Volné forum

Bůh, církev, víra, duchovno... (109)

• Lumen CZ
    Lumen CZPS5
    21

Viděl jsem ten dokument Proboha! [s6] Je tam krásně vidět, co jsou věřící zač.

• Alias
    Alias
    1

To zni jak kdyby v pozadi narku dychal pekelnik Darth Vader :D

• AlbertA-CZKONDAR
    AlbertA-CZJihlava
    1
  • Devilbringer
    Devilbringer
    3

Já doporučuju link

• Predator
    Predator

Bodejť, třeba jak tady psal Killzone, tak ten Antikrist bude Ještěr-Papež, ty budeš vědět o čem mluvím Algeroth.:D

• KoLi-xVx
    KoLi-xVx[cZ]

link všem doporučuju [s6][s6][s6][s6][s6]

• Algeroth
    Algeroth
    1

PredatorKRcz: jj bylo ve Futuramě, je vidět, že už je to slavná víra [s14]

• KILLZONE-SK
    KILLZONE-SK
    21

Jeste ktem chramum kostelum pred tim nes bil jezis ukrizovan se veriaci stretavali v chramech protoze tam sidlil bozi duch a lidi tam obietovali bohu dari proste kdis sibil pastis tak si objetoval sveho nejlepsiho berana atd.. dnes to neni zapotsebi protoze zanas vsechni se objetoval jezis a vislovne zekl ze bozim chramem se stalo telo licke kdis pak odesel donebe jeho ucenikou posedl duch svati a oni mluvili neznamima jaziky to duch svati snich promlouval k bohu , proto uz kosteli sou neni zapotsebi boha nezajimaji ti sochi obrazi a tie drahe predmeti cosu v kostoloch boh chce abisiho mal rad jak dieta miluje svoju matku a boh kce bit milovani on je apsolutna laska nenavidi nepravost pichu a klamstvo pohrdanie kce abi si miloval tak jak dieta miluje svojich rodicou , ved je napisane nkdi nevojdete do mojho kralovstva pokyal nedudete ako deti

• KILLZONE-SK
    KILLZONE-SK
    21

Jeste neco comi neda nenapsat mnoho mladch i dospelich lidi si dneska spojuje viru v nejaky ritual nebo tak nejak buh od clovjeka nechce abis mu spival nejake chorali nebo opakoval dokola nejake modlitbi ani se sam nedivim ze ktomu maji lidi otpor , kdis si dite a udelas neco coti rodice zakazovali a trapiloteto tak si prisel zanima a zeksijimto a pozadal o otpusteni oni te samozrejme miklovali a pokarhalite a zlasky ktebe odpustili , tak tohle kce potobie tvuj buh ne abis mu spival chorali a dokola omielal nejake naucene modlidbi jak to delaj katolici v kostolech v zdit bible zika ze lucke telo je chram ziveho boha protoze vnem sidli duch svati (vtech kteri ho priali) tak naco kostoli tosi vimisleli katolici abi tam zdierali ludi a ni sami farari netusia ze sluzia satanovi pretoze ich to tak ucili na tech ich teologickych skolach a toje vsetko dielo Vatikanu ked v stredoveku nekdo odhalil pravdu vatikan ho vihlasil za kacira a musel odvolat svoje tvrdenia pod hrozbou upalenia dneska su ake skutky katolikou znasilnuju deti to nema nic zpolocne z mojim bohom ktori je laska ja kdis se provinim necim proti bozimu zakonu pozadam meho otce stvozitele o otpusteni kdekoli on mne slisi a chape me slabosti ja neutikam do kostela za fararem a vsetko mu vikecam a este mu hodim penize jak to dela spousta obelhanich kteri si misli ze sou spaseni a zeje im otpusteno sou totis na omilu a nepisu to sem proto abich se strapnoval ale abise par oklamanich probudilo

• Predator
    Predator
    1

Algeroth to monstrum nebylo náhodou ve FUTURAMĚ? Howado80 fakt dobrý.:D Dexter.J nech adminy adminama a nech nás lidi trochu pobavit, proč si myslíš, že to admini už dávno neblokli?, protože se taky pěkně baví.:D:D

• Jack Radcliffe
    Jack RadcliffeGaymer
    2

Nikdo tĕ to nenutí číst. Na herní web toho nepatří a je to tu....

• Dexter.J
    Dexter.JYakuzaLord
    41

Prosím Vás drazí adminové, už tuhle sračku konečně lockněte! Tohle vymývání mozků nepatří na HERNÍ WEB!!!

• Howado80
    Howado80
    6

já můžu k tomuto tématu jen tohle link

• Algeroth
    Algeroth
    2

Ale tak nebudeme se tu přeci hádat. Všichni víme, že existuje jen jediný "bůh", jediná entita, která vše řídí, a to létající špagetové monstrum [s14]

Ale teď vážně. Docela nečekané téma na takovýto web a reakce jsou i přesně takové, jaké se daly čekat. Já tedy rozhodně křesťan nejsem (ostatně právě ve hrách se téměř vždy přikláním na stranu opačnou, k temnotě [s14]), nevěřím v žádného boha. Ovšem věřícím jejich víru neberu, je to jejich rozhodnutí a dokud mi ji nikdo nevnucuje, nemám s tím problém. Pro mě je prostě hlavním hybatelem světa věda, nikoliv víra.

Ovšem ač nejsem křesťan, "věřící" jsem, dá-li se to tak říci. Já věřím v osud, "víra", či asi lépe postoj, známá jako fatalismus.

Mitsu CZ: Nevím proč, ale tvůj komentář mi připomněl jedno staré promo:

link :-)

• k.u.k.i
    k.u.k.iou jééé
    11

StefiCZ: delas jako by si to zkusil a verit tomu nemusis, napriklad po bolavem zubu vetsina lidi polika chemii, scela svobodne a se samozrejmosti a pritom nejlepsi lek je hrebicek, ktery se rozdroli na prasek a bolavi zub i s dasni potre, 100% spolehliva zalezitost, do 5mi. o zubu nevis.

• kaktusak_cz
    kaktusak_cz^^
    3

elthcz ,teda nic ve zlem ,ale dost me zacinas pripominat tu babu z filmu mlha [s6]

• Predator
    Predator
    1

To máš tedy dobrý s tím zrakem, já mám tak zkurvený zrak od 6 let a hrát jsem začal plně od 12 let a zrak se mi i tak horší a teď neříkám, že to není moje vina, když do toho hledím každý den 3 hodiny.

P.S. nepřečtu ani první řádek a ty jsi nepřečetl poslední a děláš s toho tragédii[s6][s6]

• StefiCZ
    StefiCZpls no
    1

Denně se dívat 2 hodiny do slunce jo? To tady chceš nějakýmu věřícnímu volovi zku*vit zrak? Léčivé fotony? Už tady tu šaškárnu někdo LOCKněte.

• k.u.k.i
    k.u.k.iou jééé
    1

Ja si myslim, ze kazdy clovek ma nejakou viru a v neco veri, nakonec vsichni jdeme nejakou cestou at vedome a nebo nevedome. Vsechno je to v nasi mysli, ze ktere si tvorime vnitrni viru a tu si vytvarime v realitu, at verime v boha ci nikoliv. Ac si to nekdo neuvedumuje, tak mysl muze byt i jednotna ve skupine lidi, je dokazano, jak mozek vysila signaly doprostoru, ktere jsou nakonec energii pro prenos dat nasich mozku a vytvari si ve spolecnosti lidi svoji vlastni kulturu.

Podle meho je nabozenstvi jen dogma a velky mytus ale vite jak se to rika, na kazde lzi, je kousek pravdy!

Ale chtel bych se podelit o vlastni zkusenost, takze.

Mel jsem trosku spatny zrak, na prave oko jsem uz u doktora velmi spatne precet predposledni radek, nic dramatickeho ale u nas soused, kteremu rikame indian, mi poradil at se divam hodinu po svitani a vecer pred zapadem primo do slunicka, ze to ma lecivy ucinky, tak jsem tak udelal a musim rict, ze ze zacatku to je dost neprijemny, hodne slzej oci ale zachvilku se da na to zvyknout a koukat, potom to je skutecne i prijemny a hodne to v cloveku vyvolava pocit miru a lasky.

Nedavno jesm si delal ridicak tak jsem musel jit na vysetreni a pri kontrole zraku jsem jasne a velmi dobre precet posledni radek.

Kdyz jsem se indiana ptal, proc? Vysvetlil mi, ze ve slunecnich paprscich ale muzem to nazvat i svetlo, jsou fotony, ktere maji lecebne ucinky.

Faktem je, ze se rika jak je velmi nebezpecne se divat primo do slunicka a myslim, ze to je pravda! ale je tam i kousek lzi. Divat se v prave odpodledne primo do slunicka moc teda nedoporucuju ale rano to treba zkuste :-)

• Phlips
    PhlipsK
    11

AlbertA-CZ: To já nevím proč bys to dělal... Možná abys ještě víc pošpinil pověst lidí, kteří hledají dobro a snaží se ho ukázat (bohužel v některých případech spíš vnutit) i ostatním??

Nevím co přesně tě k tomu vedlo, ale myslím, že sis to vymyslel komplet celý, a to přesně kvůli důvodům, který jsi už vyjmenoval.[s14] Nemusíš mi to nijak dokazovat, protože ani nemůžeš... Nevěřil bych ani videu, jelikož dneska se dá zfalšovat už úplně všechno.[s14]

Mimochodem ty si myslíš, že lidi věří v Boha jenom proto, že se jim v životě nedaří? Že ve víře hledají jakousi útěchu, přičemž zoufale doufají, že se to jednou zlepší?

• AlbertA-CZKONDAR
    AlbertA-CZJihlava

Philips: ježiš šmajdá, a proc bych to asi tak delal? ale kdyz si to otocim a tohle napsal nekdo jinej, tak asi budu taky na pochybach. jenze ja to zazil a nejsem sam, na smene je nas vic. si myslim, ze on na tom byl uplne stejne jako elthcz- prozil nestesti, nenasel zadnou pomoc(u cehoz jsem i byl), tak se otocil na "to" nahore.

PS: co presne jsem si vymyslel? jeho kazdodenni otazku? to co jsem mu pustil? to ze se vyblil? to ze prosil na kolenou? opravdu nelzu. jestli, kecam, at se mi dneska rozbije ps3. opravdu to je pravda. nevim, jak to mam dokazat.

• Phlips
    PhlipsK
    2

StefiCZ: Pěkná jo? Hůř to vymyslet snad ani nešlo.[s6]

AlbertA-CZ: Sorry, ale myslím, že kecáš, jak když tiskne.[s16]

• AlbertA-CZKONDAR
    AlbertA-CZJihlava
    1

StefiCZ: to nejsou žádný žvásty. proč bych si to měl vymyslet? ale věř si čemu chceš

• StefiCZ
    StefiCZpls no
    1

Já myslím, že se tu autor velice dobře baví :D

AlbertA-CZ: Pěkná bajka... Jak dlouho ti to trvalo vymyslet? :D

• Alias
    Alias

Killzone: To nevysvetluj me, ale mistnimu kazateli toho jedinyho a spravedlivyho boha :)

• KILLZONE-SK
    KILLZONE-SK
    1

Alias: ti znasilneni to dela katolicka cirkev kdibis mnel znalost tak bys vjedel ze katolicka cirkev vcetne papeze jen zneuziva jmena doziho ve vlastni prospiech vzdit sama byble varuje pred falosnimi proroky a pravi ze steto cirkvi katolicke vsejde sam Antikrist kteri bude sam papez ( a to hnet nasledujici take posledni ) je smutne ze mnoho uprimnich krestanu se hlasi kteto cirkvi protoze ani sami netusi ze tuto cirkev uz davno ovlada sam satan, bible nas varuje pred falesnimi proroky atake pravi o tom ze tato falesna cirkef svede mnoho lidi a to se bohu nelibi vzdit sam vidis skutky teto cirkvi , strom poznas podla ovocia krestana podla jeho skutkou , a skutky katolickej cirkvi su ohavnostou pred bohm a budu mat svoju otplatu to si pis.

• Predator
    Predator

elthcz myslím, že už si to psal ne? Že nemáš Battlefielda 3, tak si ho kup a zahrajem spolu a proč?, protože věříš v boha a ten ti dává sílu a ochraňuje tě, nebo tak něco. To bude s tebou potom radost hrát, to vždy vybiješ bojiště bez jednoho úmrtí, taky jak by si mohl „zemřít“, ( ve hře ) když si jeden z oblíbenců boha. To bude radost hrát po tvém boku. [s6]Kupuj tedy![s6]

• Alias
    Alias
    1

Jak je v jedne pisni od Kabatu "Stejně tam nemaj výčep a pivo nedávaj

A nesmí se tam kouřit tak jakej pak to ráj" [s16][s6]

Mimochodem ted jsem slysel ze nejaky panbickari znasilnili pres 600 deti, Tak kde je ve skutecnosti peklo hmmm? link

• Predator
    Predator
    2

Berte to z té dobré stránky, když se dostanete do pekla, tak je tam alespoň teplo.[s6]

• Sheng
    Sheng
    3

Já chápu víru jako něco, v co věříš. Každý to může mít jinak. Já věřím v lidský rozum a vědu. V žádného boha, jako se o něm píše v Bibli, rozhodně ne. V zázraky a magii lidé začali věřit, protože neuměli jinak vysvětlit děje, kterým nerozuměli (oheň, blesk, zemětřesení a podobně). Neříkám, že neexistuje nějaký vyšší princip nebo nějaký prvotní fyzikální zákon, od kterého se vše ostatní odvíjí. Dokonce i kvantová fyzika (tedy věda) dokazuje existenci nějakého vyššího principu. prostě mě nebere něco jako jsou různé církve nebo sekty, které cpou do hlavy lidem nesmysly, aby z toho mohly potom samy těžit.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se přihlas.