Problémy, připomínky a rady

AV Receiver + PS3 = problem (13)

• BigBobek
    BigBobek

m@rco: Limit si dávám někde mezi 15 až 20 tisíci za všechno (ale spíš bych to chtěl

držet při té nižší hranici), i tak mě ještě čeká přesvědčování ženy, že nám nestačí obyčejný zvuk z televize. Konfiguraci jsem si představoval 5.0,

opravdu by to bylo spíše na filmy a psko, hudba hraje jenom příležitostně (a když už, tak

to zpravidla znamená puštěné Óčko).

Misusu: Díky za tip. Mrknu na to.

• Misusu
    Misusu

Ja mám yamahu htr-4065 + 5.0 quadral quintas,pravej a levej jsou sloupovky.S tim,ze jsem daval duraz na cenu a chtel jsem at receiver ma dlna.Na filmy,psko,muzika v panelaku plne dostacujici pokud clovek neni audiofil.receiver 6k,repro 8k.o tech kvadralech se rika ze maji slabsi basy,ale v panelovem pokoji 3.5x3.5 jsou ok.subwoofr rozhodne nehodlam kupovat to by sousedi nedali.v destiny kdyz dam do ucha ten sonackej headset musim to vypnout pac nikomu nebudes rozumet.z tech levnejsich se daji koupit Magnaty,ale ty mam dojem moc nepasujou k yamaze.Nicmene do 10k moc vyberu neni a je to to nejlevnejsi.pokud bys sel do regalovek a chces to do obyvaku tak aby to vypadalo pocitej jeste stojany ktery stoji taky nejakej ten tisic a cirka 20-30m kabelu pro 5.0 taky neco stoji.

• m@rco
    m@rco

je celkem problém doporučovat bedýnky když není jasné jaký máš strop pro celou sestavu, požadovaná konfigurace 2.0, 2.1, 5.0, 5.1. Pokud to máš jen na filmy a video (ne hudbu) tak by asi stačily nějaký regálovky.

• BigBobek
    BigBobek

Ahoj, nechci kvůli svému dotazu zakládat nové forum, tak jsem se rozhodl, že bych to mohl zkusit vzkřísit tady. Už nějakou dobu uvažuju, že bych si k PS4 (ale samozřejmě nejen k němu, ale i k filmům a hudbě) pořídil AV receiver. Nejsem nějaký velký nadšenec do elektroniky, a po pravdě problematice ani moc nerozumím, ale chtěl bych si nějak v obýváku vylepšit zvukový poslech a tohle mi připadá jako rozumné řešení (co jsem četl, tak je to lepší než jít cestou domácího kina nebo soundbaru).

Nechci do toho investovat zas nějakou velkou částku, 5 kanálů mi podle mě bude stačit, mám celkem malý obývák (navíc opravdu jsem pouze běžný spotřebitel, žádný nadšenec). Představoval bych si samotný AV receiver do 9.000,- Kč. Padly mi do oka dva modely od YAMAHY, konkrétně HTR-4067 a RX-V379. Oba jsou ve stejné cenové kategorii, ten první má podstatně víc vstupů a výstupů, ten druhý má asi nějaké novější technologie, ale moc ty rozdíly v tom nevidím. Neuměl by mi někdo znalejší doporučit do kterého z nich jít, případně zda nezvolit úplně jinou alternativu ve stejné cenové kategorii.

A mohli byste mi prosím i doporučit, jaké k tomu zvolit optimální repráky? Za jakékoliv rady a doporučení budu moc rád. Díky.

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ

Jako on ten sum neni kdo vi jak udesny ani pres ty sluchadla, pokud se drzim na normalni poslechove urovni, ale jakmile je treba tissi nahravka, tak musim otocit volume nad polovinu rozsahu a tam uz ten sum zacne rusit, kdyz to neni zrovna rockova ci tanecni skladba. No a pak pri listovani v XMB je to slyset hodne. Cili to resim tak, ze mam ty krizove frekvence vypnute a sum neni zadny, ani pri zvysene hlasitosti.

Kazdopadne dik za info, alespon vim, ze to neni problem receiveru.

• Hrabi
    Hrabi

V XMB jsem to zkoušel. Jak jsem psal,... Mě ten šum přišel minimální. Kór na repru. Běžně poslouchám - hraji okolo -35 - -45dB a tam není žádný, objevuje se výrazně (zblízka slyšitelně) až od -20dB. Repro mám zapojené v Bi-AMP.

Nj, HD800 mají naprosto perfektní rozlišení. Kamarád je má a v životě jsem neslyšel lepší podání středního a vysokého pásma (!!hlavně to!!) na dynamických sluchátkách jako zde. Pravda, naproti tomu trochu trpí spodek ale taková ztráta to není. Ty prozradí vše :).

Co má známej B&W CWM800 na yamaze, tak ty šumí i při nižších hlasitostech. Ale také, hrají naprosto famózně... Na škodu to není, nic netlumí a přes sebe pustí vše, bohužel i to nežádoucí.

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ

Ano, deje se to i kdyz nic nehraje, staci byt proste v XMB. Pres repro o tom nevim, vsiml jsem si toho, az kdyz jsem zacal poslouchat pres sluchadla (Senny HD800). No a pres ty je to znat opravdu dost:/

• Hrabi
    Hrabi

Moment a to se ti děje i pokud nic "nehraje", pokud tomu rozumím správně?

Edit: Tak jsem to vyzkoušel a do -15dB to nešumí vůbec (sluchátka Sennheiser HD 280). V repru to jemně začne šumět od -20dB, nicméně jak píšeš, pokud sedím na svém místě nelze to postřehnout. To je to u tebe opravdu tak znát?

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ

Ja se u sveho Onkya 707 (a dela to i 508) potykam s tim problemem, ze pokud mam zaskrtle multikanalove(5.1 a 7.1-u sterea to nedela) frekvence 48/96/192kHz, tak je slyset sum, ktery se zvysuje spolu s urovni hlasitosti. Jakmile zminene frekvence nepovolim, zadny sum neni. Zajimalo by me, zdali je na vine receiver, nebo ps3. Hacek je ovsem v tom, ze to pri poslechove vzdalenosti z reproduktoru slyset neni, musim dat volume doprava a ucho k vyskovemu reproduktoru a nebo pripojit sluchatka. Pres ty je to slyset i pri nizsi hlasitosti. Mohl bys prosim vyzkouset, zedali mas stejny problem? Jeste jednou podotykam, ze to bezne slyset neni, skutecne se musi dat ucho blizko repraku, cili pokud bys to zkousel z bezne poslechove vzdalenosti, treba 3m od repraku, tak nic neuslysis. Idelani by pak bylo pripojit k Yamaze sluchatka, ty to odhali ihned. Predem dik.

• Hrabi
    Hrabi

Předpokládáš správně. Až na 88.2 a 176,4kHz vše.

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ

Hrabi: fajne. Mam tedy na tebe prosbicku, ci spis dotaz nejdriv. Predpokladam, ze jej mas propojeny pres hdmi. Jak mas nastaveny zvukove formaty? Mas zaskrtle vsechny polozky?

• Hrabi
    Hrabi

Yamaha RX-V661

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ

Pratele, mate prosim vas nekdo ps3 pripojenou do nejakeho AV receiveru? Jde mi konkretne o AVR jine znacky, nez je Onkyo, potreboval bych prijit na kloub jednomu problemu.

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.