RPG

Final Fantasy XIII (173)

• VulcanR
    VulcanRTrogári

prvykrat je cela na cas :D

• Chuck
    Chuck

Lightning Returns hadam neni celá na čas ??

• Chuck
    Chuck

Tak co, teší sa niekto na remake XIII série? (oficialne ešte oznamený nebol, ale rumours sú!)

Ja si neviem pomôcť, mne sa XIII páčila. Remaster asi nekupujem, pretože som to dohral pred menej ako pol rokom a začla som XIII-2 na 360, takže asi to dohrám tam, uvidíme.

• Deshien
    Deshien

Po vice jak roce dohravam znova FF13,tentokrat verzi pro ps3 a musim rict ze si tu hru vazne vychutnavam.. Snazim se vyuzivat veskerych strategickych postupu a to i kdyz jich hra ze zacatku mnoho nenabizi Saboter a Synergist byl pri mem prvnim hrani dost opomijen,ted proletavam soubojema jak ostriz a i ty super dlouhe dungeony najednou docela frci... Pri animackach si najednou vsimam zajimavych detailu a naznaku v rozohovorech ktere mi pred tim utekly.Celej ten pribeh je vazne dost dobrej kdyz nad tim clovek uvazuje jen ty osobni problemy holt skoncily v kapitole 10 a to je skoda... Repraky na max a grafika naprosta spica... pri nekterejch filmeckach az cloveka mrazi jak to dokazou nadherne sladit... pro me jeden z nejlepsich OST na tehle generaci .FF13 je jen takova rychla jizda ale opravdu nadherna, 9/10 je urcite odpovidajici

trosku toho patosu a par prehnanych anime gest ale je to super dil,pro ty co umej anglicky a vydrzej prvnich 10 hodin hry mackat jedno tlacitko povinost.Maloktera hra totiz dneska splnuje i nejake ty umelecke ambice a FF13 ma arte opravdu hodne vysoko obzvlaste kdyz nespechate a dokazete ocenit tu uzasnou makacku co jim to muselo dat [s7][s7]

• solid__snake
    solid__snakeHIDEOut

^ Nice 1.

Lol, děláte, jakoby FF byly nějaký vrchol strategických her nebo co. Jestli vám přišly těžké, tak teda pardon, že jsem se vás dotkl... :)

• Deshien
    Deshien

Jisteze se u kazdeho dilu nemohlo jen pouzovat X ponevadz u FF7 se pouzivalo Kolecko a u starejch dilu Acko [s6][s6][s16]

• xxteryxx
    xxteryxxPaintball

solid / promin, ale co to meles??!! " U ostatnich dilu stacilo mackat X ??? tady se da aspon pouzivat L1" ???? Tak to si asi hral kazdy dil max hodinu. Nic ve zlym, ale ;DDDDDDDDDDDDDDDDD a tu FF 6 fakt zkus. uvidis ze u kazde postavy nelze pouzivat "X"

• solid__snake
    solid__snakeHIDEOut

Neřikám, že sem nějaký master přes FF. Hrál sem VII, VIII, X, X-2, XII, XIII... Moc rád bych si ještě našel čas na VI. Minimálně VII, X a XII byly lehčí, VIII byla otravnější. U XIII jsem se u bojů od 5. kapitoly bavil mnohem víc. Všechno IMHO samozřejmě.

• Rick Deckard
    Rick Deckard

Stačilo držet X? Cha cha cha cha Jde vidět, že jsi ostatní díly vůbec nehrál.

• solid__snake
    solid__snakeHIDEOut

Rick: Tady musíš aspoň používat L1, v ostatních dílech stačilo držet X, popřípadě nedělat vůbec nic. :) (XII)

Osobně bych bral kombinaci XII a XIII. Ovládalo by se to stejně, přičemž postavám, které zrovna neovládám by šly přidělit gambity.

• Štěkna
    ŠtěknaPure Evil

Kup si to a dál neřeš, když tak to zase prodáš :)

• xxteryxx
    xxteryxxPaintball

Nechci hru pomlouvat... Jen tedy pokud nekdo premysli o jeji koupi a je fanda RPG a nehral FF serii (to snad ani nejde dohromady) tak to doporucuju. pokud je fanda RPG a FF serii hral, pak rikam ze je to docela jina hra... SOLID / a ANO FF7 ma podle meho dobry ne-li lepsi battle system.

• Rick Deckard
    Rick Deckard

Carljack: Prostě si to kup. Už to není tak drahé a třeba ti to sedne. Takhle budeš do nekonečna řešit jestli ti to pořídit nebo ne.

• Deshien
    Deshien

s Carljackem se o tomhle moc nebavte ponevadz ten je schopnej resit to treba pul roku..... Carljacku sezen si Minci rikam a hazej si !!!!!!!!!!!!

• VulcanR
    VulcanRTrogári

carljack: musis vedet co od hry chces - ak chces kopu sidequestov, hlbsi battle system, vyssiu obtiaznost alebo komplexnejsi system prisposobavania vybavy siahni radsej po niecom inom - napr. Resonance of Fate, ak chces ako uz pisal dante hru co nie je taka narocna, dobre odsypa a este lepsie sa na nu pozera, ber FF XIII.

• Rick Deckard
    Rick Deckard

Tak když někoho baví často potvrzovat tlačítko auto-battle a občas prohodit povolání, tak proč ne. :D Určitě je to kvalitní battle system.

• solid__snake
    solid__snakeHIDEOut

^ Battle system je právě to nejlepší. Jestli považuješ např. ten ze VII za promakanější, tak dovol, abych se zasmál... ;)

• xxteryxx
    xxteryxxPaintball

DANTE / presne jak rikas. na starsi tituly to nema. Celkove me ta hra spis nas...rala a to fest. cekal jsem na ni hodne dlouho. Uz jen ten battle system... Pro me jako mega fandu FF je to propadak... ale kazdymu se libi neco...

• Dawwer
    DawwerTOBELL

Sežeň, neprohloupíš, navíc nová teďka vyjde na pětikilo. Kdyby jsi něco potřeboval tak pisni PM, snad si ještě vzpomenu [s14].

• Štěkna
    ŠtěknaPure Evil

XIII mě fakt bavila, sice se nevyrovná FFVII nebo VIII, ale pořád se u ní budeš bavit min 40h :) Doporučuju.

• solid__snake
    solid__snakeHIDEOut

imo XIII je spolu s X nejlepší FF.

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Ak sa ti to z videi paci urcite kupuj, o kazdej hre sa najde par ludi co hovoria, ze je to blbost. [s6] Navyse je to vyborne uvodne JRPG (ak s tymto zanrom doposial nemas vela skusenosti) pretoze nie je velmi komplikovane ani narocne. Napr. smrt v suboji nie je nijako trestana - jednoducho sa objavis znovu pred prislusnym monstrom a mozes si vybrat ci ches bojovat znova alebo ho obides atd.

• Offon
    OffonClose it.

Určitě koupi, blbost to není. :)

• Capelli
    Capelli

Aha, diky :)

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Ked ju nacitas, objavis sa ako pises pred poslednym bossom. Ak chces robit sidequesty, jednoducho sa vrat o kusok naspat k tym portalom a mozes ist kde chces - cocoon, pulse atd.

• Capelli
    Capelli

Ahoj, dokoncil jsem dnes hru a po zaverecnych titulcich hru ulozil. Jak v ni ale muzu dale pokracovat? Cetl jsem, ze po konci hry se muzete vratit a plnit napr. ty hunt questy. Kdyz ale hru nactu, tak jsem pred zaverecnym bossem. Unika mi neco? Dekuji :)

• Heartless_cz
    Heartless_czMAL user

Geez, už mi chybí poslední mission, abych mohl lovit Guise a nějak to celé uzavřel, ale nějak se k tomu nemám. Když jsem hrál prvních 10 kapitol, myslel jsem si, že si ze mě dělají v S-E legraci. Tohle trapné lineární divadélko přeci není moje milovaná série? Pomineme, že příběh je klasická šablona Gaia a Terra, ale tentokrát ve mě bohužel emoce nebudil ani příběh jednotlivých postav. Nejspíš to bylo tím, že cut scény byly vloženy mezi dlouhé běhy tunelem a ubíjející bitky s nepřáteli a já byl tak naštvaný, že mi bylo dost jedno o co hrdinům jde, hlavně že už doběhnu na konec tunelu. Jako pěst na oko pak působí poslední třetina hry, která ale hrací dobou několikanásobně poráží předešlé kapitoly. Tady jsem opravdu zažil několik silných WOW momentů, kdy mě okolní nádhera doslova přibila do křesla. Tady konečně dostal bojový systém hlavu a patu. Už jsem si nepřipadal jako debil co drží šipku stále vpřed a v soubojích mačká v 5sekundových intervalech křížek.

Bojový systém a systém levelování je kapitola sama pro sebe. Lineárnější a tupější systém levelování aby člověk pohledal. Není tu žádná známka volnosti, dokud vaše postavy nedosáhnou na pořádné zkušenosti, což se opět kryje jen s poslední třetinou hry. Bojový systém ujde, ale žádná sláva to také není. Dokonce si teď cením systém z FF12, na který jsem tehdy nadával, že se hraje sám. Výjimku z pravidla jsou některé souboje s Boss(y), které jsou celkem obtížné, pokud se často vyhýbáte soubojům a čekáte s upgradováním zbraní až do poslední chvíle.

O nějakých sub-questech si můžete nechat zdát, město tady nenajdete, mini-hry typu karet či blitzballu také ne.

Shrnuto a podtrženo, nakonec musím uznat, že to FF je. Ta poslední třetina dost napravila dojem, grafika je úžasná a hudba po celou dobu taktéž. Postavy vám k srdci nepřirostou, neboť to jsou jen klasické archetypy bez hlubšího kontextu. Celkem slabších 8/10 a čekám na Nomuru a jeho versus.

• Marv8
    Marv8Assassin

Magna Carta je uz doma len nie sa k nej dostat [s3]to isté platí pre Vesperiu.....kazdopadne planujem dokupit PS2 pretoze ta konzola bola rajom pre JRPG....ale az po dohrati trinastky [s3]ta ma po tých 10 hodinach naramne baví...

BTW:Mam obrovsky problem v tejto bitke link .Skusal som uz snad 15 navodov a stale ma po pol hodine zabije a to este stale ma polku healthov.Nemate nejaky tip pretoze som uz fakt zufaly...

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Skoda,, ze nemas ps2 tam by bol vyber ovela sirsi - najma Shadow Hearts: Covenant, podla mna najvymazlenejsie rpg na ps2. Na ps3/x360 ti pani vymenovali skoro vsetko, len doplnim Resonance of Fate (x360 verziu[s6]) Velmi sa mi pacilo osviezujuce ponatie pribehu, ktory je zamerany skor na kazdodenny zivot hrdinov a nie dalsiu klisovitu vypravu daleko od domova za zachranou sveta. Vyzaduje tiez velku pozornost a pre pochopenie o co vobec ide musis spajat rozne naznaky a suvislosti, dokonca aj z manualu hry! co som uz dlho nezazil. [s6]

Dalej este mozes skusit Eterna Sonatu (rozsirenu ps3 verziu) - dialogov aj cutscen je tam naozaj dost.

• Deshien
    Deshien

Magna Carta 2 byla vazne docela fajn ale po tolika letech vyvoje sem cekal neco trochu vice Epic.[s1]Hlavne to klidne mohlo bejt dvakrat tak delsi a bez vraceni do stejnych lokaci.JInak je to ale vazne dobra volba..

Po pribehove strance ale myslim zatim vladne na next genu Lost odyssey,ne tak pribehem samotnym ale scenarem jednotlivych eventu a skvelou rezii kdy je clovek opravdu napnutej a ceka co se deje.No a pak Vesperia ktera ma zase uzasne napsane postavy takze se clovek vazne bavi a zere i ty stovky skitu co mezi sebou pronaseji

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord

Marv8

Silně doporučuju Magna carta 2, pokud máš xbox. Skvělej příběh, návykovej bojovej systém a úplně božskej design postav. Vůbec jedno z mých nejoblíbenějších rpg[s14]

• Marv8
    Marv8Assassin

Diks skusim [s14]

Dnes som inac konecne dokopal ku FF 13 ...hned ma ohurila grafika a celkovo prepracovany svet pribeh sa mi zatial pozdava....jedine co ma serie je ze mi obcas robia problemy aj obycajni vojaci a potom je to opakovane restart.Ale ako hovorim mam nahratych len slaby 7 hodin ale zatial spokojnost.

• Rick Deckard
    Rick Deckard

Zkus Personu 3 a 4 na ps2. A jestli nemáš ps2, tak můžeš sáhnout po psp portu trojky.

• Marv8
    Marv8Assassin

skoda [s8] hladam nieco ciste pribehove ale nejak sa nedari.....ale LR urcite raz skusim...

• Deshien
    Deshien

Pribeh je prumerny a docela predvidatelny.... Ta hra je designove udelana spise jako FF tactics nebo podobne SRPG nez klasicke JRPG... Mas guildy kde beres questy a na mape si pak vybiras jednotlive lokace a dungeony..Osobne se mi tahle hra ale zamlouvala dost... Je to docela vyzva a bojovy system je fajn,Grafika na PC take skvela(na xboxu musis instalovat jinak se docitaji textury) Hodne moznosti a hodne hratelnych postav jo a hudba ta je naprosto epic [s6].... ja jsem byl spokojen ale pribehove JRPG tady proste necekej link [s7][s7][s7]

• Marv8
    Marv8Assassin

Jak je na tom Last Remnant s príbehom?Niečo s fakt dobrým príbehom som už dlho nehral....

• Pacco
    Pacco

maggot: Ja jsem mel samozrejme to same.Jen jsem asi nemel tu spravnou taktiku.Drzel jsem se asi 40 minut pak me dosli summoni jako obetni beranci a bylo po boji.Uprednostnoval jsem Wakku a jeho overdrive a kdo mel plnej limit tan Entrust zase na wakku a takhle dokola.Ale vzdy me dodelal :)

• Maggot
    MaggotPAN JATKÁČ

Já ho dal, ale s ukrutně namakanýma postavama. Všechny by měly mít Break HP Limit, Auto-Haste, Auto-Life a nebo rovnou zaměnit za Auto-Protect a Auto-Shell, což ušetří hodně času. A zbraně samozřejmě všechny ultimátní.

Měl jsem s hlavníma třema postavama projetou celou mřížku, včetně vyplněných prázdných míst, ale i tak to byl rachot.

• Deshien
    Deshien

Toho jsem ani nevidel :( Nebyl jen v international verzi ?? Stejne ale byly v tech starsich dilech poradny hovada :) to bossove z 13 jsou proti temhle zrudam uplne nic..Mohly by do FF13 klidne nejake DLC s huntama dodelat,vubec bych se nezlobil...

V Last Remnant tam byly v DLC super bossove zabil jsem jich asi 5 z 8 a pak uz jsem na to nemel nervy

link tohle byl jeden z tech nejlehcich

• Pacco
    Pacco

Dal jste nekdo Penanceho v FF10? Samozrejme bez Yojimboviho limitu Zanmato.

• Deshien
    Deshien

To marv8: Jo nakonec jo ale bylo to peklo.. Qustis a jeji big guard,stridat limity se squallem a hazet edena a jeste hazet auto life[s12]

• elwiscz
    elwiscz

Zkazy a odkazy pisi na PS3,X360,PSP.

• Marv8
    Marv8Assassin

FF8 je pre naj z FF serie.O telenovele sa fakt neda rozpravat...

Deshien:bez holy war to snad ani neslo [s6] ci? nehovor ze sa ti to podarilo ? [s3]

• Deshien
    Deshien

Na ps3 ????? co na ps3?

• elwiscz
    elwiscz

Na PS3 .

Obrazek dobrej

• Deshien
    Deshien

Tvoje prispevky maji nejpodivnejsi slohovou upravu kterou jsem na netu zaznamenal ??? na cem pises ???

??Je to rpg z Donaldem, Goffy a Sporou (FF10)??Kingdom Hearts zname ale co presne znamena ta FF10 na konci ??? + Ten kluk byl Sora[s1]Spora je trochu neco jineho

System z FF8 byl trochu prekombinovanej ale kdyz si snim clovek vyhraval tak se tam daly delat perfektni veci a kazdeho bosse slo zvladnout prakticky bez vylepsovani.Naposledy jsem si hral na opravdoveho powergamera a nastavil si hru na nejrychlejsi boje bez zastaveni.Squalla,Quistis a jeste jeden charakter sem nechaval umrit aby nedostavaly expy a cekal jsem az budou mit od bahamuta 4xLV + ke kazde vlastnosti.Potom na LV 99 mnely u kazdeho atributu max vlastnosti 255,diky 3x100 kouzlu omega a nekolika malo slabsim kouzlum absorbovaly veskere elementy a ani nejvaznejsi statusy se jich nedotkly.Nicmene na Omegu to stejne neplatilo,to je urcite jeden z nejtezsich vedlejsich bossu v historii

Ps to ze si se zasekaval u FF8 preci neni duvod k nizkemu hodnoceni[s16] link

• elwiscz
    elwiscz

KINGDOM HEARTS 1,2

Je to rpg z Donaldem, Goffy a Sporou (FF10)

Za hrubku se omlouvam.

FF8 je stale u me nejhorsi po FF 13

Materie v FF7 me bavily vic.

• Erik 666
    Erik 666

Vagrant Story,jedna z vůbec nejlepších rpg na ps1,FF7 taky bomba,ty materie trochu alchymie,ale nejedno dnešné rpg si může vzít přiklad,FF8 možna ještě lepší než 7[s7]

• Deshien
    Deshien

Kindom head ..... to je skoro jako Kondomova hlava[s6][s6]

Vangrat story to je taky hezkej preklep :)

FF 8 je pro mne na 10/10 protoze sem tu hru neskutecne zral, ostatne jsem ji dojel min 10 a nejakejch 500 hodin tam asi budu mit :) s Anglictinou jsem teprve zacinal takze jsem jeste nebyl na takove urovni abych mohl posuzovat kvalitu textu,byl jsem rad ze sem zjistil vo co go protoze ten pribeh byl docela zamotanej.O nejake telenovele ale nemuze byt rec,proste jenom romantika a to se ve hrach moc nevidi..

PS kdo z vas porazil Omegu na nejvyssi rychlost a bez holy war/holy war trial

• VulcanR
    VulcanRTrogári

KINGDOM HEAD 1,2 OMFG to co je [s6]

p.s: skus pisat normalne takto zbytocne spamujes forum, ked len tvoje 2 prispevky su na polku strany [s14]

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.