Konzolista.cz

Anime + Manga (92)

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Abysswalker
👍3

Tak jsem si nedávno pořídil na blu-ray Fullmetal Alchemist Brotherhood, který jsem viděl už pár let dozadu a teď po letech jsem si to dal znovu a bylo to snad ještě lepší než první shlédnutí.

Rád bych si pořídil i verzi z r. 2003 včetně závěrečného filmu, ale zatím jsem neměl štěstí. Na ebay je údajně hodně falešných kopií, či co, tak musím pátrat dál.

A seriózně uvažuju, že si pořídím i komplet mangu. 😁

TimeSplitter
TimeSplitter #PC Mamrd Race

@HonjoRen: Mas pozvanku v PM, snad stale funkcni, nevim jak dlouho ten odkaz plati. :D

Nebo si pridej primo me na Discordu: sierra420

HonjoRen
😁1

@TimeSplitter: haaha xd chapu chapu, a jo sure

POciSEM
POciSEM #DooM 3
👍1

@ONE OFTHEBIGGEST: Mno je fakt že dvojka co do vizuálu za jedničkou těžce klopýtala. Snad se polepší. Já byl právě natěšenej po OPM na Chainsaw mana ale nějak mě to přestalo rychle bavit. Saitama je zatim furt hustej, tak snad mu to vydrží.

ONE OFTHEBIGGEST
ONE OFTHEBIGGEST #KH 💖💖💖💖
👍1

@POciSEM: link v říjnu se to bude vysílat tohohle roku. Animaci bude mít na starost bohužel studio, co dělalo druhou sérii, ale třeba to bude protentokrát lepší. Bral bych samozřejmě borce z první série, kde je akce neskutečná, ale jsem zvědavý.

POciSEM
POciSEM #DooM 3

Já bych taky měl otázečku. Ten One Punch Man 3 bude, nebo jsou to zase řečičky s tim listopadem?

Jizva
Jizva #ŽIJTE!

Jaké je za vás vůbec to nové DMC? Viděl to už někdo? Předpokládám, že to bude spíš hodně o akci.

ONE OFTHEBIGGEST
ONE OFTHEBIGGEST #KH 💖💖💖💖
👍1

Zatraceně! tohle vypadá fakt dobře link link konečně pořádně GITS a žádná 3D animovaná hovadinka, ale normální 2D animace a ten soundtrack! tak na tohle se vážně těším, a vypadá to respektování mangy předlohy.

TimeSplitter

@Jizva: Berserk stale vychazi, bohuzel hlavni autor zemrel a jeho tym se to postupne snazi nejak dustojne zakoncit.

Z anime za podivani stoji jen to stare z roku 97.

Ten CGI paskvil co vychazel 2016 - 2017 tomu dela jen ostudu.

Jo a jeste nejak v te stejne dobe vysla i trilogie (anime) filmu od jineho studia, ktera je taky paradni.

Ale stejne jako serie z 97 popisuje jen Golden Age arc, nic moc noveho se tam nedozvis.

PS: Ty se taky muzes pridat na muj Discord server. 🤭

Jizva
Jizva #ŽIJTE!
😁1

Ale ale! Tak Jizvu nepozveš, ale cizí ženy zveš?

Jinak četl někdo Berserka komplet? Pár dílů doma mám, ale ta Deluxe edice vypadá fakt nádherně. Taky jsem netušil, že je i anime.

TimeSplitter

@HonjoRen: Ja jsem ve skutecnosti plachej introvert, tak bych to radsi nerozebiral, uz pri psani toho predchoziho prispevku jsem se trochu cervenal... 😄

Ale pro chlipniky jsem mel samozrejme na mysli, ze se muzes pridat na muj Discord server, nic odvaznejsiho by me ani nenapadlo. 😏

HonjoRen

@TimeSplitter: jakým? xdd ale just trust 😌

TimeSplitter

@HonjoRen: O jednom staromodnim a osvedcenem zpusobu bych vedel, ale tak dobre se jeste nezname. 😀

HonjoRen

@TimeSplitter: How do i prove myself then xd

TimeSplitter

@HonjoRen: link

Preci jen dnes se za zenu muze vydavat skoro cokoli, je treba dbat opatrnosti. 😀

HonjoRen

@TimeSplitter: Ne fakt jsem žena xdd, moc děkuji ale <3

TimeSplitter

@HonjoRen: Rozumim, klasicka taktika vydavani se za zenu pro zvyseni sance na uspech. 😝

Ale tak vyplnil jsem to. 😀

HonjoRen
😁1

@TimeSplitter: pardon xd chtěla a vděčná

Jizva
Jizva #ŽIJTE!

Tohle nutně potřebuju! Navíc to má prý perfektní překlad od paní Křivánkové link

TimeSplitter
👍1

Chtela a vdecny?

Ted jsem zmaten a potrebuji odpovedi, na zaklade kterych se rozhodnu, zda-li dotaznik vyplnim. 😀

HonjoRen

Ahoj lidi, chtěla bych vas poprosit o vyplnění tohoto dotazníku k mojí bakalařské prace. Jde ohledně anime kaváren v Praze díky moc, budu moc moc vděčný

link

TimeSplitter

@Ashitaka: Dovolim si nesouhlasit.

Nudna mi tam neprisla zadna epizoda a ackoli druha polovina je rekneme "jina", tak bych ji neoznacil za horsi.

Ba naopak ma nejvic "hype" momentu a hlavne poskytne pomerne kvalitni meritko, coz je velmi dulezite v sirsim kontextu a clovek si diky tomu dokaze udelat mnohem lepsi obrazek o tom, jakou silou dana postava skutecne disponuje.

Spousta jinych anime (a nejen anime, ale i her, filmu atd.) tohle moc dobre nezvlada, v dusledku cehoz se prave ten hype a nejake napeti vytraci, jelikoz nemas zadne relativni srovnani a nedokazes si udalosti zasadit do nejakeho kontextu z tohoto hlediska.

Hromada scen ma potom diky tomu mnohem vetsi impact a vytvori to nejeden "holy-shit" moment a to kolikrat i zpetne, kdyz se nad tim clovek takto zamysli.

Pritom bych ale Frieren neoznacil za primarne akcni anime. Spis proste anime o... zivote.

Kdyz uz ale na akci dojde, tak to stoji za to.

Kainé
Kainé #A2

Frieren je takové poklidné anime, můžeš u toho vypnout a v klidu konzumovat obsah, když deset dílů vynecháš, nic se nestane :D. Za mě taková sedmička, určitě to nepatří na vrchol čehokoliv, ale jako anime k odpolednímu čaji proč ne.

Já vlastně na to koukl kvůli hodnocení, protože mě zajímalo, co v anime aktuálně frčí. Anime v současnosti až na výjimky ignoruji, ale chci si udržet alespoň kontakt a ve finále mi to jen potvrdilo, proč jsem žánr opustil.

TimeSplitter

@Jizva: Taky mohu pripadne nasdilet muj list, ale je tam toho az zbytecne moc.

Pokud bych mel vypichnout jen jedno anime, ktere je podle me to absolutne nejlepsi (a paradoxne si ho prave mozna clovek vic uzije, cim starsi je), tak jednoznacne Frieren: Beyond Journey's End.

Mam pocit, ze to je na My Anime Listu vubec nejlepe hodnocene anime celkove a imho zcela opravnene.

Vyborne napsane, spickova animace, mistrovske vypraveni, pacing i kompozice, spousta malych chytrych detailu a hromada momentu, ktere dokazou chytnout za srdicko a clovek si u nich vybavi ruzne chvile ze sveho vlastniho zivota.

Za me je to jedna z mala "must watch" veci, ktere by meli dat sanci i lide, co na anime bezne nekoukaji.

EDIT: Neprocital jsem cele vlakno a nechci se opakovat, ale nevidel jsem tu v doporucenich treba Code Geass, co je taky vyborna vec a za me jedna z nejlepe napsanych fikci.

Jinak Vinland Saga je paradni a verim, ze te bude bavit.

Naopak Baki je podle me extremne over-rated ptakovina, ktera je jen o tech soubojich a i ty tam dokazou byt ukecane, nezazivne a s choreografii, kterou vytvarel uspavac hadu, ktery o bojovych umenich nevi ani zbla.

Pokud bys chtel akcni anime na vypnuti mozku, u ktereho fakt myslet netreba, ale je zabavne a s kvalitni animaci, tak mohu doporucit treba Solo Leveling.

Jizva
Jizva #ŽIJTE!

@Kainé: Po prvním díle Bakiho musím přiznat, že jsi měl asi pravdu 😄 Ale upřímně, od Bakiho jsem žádný hlubší přesah ani nečekal, spíš na mě všude začal vyskakovat Yujiro Hanma, jeho otec, tak jsem si řekl, že zjistím, co je zač 😄

Pak se vrhnu na tu Vinland sagu a dám si do wish listu i Pluto. O Satoshim si něco načtu :)

Kainé
Kainé #A2

@Jizva: "Filmy a seriály mi často přijdou jako povrchní zábava bez hlubšího přesahu, proto dávám přednost knihám a v podstatě na nic nekoukám."

V tom případě bych nekoukal na Bakiho, jestli myslíš to anime o boxu, to je za mě dost stupidní, já to snad ani nedokoukal. Pokud chceš něco na mozek a chceš to konzumovat z Netflixu, tak spíše začni Plutem či tou zmíněnou Vinland Sagou. Osobně si myslím, že bys měl začít tvorbou Satoshi Kona, což je za mě největší jméno anime.

"Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že mě ve 36 letech začnou zajímat japonské hry (ať už souls nebo JRPG), anime a manga, asi bych se mu vysmál. Procházím jakousi vnitřní obrodou! :D"

Nebo je to krize středního věku. :D

Jizva
Jizva #ŽIJTE!

Díky moc, pánové! Plánuji se nejprve podívat na toho Bakiho a poté na Baki Hanma. Vím, že to nejsou chronologicky první díly, ale na Netflixu nejsou dostupné všechny série. Následně se chystám zhlédnout Vinland Sagu a poté něco z výše doporučeného. Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že mě ve 36 letech začnou zajímat japonské hry (ať už souls nebo JRPG), anime a manga, asi bych se mu vysmál. Procházím jakousi vnitřní obrodou! :D

Filmy a seriály mi často přijdou jako povrchní zábava bez hlubšího přesahu, proto dávám přednost knihám a v podstatě na nic nekoukám. Mám ale pocit, že právě anime by mohlo tohle prázdné místo smysluplně zaplnit.

yenda1
yenda1 #Bellringer

Myšlenky a hloubku má manga. A pořádnou. A je teda dobře, že se v anime adaptaci snaží.

Ve třetí sérii se to asi trochu povleče (The Fettered Tern ) než přijde Hildi (The Hunter and the Hunted), další pozoruhodná postava, kolem které se bude točit spousty závažných témat, hlavně vina, vztek a odpuštění. Což manga akcentuje hojně a z mnoha úhlů a akcentovat bude. Anime si s tím snad poradí nějak obstojně.

Vinlalnd Saga je opravdu famózní dílo.

Jen dobře, že se anime líbí a udělá barevnou a pohyblivou reklamu na to hlavní - mangu.😁

@Jizva: Když máš Netflix zkus Labužníky v kobce. Pro začátek.

Kainé
Kainé #A2
👍4

@Jizva: link

Tohle je moje hodnocení, ber to s rezervou, to hodnocení může být i roky staré, takže je možné, že bych v současnosti hodnotil jinak, ale řekněme, že v těch top hodnoceních najdeš dost skvostů. :)

Jizva
Jizva #ŽIJTE!

Jsem úplný začátečník a tahle oblast je pro mě zatím hodně neprobádaná. Něco málo jsem teda už přečetl, ale chtěl bych se i na něco podívat. Určitě se chci pustit do Bakiho, neboť mi to bylo doporučeno ve snu. Zároveň jsem si všiml, že na Netflixu je i zmíněná Vinland Saga. Ještě nějaké další tipy?