Ve zrušeném filmu The Last of Us si Ellie mohly zahrát herečky Maisie Williams nebo Kaitlyn Dever

novinka  13
Martin Šmíd, 4. 1. 2023 19:19
Už brzy bude mít premiéru seriál The Last of Us. Ještě než se na něm začalo pracovat, bylo zvažováno i filmové zpracování. Na něm se nějakou dobu i pracovalo a pořádaly se konkurzy herců a hereček na hlavní role. Nyní Neil Druckann v rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter řekl, že najít správnou herečku pro Ellie bylo hodně obtížné a před tvůrci ležela pořádná výzva.

„Najít Ellie bylo nesmírně obtížné a laťka byla vysoko. Seriál potřeboval někoho, kdo by mohl působit drsně, zranitelně a moudře i vzhledem ke svému věku, a zároveň měl potenciál k násilí,“ říká Druckmann s tím, že viděl konkurzy desítek hereček na roli Ellie. A to i pro dříve zamýšlený film, do něhož byla v jednu chvíli zvažována Maisie Williams (Hra o trůny). Ta sama měla o roli zájem, jak řekla v rozhovoru začátkem roku 2015.

Další adeptkou na roli byla i Kaitlyn Dever. Jenomže pak byl film zrušen a bylo rozhodnuto, že se bude projekt realizovat jako seriál, muselo hledání Ellie začít znovu, protože všechny zamýšlené herečky zestárly. Pro seriálovou Ellie nakonec byla vybrána herečka Bella Ramsey, která dle Druckmanna působila od první chvíle uvěřitelně. A jak dodal, byla radost s ní pracovat. Jestli si ji nakonec oblíbí i diváci, se dozvíme už brzy. Seriál The Last of Us bude mít premiéru na HBO Max už 16. ledna letošního roku. 

Zdroj: The Hollywood Reporter

The Last of Us: Part I

ps5
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
2. 9. 2022
KARTA HRY
9/10

Komentáře