Konzolista.cz

Extrémně hlučná PS3 (26)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
CZECHpoint_88

Extrémní hučení jsem opravil takto:

(pořídil jsem si stlačený vzduch ve spreji, antistatický hadřík, technický líh)

cca dohromady 500kč

1) Rozebral PS3 a všiml si, že do některých verzí začali dávat 12ti lopatkový větrák místo 24ti lopatkových. 12ti lopatkové mají tendence vůle v ložisku. (doporučuji výměnu pokavaď je okem viditelná vůle a vyosení). 12ti lopatkový originální PS3 větrák lze pořídit přes některé tuzemské e-shopy. Ještě bych chtěl podotknout, že se nedotýkáme holými prsty povrchu základní desky kvůli hrozbě statické elektřiny !!! (použijte antistatické rukavice za 31 Kč)

2) Vyfoukal jsem usazený prach stlačeným vzduchem ve spreji. (ne vysavač !!!!) Větší sajrajt lze vytřít antistatickým hadříkem, lihem, nebo destilovanou vodou.

3) TEPLOVODIVÁ PASTA !!!

Je důležité si uvědomit princip tepl. pasty. Má za úkol vytvořit tenký film na CPU a GPU z důvodu, že vyplní mikroslopické výlisky v kovu a tím usnadňuje lepší vodivost chlazení z větráku (laicky řečeno [s6]).

Setřel jsem starou teplovodivou pastu technickým lihem a nanesl novou. Použil jsem k tomu obyčejné chirurgické rukavice a nanášel novou pastu prstem. Zdál se mi tento úkon mnohem citlivější, než to tam srát kreditkou, jak to ukazují děti na Youtube. Není důležité enormní množství pasty, ale její rovnoměrné rozprostření po plochách procesorů. Ve výrobě se s tím stroj vůbec nemazlí. Pastu kydne na oba procesory takovým stylem a množstvím, že při přitlačení procesorů umístěných na základní desce k větráku, se pasta rozblije všude okolo. A teď prosím o pozornost !!!

Když budete mít nanesen tenký film pasty na procesorech, je potřeba si uvědomit, že základní deska se šroubováním tlačí k větráku PS3 a má tendence se kroutit, což je špatně. U PC je to děláno logičtěji a tlačen větrák k CPU a GPU. Tudíž přesně naopak.

A zde právě narážíme na hlavní problém všeho toho nepříjemného hučení.

Stalo se mi, že když jsem vše takto udělal, Psko hučelo pořád [s15]. Nemohl jsem za boha zjistit proč, když jsem vše vyměnil a uvedl ho do ještě lepšího stavu. Nešlo zjistit ani to, jaké teploty probíhají v procesorech. Ps3 nemá integrovaný měřič teplot a výkonu jako PC. Udělal jsem proto takovou prasárnu a větrák pomocí podložek přitiskl těsněji k procesorům na základní desce. PS3 přestalo hučet a funguje do dnešního dne. Oprava proběhla leden 2012...

Jen chci upozornit, že toto řešení je až to poslední co byste měli udělat. Nejprve bych vyřešil lepší cirkulaci vzduchu spodní části a to vyzdvihnutím PS3 pomocí obyčejných PET víček nebo raději nějakých nalepovacích podložek pro lepší estetický dojem. (víčka jsou levnější [s6]) A taky by neměla být konzole v nějakém moc těsně uzavřeném prostoru. Prostě čím více bude okolo ní cirkulovat vzduch, tím lépe. A preventivně občas vyfoukávat prach stlačeným vzduchem ve spreji.

el-pedro

Nemá někdo zkušenost s tímto externím chlazením? Má to cenu kupovat?

link

Mám doma stařičkou 60GB FAT po dvou infarktech, tak jestli bych jí tím nepomohl.

sova655
sova655 #gabrda_9

Mirka: uplně to mám stejně :)

Mirka_cz
Mirka_cz #Hassan
👍2

me taky huci jako blazen ale v listopadu to bude 5 let co ji mam a to bez poruchy, tedy musim zaklepat, tuk tuk

romeno

U PS3 modelu Fat je normalni ze huci , sony od urciteho firmwaru tohle upravila (od ktereho uz si nevzpominam) , aby se starsi konzole lepe chladily .

BAZMEN
BAZMEN #Ps4

a skouses nekdo dat novou pastu na procesor? ja mam slim 250 huci furt a to jsem ji mnel rozebranou a vicistil ji. a s procesoru mam stach dat novou pastu.

TimeSplitter
TimeSplitter #PC Mamrd Race

Plejstik -> Souhlas :)

Plejstik3
Plejstik3 #NEŘEŠ :-)
👍2
👎1

Je mrzutý pokud některým uživatelům funí jejich PS3, PC nebo XB360 jako parní lokomotiva, ale univerzální rada jak tomu zabránit asi není. Ze svých zkušeností jen vím, že čistota je polovinou úspěchu a dobře větraný prostor bývá tou druhou půlkou. A jak hlučná je moje letitá konzole?

Vyražte v zimě do hlubokýho, sněhem zapadanýho lesa a zastavte se. Slyšíte? Slyšíte to ticho? Tak takhle nějak je "hlučná" moje PlayStation 3.. [s14] Zdar a hluku zmar

TimeSplitter

Ne vážně, nemyslel jsem to hatersky, ale když si vzpomenu na ty kecy od jednoho fanboye PlayStationu a teď tohle :D To je moc :D

TimeSplitter
👎1

Podle toho co tu čtu, tak nikdo s PlayStationem nemá právo říct, že původní X360 byl vysavač, protože potom musí být PS v hlučnosti jako raketa :D :D

Radko11

GT5 save mi taky jde na flashku. Pred tremi dny jsem zalohoval a ps+ nemam.

Pedro_CZ
👍1

tekken90: pises, ze gt5 tu ochranu nema, ale me to u nej vzdy nabidne ulozeni pouze pres ps+, na flashku ne.

isildur heir

dneska nekdy ve 4 rano taky chcipla, doufam ze s tou pistoli jeste aspon pul roku pojede, abych stihnul dohrat hry

tekken90
tekken90 #MGS4 10/10
👍1

Savy jdou naprosto v klidu kopírovat na externí USB zařízení, po posledním updatu už i konečně hromadně (Že to trvalo Sony!). PS+ má jen tu výhodu, že jdou zálohovat i Copy protected savy - GT5 už tuhle ochranu ale taky nemá.

Velká nevýhoda ale je, jak odejde PS3.. to jdou savy do kelu... U Xka je to jedna z věcí, která je řešena líp.

Pedro_CZ
👍5
👎1

Je leto, venku je 30 stupnu ve stinu a pokud nemas doma klimatizaci, tak holt pocitej s tim, ze elektronika potrebuje adekvatni chlazeni.

Sejvy nejdou uz kopirovat vubec, bez ohledu na hru, smi to kopirovat jen PS+ uzivatele, za coz bych Sony nejradeji nakopal do prdele. Je to nehorazna prasarna a podraz na vsechny hrace.

JohnDoe82Cz
JohnDoe82Cz #My name is Neo.

sten32 jo tak to jsou zlatá slova jednou za 2 týdny si házím savy na extérni disc,při počtu her které mám rozehrané,bych si asi musel hodit mašli.Smůla je v tom že ne všechny savy se dají kopírovat například GT5 myslím nešlo.[s8]

stahujutorrenty
👍4

sedel jsem u toho kazdy vecer par hodin a nevim jak ostatnim ale mi to hlucelo tak ze ikdyz jsem mel naplno sluchatka tak jsem nic neslysel, vysavac byl vedle toho tichy spolecnik

sten32
sten32 #loading...
👍2

No hlavne keď máte pocit že nejak moc hučí tak si radšej do predu zálohujte savegame... [s6]

StefiCZ
StefiCZ #pls no

horší sluch? :D To jsi u toho seděl 24/7 ne? to bych se ale spíš bál o oči než o sluch...

stahujutorrenty
👍1

taky se mi to stalo, chvili jsem to vydrzel a jak jsem zjistil ze se mi horsi sluch tak jsem prodal vsechny hry a poridil vitu, na PS3 jsem se pekne nasral a pujdu az do PS4

Till
Till #Ponies
👍1

kup si slimáka :)

JohnDoe82Cz

DANTE to je právě ono celou dobu ji mám ve volném prostoru ať se nepřehříva a vysávám ji jednou týdně proto asi ještě dýcha, snad mi vydrží do PS4 [s6]

isildur heir
👍1

chudak [s8] moji 40tce je zatim 4.5 doufam ze bude nesmrtelna nechci slimku

JohnDoe82Cz
👍1

Mám Fatku 80GB čtvrtým rokem a ventilátory hučí jako lokomotiva je to tak hlasité,že to přehluší i domácí kino[s6] ale co musím zaklepat ylody a jiné sračky se mojí kouzelné mašince vyhýbají tak ať si hučí [s16]

zoldak
zoldak #zoldak

vím že to dělala nějaká modelová řada právě těch 80gb, tak to pošli na reklamačku, určitě ti to vymění.

zoldak
zoldak #zoldak

čau, co to je za model, mě to začla dělat Fat 80gb, tak jsem ji poslal na reklamaci a vyměnili za nový model.