v zasade hlavni duvod proc do te konzole jit (+ Order...[s14]) takze asi objednam ten wireless receiver, stahnu nekde z torrentu na zkousku treba AC IV a uvidim. Kazdopadne diky za odpovedi!

Banan

jeremiasz: mám dobrou zkušenost s Logitech ovladači, které jsem měl připojené k PC a pokud v menu PC hry zaškrtneš ovládání gamepadem, většinou je aktivní obojí ovládání zároveň (myš + klávesnice a gamepad), hra už to má namapovaný , tak jak jsi zvyklý z X360 a skáčou ti tam barevné znaky.

Aim asistence je hra od hry, ale ve většině fps her tuto podporu najdeš ON nebo OFF.

jeremiasz

sem se teda asi blbe napsal otazku: jak moc je rozdilny ovladani her s X360 gamepadem na PC od ovladani na Xboxu

@ Bananek: jj, na to jsem se taky ptal, ted jak ten svuj post ctu, fakt je trochu zmatecny:) mam samzorejme XBOX ovladac, proto to pisu do tohoto fora. Kazdopadne dik, uz chapu, jak funguji QTE

@ Zirafcatko napsal(-a) 04. 03. 2014 12:09

tak samozrejme pri ovladani mysi je autoaim prasarna, ale pri hrani na konzoli tam je (asi vzdycky?) implementovany nejaky assistent mireni, uprimne rikam, ze jsem se nikdy nenaucil prilisne presnosti, kdyz jsem hral GoW, nektery strileci pasaze byly pro me hodne narocny a to si myslim, ze Gearsy maji nejaky asistent taky, ovsem jestli kdyz pripojim ovladac k PC a bude to "jen" namapovany, pak se obavam, ze netrefim ani dvere od chliva a treba Thiefa bych rozhodne radeji hral s gamepadem, Dishonored se mi hral na X360 skvele.

jasne, muzete rict, at si to zkusim a blbe se neptam, ale a) nemam jeste ten pazmekt, kterej pripoji wireless gamepad a b) uz asi 4 roky jsem nekoupil zadnou hru na PC, takze nemam co a na cem vyzkouset:)

geobbu
geobbu #WHO CARES

a hlavně u her na PC je nejlepší mít ten officiální od Microsoftu. Kamarádovi se taky stalo, že měl hru, která podporovala herní ovladač, ale ani jeden ze 3 mu nefungoval. Pak tam připojil ten od Xboxu a bez problémů. Takže raději připlatit, ale je jistota že s tím pojede všechno, co je podporovaný.

Jinak k otázce, pokud ten ovladač připojíš tak si hra sama nabinduje klávesy a přiřadí. Jak píše nahoře Bananek, ta hra na PC se v podstatě přizpůsobí ovladači.

Banan

Pokud pripojis Xbox ovl. na PC, tak pokud ma hra podporu, tak ti vyskoci na obrazovce symboly toho ovl., nikolov Enter, E, F, ...

Nevim ani jestli ses na tohle ptal, z tveho textu je to tezke poznat. Vlastne ani nevim, jakej typ ovl. mas namysli.

Zirafcatko
Zirafcatko #⸸Ave Satanas⸸

Aim se dá ve většině her vypnout (diky bohu) jinak tlačítka si můžeš namapovat jak chceš

jeremiasz

Prosimvas, vsude se doctu, ze propojit s PC jde, ze vyborne funguje atd atp. Dotaz mam ale trochu jiny:

Na konzoli maji hry aim assist.

Treba Assasins Creed prakticky miri sam, staci priblizne namirit, podle me to je na gamepadu bez "pomoci" nehratelne

co Quick time eventy? pri hrani na konzoli vyskoci co je treba zmacknout (kdyz si vezmu priklad AC III pri utoku zvere to bylo treba B + X) atp, jak se chova hra na PC ovladana gamepadem? Hledal jsem na netu odpoved na tyhle dve konkretni otazky, ale asi blbe pac jsem dosud nenasel, tak zakladam tohle vlakno. Pokud je to zcela debilni dotaz, tak se omlouvam :)