Volné forum

Game of Thrones - Spoilery, Teorie, Diskuse! (315)

• Zakoush
    Zakoush

Mozna uz to spousta z vas zkoukla, ale chci upozornit, ze je dokument o celem serialu, predevsi o vedlejsich postavach a lidech co se na tom podileli: link

A vrchol toho dokumentu, je cteni scenare. To je mazec :)

• Fulgrim
    Fulgrim

Bůhví kdy zakončení podle knížek bude (jestli vůbec někdy)

• Kakadouch
    KakadouchPS5-NSW
    1

ja by som bol za keby to spracovali este raz tu 8mu seriu podla kniziek a hento si nechali ako alternativny koniec ktory nikto nechcel vidiet. Ocakaval som famozne zakoncenie a dockal som sa nudy.

• RobotCZ
    RobotCZ

CaJT...no jasně, máš recht, to mi doprkýnka úplně uteklo....Njn těch dílů je fakt moc a už mám výpadky :-)

• CaJTeeKaNee
    CaJTeeKaNee
    1

@RobotCZ: Souhlas, ale prý Targaryeni nejsou odolný proti ohni. To je Dany. Taky jsem si to myslel, tak jsem trochu googlil a George říkal, že je to jen Dany a jestli si vzpomeneš, tak Jon si spálil ruku snad v první nevíš tuhý sérii, když upálil zombíka u Mormonta v kanclu :D.

• ffddss
    ffddss

Me posledni rada neurazila, predposledni dil se mi libil, posledni vlastne taky, jen mi tam vubec nesedly ty radoby vtipne hlasky a jedna scena, to bylo nedustojne. Takze za me ok.

• Insertcoin
    Insertcoin👌
  • RobotCZ
    RobotCZ

----------

No nedá mi to. Celá poslední série mi přišla celá uspěchaná a to je si myslím kámen úrazu všeho. Ikdyž to bylo před tím jasně řečeno, že tohle bude poslední série a že bude mít tolik a tolik dílů....Je to škoda, všechno se dalo lépe rozvést, aby to dávalo lepší smysl a mělo to větší hloubku. Klidně bych to viděl i na ještě další sérii s více díly.......

Osobně jsem vyvrcholení GoT viděl jinak sázel jsem na něco jiného,

Co se týče Brana. Nemá vlastnosti pravého krále, neměl, nemá a nikdy mít nebude aproto mi to nesedí (a nemyslím tim zrovna, že nemá funkční nohy). Ikdyž teda logicky i Noční král ho bral za největšího nepřítele ze světa lidí, což se dalo tak nějak možná čekat, že on je možná "ten". Jon byl od začátku jediná možná volby, aproto to také nemohl být on, to by bylo až moc snadný a předvídatelný v rámci celý série Game of Thrones a navíc je moc ovládaný city a láskou k Dany . Navíc po zjištění, že je napůl Targayrien by tomu vše nasvědčovalo a měl by to tak být......ale je to GoT a v těch zvratech si celá série libuje (viz jeho smrt a oživení). Očekával jsem, že Dany tak dopadne. Šla prostě přes mrtvoly, ať to tak z počátku nevypadalo v rámci "osvobozování"¨ jí mezi rukama tekla krev proudem. Navíc je citově nevyrovnaná a upálit nevinné v Králově přístavišti a podřezávat ty co se vzdali byla už jen taková třešnička na dortu. Chtěla vládnout za každou cenu a byla to ona co ráda popravuje a zabijí a dělala by to i nadále. Jon složil prísahu o obraně světa lidí a celou dobu pro to vše dělal. To že nakonec udělal to co udělal dávalo smysl, on zastavil tyrana, za cenu nejvyšší......Drogon že ho neupáli, to by možná ani nešlo, třeba je azbestovej jako Dany, dyť je napůl nehořlavej Targaryen a draci jim mají sloužit, ne je žrát.

Ten drak měl víc rozumu než všichni okolo, spálil to, co ve skutečnosti zabilo jeho matku. Tímto mělo vše skončit, nebyla potřeba totiž žádného krále. Ty rody by nyní mohli žít spolu i bez válek......ale i tak je to zajímavý konec, ale čekal jsem že nikdo kralovat prostě nebude.

• CERMI1985
    CERMI1985LížuProlapsy
    1

link

Doporučuju přečíst

• Valhalla
    Valhalla仁王2

....

Insertcoin: Tak jistota se v tom da brat diky tomu ze i kdyz uz to nejede podle knih tak GRRM jim prozradil jak to vice mene v jeho vizi asi skonci. Ale bylo to stale jen v jeho hlave takze nakonec az to bude dopisovat tak to muze udelat uplne jinak. At uz to GRRM udela jakkoliv verim ze to bude lepsi.

No a ten Bran .. co ja vim prislo mi to ze tam chteli dat nakej radoby vtipnej dialog kterej nedava smysl. Typek rekne ze neni lordem Zimohradu a ze uz neni Bran Stark a najednou "Ok budu kral cus".

Spoiler ke kniham:Tam bude jeste Targaryenske rodinne drama zajimave :D Aegon x Daenerys x Jon ? Hmm kdo vi jak se poskladaj.

• Insertcoin
    Insertcoin👌

...Jeste si dovolim otazecku. To jak Bran rikal Tyrionovi, proc si mysli, ze usel takovou dalku. To byl jako celou dobu jeho plan tohleto ?

• Insertcoin
    Insertcoin👌
    11

Kde berou vsichni tu jistotu, ze knizky dopadnou stejene nebo podobne ? Serial si zije uz par rad vlastnim zivotem a Martin se jasne vyjadril, ze serial nebude mit zadny vliv na knihy. Tohle byla uspechana rychlokvaska a vsichni to asi vime. Je mi lito co tu provedli s Dany, s Jaimem, s Tyrionem, Snehem a dalsima obetma scenare. Abych neplival jenom jed a siru, tak nektere zabery opravdu braly dech. Napr. kdyz se za Dany zvedl drak, to byl material na husinu...

• Pan T
    Pan TDrifter

---Ale jo. Po předchozích dílech jsem nad tím zlomil hůl, takže mi to už bylo nějak jedno, a nakonec to finále dopadlo kloudně, bych řekl. Jsem hlavně rád jak dopadl John, protože ten byl až moc klišoidní postava, a neměl jsem ho rád. Ten Bran s vlastním kolečkovým trůnem dává smysl. Prostě ho chtěl osud, a ostatní byli jen loutky co mu vymetali cestičku. Taky mě těší jak dopadl Tyrion. Zbytek tak nějak bez překvápka. Myslím Sansu na severu, a Aryu někde ve větru. Takže jo, ve světle těch předchozích dílů sezóny bylo finále OK. I když jestli/až autor dopíše knížky, tak si nejspíš posvítím i na ně.

• CaJTeeKaNee
    CaJTeeKaNee

@Temp27: Napsal jsi to moc hezky. Jsou možná lepší seriály než GOT, ale got je určitě největší.

• Temp27
    Temp27^ *,.,* ^
    4

.....Vsichni cekali, ze to bude Jon, uz kdyz tam porad dokola opakovali, ze je pravy naslednik trunu, hrdina, ktery povstal z mrtvych a povede lid do noveho veku, protoze je spravedlivy cestny a lid za nim stoji. Jsem rad, ze to neudelali. Pral jsem si, aby to neskoncilo uplne happy-endem. Ted se to bude hodne hejtit a budou se podepisovat ruzne petice, ale jako celek to byl vyborny serial a krasnych 8 let. Jen skoda te uspechanosti, to jedine mi vadilo, klidne to mohli na tech 10 dilu natahnout a bylo by to famozni. Prominu jim i nelogicnost, kelimky a plastove lahve. Je tezke natocit neco podle predlohy, kdyz uz zadna predloha neni, jen hrube utrzky od autora, kam by to melo cele smerovat. Slaba serie to byla, ale zas takovy prusvih ne a jak jsem psal... celkem slusne zakonceni, po predposlednim dile jsem to cekal jeste horsi. Schvalne kdy se zase objevi nejaky tak velky serial, ktery vyvola obrovsky zajem lidi, kdy si o nem budou vsichni povidat doma, v praci, nebo v autobuse, at v dobrem, nebo spatnem.

• karty-09
    karty-09

Spoiler nechci nekomu kazit radost........

Tvl za me nic moc kurna,cekal sem ze tam bude snih a urcite sem necekal ze dopadne tak jak dopadne

• kolda27
    kolda27PS4 PRO
    1

@N-pikachu: Velká očekávání nemají co dělat s uspěchaným a a odfláknutým dějem. Vím že se na to hodně lidí těšilo ale takový odpad plný nesmyslů, to nejde jinak než hejtit :(

• BadExHuman22
    BadExHuman22XSX💚/PS5💙
    4

Jednoduše sr*cka konec. Jsem zklamaný. Čekal jsem na velké finále trochu víc. Celá 8. série stála za ho*no.

• Kainé
    KainéA2
    1

Jinak jsem rád za tento díl. Autoři se konečně vykašlali na fantasy drama a udělali z toho fantasy Futuramu, o kterou se už pár dílů pokoušeli. Teď už jim to konečně vyšlo na 100%. Supiš!

• Kainé
    KainéA2

@TommyAngelo: to víš, ale Sam měl důkaz, Bran to viděl. Bylo to napsané v jedné knize. Bylo to strašně důležité, aby Jon o tom mohl informovat Divoké za zdí.

• TommyAngelo
    TommyAngeloMrBardys

.

.....Hrozný tajemství kdo je Jon Snow.... A jak se to nakonec prostě jen odhlasuje ne 😂😂😂

link

• Kainé
    KainéA2

Jak slušný, nejlepší díl, nejlepší vývoj Drogon, ten by mohl promovat z psychologie. Konečně se ukázalo, že inteligence draků převyšuje všechny nanicovaté panáčky a paničky.

• CaJTeeKaNee
    CaJTeeKaNee

Za mě slušný díl. Myslím si, že osnova, kterou dal Martin scénáristům je skvělá, jen by to chtělo lepší zpracování z jejich strany, aby to všechno nebylo tak kostrbatý a plný nelogičností, ale samotnej konec poměrně dobrej.

• Kainé
    KainéA2
    4

---

nejlepší díl ze všech. Drak kouká, jak ji zapíchne paničku a vyhodnotí, že ji vlastně zapíchl Železný trůn.

10/10.

• JerRryCZ
    JerRryCZNaughtyDog

Asura: HBO chtělo u 8. série 10 episod. DaD si vystačilo se šesti.

• AsuraCZech
    AsuraCZechOverLord

-------Za mě osobně spokojenost, jsem rád že se nesnažili na konci o nějaký nečekaný smrti a zabíjení. 8 sérii by slušeli ještě tak dvě epizody, aby to nepůsobilo tak urychleně.

• Valhalla
    Valhalla仁王2
    3

...Podobny konec jsem ocekaval a ocekavam ho i v knihach ale to jak k nemu nelogicky a uspechane dosli je proste pruser. No nic budu vyhlizet posledni dve knihy. Uz aby vysel Witcher od Netflixu (to je tak 50/50 ze to bude sracka) a LotR od Amazonu.

• JerRryCZ
    JerRryCZNaughtyDog
    5

Dílo Dokonáno.Celá 8. série naprostý paskvil co se scénáře týče. Bohužel, nelogika a WOW efekty vládnout. Velké zklamání.

• mattakh
    mattakh
    2

......nemám slov. Jedno velký zklamání. Na efekt tahle řada dobrý, ale na pokračování jinak suprově vystavěných postav a celého GoT je to prostě strašná slabota :( tentokrát si roli střihla plastová láhev.. link .. :P

• Temp27
    Temp27^ *,.,* ^

.....

Já jsem tedy také dost spokojen. Sice celá série byla slabší v porovnání s prvními, ale celkově to byla jízda od začátku do konce a ten závěr byl pro mě docela překvapující, protože jsem s takovou možností vůbec nepočítal. Velmi slušné zakončení.

• Maxo
    MaxoNetflixCZ
    1

-

-

-

-

-

-

Celkově jsem asi spokojen jak to dopadlo. I když se to dalo čekat ..

• TheBigfoot
    TheBigfootMaringot
    3

Jen bych rád připomněl, že ty pomlčky na začátku příspěvku, který tady nějaká dobrá duše vymyslela, mají svůj důvod. Mějte, prosím, při spoilování ohledy na ty, co to ještě neviděli. Díky.

• Epic
    Epic

@Oukont: a kdo se stal?

• vostravokurka
    vostravokurka
    1

Hlavne v kludelink

• TheBigfoot
    TheBigfootMaringot
    2

Zase ten posraný Change.org.

• Zakoush
    Zakoush

Mozna to uz nekdo cetl, ale tady je jasne videt, ze serie se proste pos*ala a lidi chteji zmenu: link

• TheBigfoot
    TheBigfootMaringot
    2

Lodě pro Hru o trůny vznikají v malé moravské dílně. Roli při výrobě hraje čas i cenalink

• HerrFlick
    HerrFlickJOZXYQK
    3

A2: ono bude asi problém v tom, že si neumíš urovnat fakta a pochopit psaný text. Na knihu ses ptal pořád dokola jak jelito ty a to jen proto, aby si nakonec napsal že o tom nebyla řeč🤷🏼‍♂️ Druhá věc. Já sem na tvoje kdyby a co by nehrál, nereagoval. O nějakém nástupnictví, ses začal bavit s někým úplně jiným. Já jen upozornil jaký si pokrytec, bez vlastního názoru, jelikož černovlasý Jon u tebe jako Targaryen neprojde, ale blonďatý Joffrey Baratheon ti nevadí, ba je to absolutně v pořádku. A ano, kniha kde je zaznamenáno kdo, kdy a kde s kým má právoplatného dědice na trůn, je důkaz.Zamotáváš se do toho a absolutně nevíš jak teď z toho ven, tak jedeš svůj kolovrátek, že kniha není se záznamy žádný důkaz. 🤦‍♂️ To je argument na úrovni Babiše. To nejsou ty správné grafy, já mám své grafy. Jako že si až takové jelito.. to sem si fakt nemyslel. Jo a tu nabídku beru zpět, takové schopnosti fakt nemám, abych tě to kakao naučil.

Jo a ještě.. já sem umanuté dítě...Ano, já sem ten který tady píše jak je to špatný a jaký je to odpad. A přitom nedočkově čekám na prémieru dalšího dílu 🤦‍♂️ A to nemluvím o tom, že ty už dávno víš vše a nejlépe do předu, jak vše dopadne a skončí. Ty už to víš a stejně sem lezeš to po každém díle zkritizovat co udělali zase špatně 🤦‍♂️Přitom jak to mohli udělat špatně a jinak, když už dávno víš jak co bude a dopadne 🤷🏼‍♂️🤦‍♂️ To už snad ani není faul, ale diagnóza. Tak se měj v tom svém světě hezky. Už na tebe nebudu reagovat. Ono se sice říká, že nejhorší je srážka s blbcem...nu, asi tě ještě nepoznali. 🤦‍♂️

• TheBigfoot
    TheBigfootMaringot
    2

@gauntl3t: Přesně

• gauntl3t
    gauntl3tRadio_Tau_Ceti
    5

Kazdy jeden normalny chlap vie ako to dopadne ked zabrnka na nervy nasranej zenskej... ktora navyse 3 dni nejedla a este ma aj draka stacilo ju prekotit a vsetko by bolo ok. Cele je to len jeho chyba, ale Jon Snow knows nothing

• Kainé
    KainéA2

@HerrFlick: můžeš to tady psát do skonáni věků, dupat nožickami, potvrzovat fakt, že jsi umanuté dítě, ale nic na tom nezmění fakt, že reaguješ absolutně na něco o čem nebyla řec, každý si může jet pár stránek nahoru, kde zjistí, že diskuze byla vedena o nástupnictví před vypálením.

Jinak knihy a vize jsou ty úplně nejlepší předpoklady pro získání trůnu.

• CaJTeeKaNee
    CaJTeeKaNee

To mluv o změně pravidel, ty jsi je v podstatě vymejšlíš na místě.

• HerrFlick
    HerrFlickJOZXYQK

napíšu ti to ještě jednou a naposled, páč čtení a pochopení textu ti dělá problémy. ( a já myslel že jen to kakao 🤷🏼‍♂️) A na argumentaci, jak se komu co hodí, si tady odborník ty. Já píšu stále stejný svůj názor. Lid by se postavil za Jona, je mírumilovnější, je králem severu. Dany je skoro všechny vypálila, tak asi těžko by za ní šli. Navíc je Jon právoplatným dědicem trůnu, jelikož je muž a taky Targaryen. Je to napsáno v prastarých knihách a měl to i Bran ve svém vidění. Nevím kde něco měním a překrucuji 🤷🏼‍♂️. Nehledě na to, že si mě stále neodpověděl, jak se to Samwell o Jonovy dozvěděl, podle tebe. Ale raději mi to ani už neříkej, určitě si tu knihu napsal sám 🙄A na to jak se tu sebevědomě a nadinteligentně představuješ a navážíš svým nadbytečným intelektem do druhých, to trošku nezvládáš. A pokud chceš poučovat na co sem reagoval a na co ne... tak si dej facku, ať se probereš. Jelikož já reagoval na to že u tebe Jon není Targaryen kvůli barvě vlasů, ale blonďatý Joffrey Baratheon ti nevadí. Takže jak to říct? Pro hlupáka každý hlupák. Ale neboj, všechny tyto fauly ti počítat, raději, ani nebudu. Jo a neboj to kakao si dám. Já ho totiž, narozdíl od tebe, umím udělat. Ale když budeš hodný a slušně poprosíš, tak tě ho taky naučím.

• Kainé
    KainéA2

"A pokud ti jde o to za koho se postaví lid. Tak za Jona. Dany je spálila. Na kdyby se nehraje. Takže takzéž nechápu o co ti pořád jde "

Tak proč jsi reagoval na diskuzi "o kdyby" ty hlupáku? Takže jsi naprosto změnil pravidla diskuze, abys mohl argumentovat, jak se ti hodí, co? Tohle tedy ne. Na změnu diskuze nikdo nepřistoupil. Možná bys měl začít s tím kakaem, na takovy šulibrky vskutku nemá cenu reagovat. Takže tu vedu diskuzi s člověkem, který ani neví, o čem se diskutuje. Bože!

Takže pro příště si uvař kakao, až přijdeš do diskuze jako čertík z krabičky, tak si přečti o čem se diskutuje, ne že si změniš pravidla během posledních pěti příspěvků, abys byl za vrchního šulibrka. Sbohem a šáteček.

• HerrFlick
    HerrFlickJOZXYQK
    1

jo ták, takže ono vlastně knihy, psané mistry a zaznamenávající dějiny, co měli v Septu, nic neznamenají. Škoda že to nikdo neřek Nedu Starkovy. Nemusel přijít o hlavu. 😁 A o tom že je Daenerys něčím potomkem, se dozvěděli asi z novy, páč knihy a záznamy tam nemají žádnou váhu. Ty si mi komediant 😃 Chudák Tyrion, že ztrácel čas takovýma zbytečnostma jako sou knihy. Ten asi ty vědomosti taky cucal z televize. Jinak k té knize. Rhaegar Targeryan si vzal Lyannu Stark a splodil s ni syna. Jona (Aegona). Sňatek byl anulován a Rhaegar si musel vzít Elliu Martell. To zjistil Samwell v Citadele z prastarých knih. Ale jo, já vím, to není důkaz, knihy tam podle tebe psal kde kdo 😃 I když. Jako první to objevila vlastně Gilly . A pokud ti jde o to za koho se postaví lid. Tak za Jona. Dany je spálila. Na kdyby se nehraje. Takže takzéž nechápu o co ti pořád jde 😁ty vole, to je argument jako noha.. kdyby 😃 kdyby to byla tak a tak. Ale fakt že je v serialu kniha, popisujici právoplatného dědice nic neznamená. Kdežto Kdyby je argumentační trumf jak poleno. Běž se raději naučit udělat to kakao. Nic končím. Ale pobavil si mě, to se musí nechat.

• Kainé
    KainéA2

@HerrFlick: Víš, o čem ta diskuze vůbec je? Já mám pocit, že vůbec nevíš, o čem diskutuješ. Tady je řeč o tom, koho by lůza volila a proč. Ty jsi argumentoval důkazem. Jenže důkaz je anonymní kniha bez autora, čili klidně ji mohl psát tvůj oblibený řezník. Což jsi mi potvrdil. Ten důkaz je nejmenovaná kniha, čili kniha teoreticky může být i fake. Ve finále nějaká kniha pro lůzu, která ani neumí číst, je bezpředmětná. Já jsem argumentoval vzhledem Daenerys, která je na první dobrou Targaryen a potom Drakem. Všechny trumfy jsou na mé straně. Nejsem si jistý, proč se tu se mnou dohaduješ, tohle je prostě jasný jako facka. Přečetl jsi si vůbec, o čem byla v diskuzi řeč?

• HerrFlick
    HerrFlickJOZXYQK
    1

To není faul, ale pouze tvé hloupé slovičkaření. Psal sem Rob ne Robb. A párkrat to zaznělo i v seriálu, jako Rob Baratheon. Psal sem že je to kniha popisující popisující Jona jako následníka trůnu.Psali to nejspíš lidé, záznamenávající dějiny té doby. Nějaký řezník asi těžko. Chceš mě snad tvrdit, že ta scéna v tom seriálu není? Jak Samwell krade knihy a čte v nich ten Jonův pří ěh? Vážně? Ano, kniha byla předlohou a inspirací. A jelikož si jistě všechny čet a seriál zajisté viděl, tak víš že se obojí liší už od první série. Nehledě na to že poslední série podle knihy už nejedou vůbec, tak sem netahej co je psáno v knihách od Martina. Bavíme se o seriálu.A ptám se po druhé... Odkud podle tebe Samwell zjistil pravdu o Jonovy?

• Kainé
    KainéA2

"Už sem ti několikrát psal co to je za knihu, že nečteš a nedávás pozor, za to já nemůžu."

Kde jsi to psal? Co je to za knihu? Kdo ji napsal? Proč vznikla? Kdy vznikla? Proboha co je to za knihu? Popiš to nějak. Co je ten důkaz, co tvrdil Sam. Ježiš marja, vždyť tohle je telenovela. Tohle by bylo špatné i na Esmeraldu.

"Po druhé ti říkám že se bavíme o seriálu, ne o knížce"

Podruhé ti říkám, že předloha je základ, proto je potřeba si ujasnit, přoč je Jon v seriálu Aegon, čili ta kniha může být důležitá i v knize i kvůli fake Aegenovi. Stejně jako tvůrci o té knize nic nevíš, protože to ještě není napsáno. Proto žadný důkaz neexistuje, je to jen mlha od tvůrců.

K těm Robům. Robert byl vždy Robert. Takže faul

Úhoři "Pořád si mi na to neodpověděl, na ten argument, takže předpokládám, že na to odpověď nemáš."

Ty jsi tu nepodal jediný argument, můžem mi z těch faulů odcitovat, co si myslíš, že je argument. Rád ti na něj odpovím.

• CaJTeeKaNee
    CaJTeeKaNee

Bože ty jsi dement. To, že napíšeš, že je něco vyvráceno, ještě neznamená, že si to vyvrátil. Pořád si mi na to neodpověděl, na ten argument, takže předpokládám, že na to odpověď nemáš. Hlavně mi tady něco mektej o sebereflexi, já na rozdíl od tebe dokáží přiznat, když udělám chybu. Ty jsi ukázkový příklad hlupáka, který si myslí , že má patent na pravdu. Trocha pokory by ti opravdu neuškodila.

• HerrFlick
    HerrFlickJOZXYQK
    3

když už chceš slovíčkařit a dělat chytrého.. Tak Rob je Robert a Stark není Rob ale Robb. Bum ho. Argumentační faul. Ještě že nehrajem fotbal, to by si půlku sezony proseděl na tribuně 🤦‍♂️ Po druhé ti říkám že se bavíme o seriálu, ne o knížce... Další faul, ale nech me to být, rozhodčí se nedíval. Jde vidět že si seriál neviděl a cucáš jen informace a názory od druhých.Odkud teda podle tebe, Samwell zjistil pravdu o Jonovy? Dávali to zrovna na nově? Nebo si přečet ohníček? Už sem ti několikrát psal co to je za knihu, že nečteš a nedávás pozor, za to já nemůžu. Nebo jestli si myslíš, že tam píše knihy každý řezník, pekař a hokynář... no nevím. Naučit tě to kakao bude asi jednodušší. Máš doma mléko?

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.