Konzolista.cz

Bloodborne (2680)

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Kainé
Kainé #A2
😁2
❤️1

"neuvěřitelně rozšířila obzory a změnila vkus "

aneb zvýšil se ti "Insight" a abych parafrázoval Master Wilema: "Your eyes yet already opened."

ArnieBlood
ArnieBlood #Zpět na KZ
😁1

@Abysswalker: nic nebude žádný Remaster atd ..

Abysswalker
❤️4
👍3

Dnes je to 10 let od vydání Bloodborne, mojí nejoblíbenější hry, která mi zároveň neuvěřitelně rozšířila obzory a změnila vkus (nejen ten herní). Díky ní jsem objevil Lovecrafta a žánr kosmického hororu jako takového a i po dekádě na tu hru regulérně myslím.

Byla to taky moje úplně první platinová trofej a celkově nejhranější souls hra se skoro 800 hodinami, následovaná skoro 700 hodinami v Dark Souls 3 a přes 600 v Elden Ringu.

Slovy stejně nedokážu vyjádřit, jak moc tahle hra pro mě znamená... ❤️❤️❤️

Happy anniversary! (škoda, že tě Sony nemá ráda 😢)

ΛNĐ3RLΛ
ΛNĐ3RLΛ #無限で、恐ろしい自由。
😁1

@Ashitaka:

ShadPS4 ❌️

ChadPS4 ✅️

Abysswalker
❤️1

link

Modeři neztrácí čas... 😁

Kainé
Kainé #A2
👍2
❤️1

@ΛNĐ3RLΛ: bez přehánění to vypadá lépe než vyleštěné psí kulky v rámci UE5,

link

Já jsem docela otráven moderní grafikou, je tam tolik bořičů imerze, že to začíná narušovat gameplay, vzorový příklad je SH2. Za mě nejlepší grafika loňska je Metaphor, naprosto jednoduchá grafika spoléhající se na art style, přitom je naprosto konzistentní a nikdy mě ta grafika nenarušila imerzi.

Abysswalker
❤️1

@ΛNĐ3RLΛ: Tak to jsi sem neměl postovat 😭

ΛNĐ3RLΛ
ΛNĐ3RLΛ #無限で、恐ろしい自由。
❤️1
😁1

Moje agrese se začíná stupňovat - link 🥲

Gibsn
👍1

@Abysswalker: já tu averzi mám, ty hry jsou všechny jak přes kopírák.

Abysswalker
👍2
❤️1

link

Jako ta ignorace Bloodborne ze strany Sony, jak tady píšete v diskuzi je neuvěřitelná. Já už mám vůči Horizonu a podobným přebarvičkovaným hrám pro masy pomalu averzi. Spider-man 2, Horizon 2 i ten GoW Rangarok... všechno je to hrozně safe a na jistotu. To už alespoň ono hráči proklínané TLoU part II se nebálo trochu šokovat a překvapit, minimálně za to respekt.

Bloodborne si zaslouží daleko lepší zacházení, je to asi moje nejoblíbenější hra, co tohle médium nabízí a je jen pár her, s tak pohlcujícím světem a atmosférou, na které regulérně myslím. A na žádnou jinou ne tak často, jako právě na Bloodborne. (dále Dark Souls, The Evil Within 1 a 2, Resident Evil 2 a 4, Nier Automata, Shadow of the Colossus, Bioshock a v poslední době i Silent Hill 2 a Lies of P)

esoLister
esoLister #legendMKII
👍3

@Kainé: no právě, ta hra nepotřebuje hlubší zásah, jen přeleštit. Já si to nedávno pustil jen tak na chuť a pořád má neskutečný tah a opravdu vypadá super. Nevěřím, že třeba vzniká remake od podlahy, když se podívám co z nich teď padá. Udělat jen update za minimální náklad mají asi na háku. Když sypou do kanálu stovky mega v dolarech za hovna, tak pár šušňů za update pro BB je nejspíš ani nenapadne. Korunu tomu dává právě ta ignorace a povýšenost, kdy přehlíží pištění a prosby komunity. Tumáte Horizon a líbejte nám ruce(prdel)

V TLG nedoufám už vůbec. Milionkrát jsem chtěl při pohledu ta limitku dát repete, ale ten technický stav mě odrazuje. Tam by stačilo to samé, jen snímky a rozlišení. Jenže když hodili za hlavu to, co je dovedlo tam, kde jsou a mají jen vlhké sny o live service, tak smolík.😠

Kainé
Kainé #A2
👍4

@esoLister: možná za tím stojí flop jménem Demon Souls. Samozřejmě tam bylo více faktorů, proč to floplo, v té době bylo málo PS5 konzolí, remake se zaměřil pouze na grafiku, hratelnost ale nevylepšil, což Demon Souls potřebovalo, navíc zazdili atmosféru původní hry. Bloodborne naštěstí nepotřebuje vylepšovat levely či nějak hratelnost, ta hra by mohla fungovat, tak jak je, já si pořád myslím, že ta grafika je super, že stačí udělat nové textury, větší dohled, 4K a máš aktuální titul. V roce 2015 vyšly hry(MGS5, Witcher 3, Bloodborne či Batman), které drží do teď. Např. Akrham Knight vypadá pořád neskutečně a v současnosti je nepochopitelné, že to rozjeli na PS4 při tak stabilních FPS.

Druhá možnost je, že to chtějí monetizovat co nejvíce, takže vzniká remake, toho se bojím ještě více než té ignorace.

TLG tam to bohužel neočekávám vůbec nic, přitom opět je to nádherná hra po umělecké stránce, stačilo by málo a byl by to aktuální titul, ale ta hra je tak moc niche, že ta hra update nikdy nedostane imho.

esoLister
esoLister #legendMKII
👍2

@ΛNĐ3RLΛ: jediný důvod té nepochopitelné naprosté ignorace, který mě napadá je ten, že temný BB nezapadá do toho, čím se současná sony prezentuje. Duha, barvičky, všemocné ženské charaktery... I jen obyčejný update snímkování a zlepšení grafiky, který připravit by stálo tak dva dolary, by ocenily kvanta hráčů, byť by stál pár korun. O poctivém remasteru ani nemluvím. Náklady minimální, ale věřím, že pár set tisíc kupců by natáhnul. Že by byla přednější ona propaganda před nemalým výdělkem?

Kdy myslíš, že je zakopaný pes? BB a the Last Guardian jsou moje absolutní srdcovky z ps4 a obě dvě stejně tak z jejich strany odkopnuté. Bych fackoval😠

ΛNĐ3RLΛ
ΛNĐ3RLΛ #無限で、恐ろしい自由。
👍2

A Sony to stále ignoruje... link

Kainé
Kainé #A2

@Ashitaka: to bude lepší vidět v pohybu, Bloodborne nemá AA, vše se tam třepe, takže uvidíme.

Kainé
Kainé #A2
👍3

@mnaca: po přesunu do USA to šlo do zádele.

link

No, pravdu tenhle článek rozhodně neměl. DNA se změnila.

ΛNĐ3RLΛ
ΛNĐ3RLΛ #無限で、恐ろしい自由。
👍2

@Ashitaka: DF o tom mluví, Twitter a Reddit o tom mluví, jenom Sony jak si stále předstírá, že žádný Bloodborne neexistuje... Pokud to doteď nezařízli, tak je to bohužel pro nás všechny smutnou nápovědou, že se žádný remaster nechystá a nejspíš ještě dlouho nebude. 😔

ΛNĐ3RLΛ
ΛNĐ3RLΛ #無限で、恐ろしい自由。

@Ashitaka: Mnohem lepší oznámení jak PS5 Pro. 😄

ΛNĐ3RLΛ
ΛNĐ3RLΛ #無限で、恐ろしい自由。
👍2

Tak Bloodborne včetně The Old Hunters je už skoro plně hratelný v 60fps na PC. Textury vyladěné, zvuk nevypadává, zatím jen efekty nefungují správně a k 60fps je potřeba mít kartu 4090. Na to ale, že na tom pracují teprve měsíc, tak slušnej výkon. Do Vánoc to nejspíš bude ready, pokud tedy Sony nezasáhne - link

mek.kak
mek.kak #🤖
👍3

Tak projeto. Kup PS5 se vyplatil i kdyby to bylo jen kvůli bloodbornu, opravdu výjimečná hra. Orphant of Kos byl první boss z celé hry, který mi dal dobrou bitku a pokosil jsem ho až za 20+ pokusů. Ihned jsem objednal Dark Souls trilogii a půjdu do toho.

Kainé
Kainé #A2

link

Tak se toho remastru možná nakonec i dočkáme alespoň na PC.

mek.kak
mek.kak #🤖
❤️1

Jak těžké je to DLC oproti základní hře? Jsem už u konce hry a jako je to masterpiece. Nechápu sony, proč neudělají remaster ti čuráci, ta hra si to zaslouží. Prodávalo by se to víc než před devíti lety.

Jsem překvapený, že jsem neměl nikde větší zásek. Nejvíc mi dala zabrat blood starved beast, ale i tu jsem dal tak na sedmý pokus. Jsem zvědavý na to DLC.

Kainé
Kainé #A2
😁2

@Lagzz: zradila ho Amygdala :D.

Kainé
Kainé #A2
😁4
👍1

@arnold: zrovna Amygdalu by sis mohl zapamatovat, jelikož předpokládám, že i ty ji máš v hlavě. 😄

arnold
🤦4
😁2
👍1

@POciSEM: To je spíš o tom co ti sedne, já jsem odehrál v Bloodborne asi 20 hodin, poslední boss byl ten velkej pavouk Malygdala nebo tak, pro mě je Bloodborne arkáda a taková odbočka, i když parádně zpracovaná se super atmosférou, ale už tam není ta syrovost a čistokrevnost co měl první Dark Souls, kdy máš ve hře pocit, že stojíš jako opravdový čistokrevný válečník proti soupeři a rozdáš si to s ním férově pěst na pěst s pocitem skutečného boje. To v Bloodborne není.

POciSEM
POciSEM #DooM 3
😁1

V čem je to kouzlo týhle hry? Včera jsem nainstalil po nějaký době že tomu dám ještě šanci a zase mě to vůbec nebaví. Přitom DS3 je pecka a Demons Souls jsem kdysi tahal jako párty hru na střídačku. Přesvědčete mě ať si to taky konečně užiju. 🤩

mazar
mazar #PS remasterrace

@mnaca: Rozhodně by to bylo jednodušší, pro mě násobně. Na FPS jsem strašně citlivý, deset let jsem hrál quake 3 a pod 120 jsem nešel, později s lepším železem pod 240 a i když se říká, že to lidské oko nevidí, tak vidí :). Jinak na Bloodborne je úžasné, že i po těch letech mě o tom baví mluvit a někomu poradit, skoro bych řekl, že i s nadšením 😀 Strašná škoda, že to Sony takhle zařízlo....

Kainé
Kainé #A2
👍2

@mazar: pokud to budeme brát explicitně, tak máš pravdu ty.

Osobně si moc nedovedu jít do studny bez parry na první hraní, ale samozřejmě jde to.

Jinak za mě Parry v Bloodborne je i radost, pamatuji si radost za každé úspěšné Parry u Orphana.

Pro Davida ještě doporučuji, aby ses nepřelevoval a nehledal smrtící buildy. Za mě je největší fun Maria cosplay.

mazar
mazar #PS remasterrace

@A2: Nutnost určitě ne, v DLC jsem ho nepoužil ani jednou 😀. Za celou dobu jsem ho používal jen na ty velké "řezníky se sekerou", kterých je nejvíc před cestou do cainhurst castle. Jasně, ta hra nemá střelné zbraně jen tak náhodou, ale kdyby mu to nešlo, tak to není určitě nutnost a za mě ani nějak zásadně těžší cesta. Hra je obtížná jen na začátku.

davnemecek
davnemecek #PlayStation

Super borci, díky za rady 👍🏻