První informace o next-gen verzích her Madden 21 a FIFA 21

novinka  29
Martin Šmíd, 19. 6. 2020 13:16
EA dnes odhalila první střípky informací o next-gen verzích her FIFA 21 a Madden 21, které vyjdou na launch nových konzolí. Více se o nich dočtete níže v novince, kde dáváme popisek z tiskové zprávy. Dobrou zprávou je, že obě hry budou podporovat Dual Entitlement program od EA. Díky němu budete moci svoji PlayStation 4/Xbox One verzi hry upgradovat zcela zdarma na PlayStation 5/Xbox Series X verzi. Pokud si koupíte diskovou verzi na současné konzole, postačí do konzole vložit disk a stáhne se vám next-gen verze. U digitální verze je to pak jasné. EA jen upozorňuje, že pokud si koupíte PlayStation 4 verzi diskově, nepůjde upgradovat na konzoli PlayStation 5 bez mechaniky. EA nemá totiž možnost ověřit, jestli hru skutečně vlastníte. To je vlastně i logické. Je určitě dobře, že toto komunikuje s hráči takhle dopředu, takže se mají možnost podle toho zachovat.

Vlastnosti her Madden 21 a FIFA 21

Haptická odezva ovladače

Díky haptické odezvě ovladače vnímejte každou střelu, přihrávku, chycení míče, odkop, obranný zákrok a tvrdý střet. Nový DualSense ovladač na PlayStation 5 má rozšířenou hmatovou zpětnou vazbu, která prohlubuje herní zážitek, takže se dokážete lépe vcítit do rytmu utkání.

Bleskurychlé nahrávací časy

Díky svižnějšímu načítání se dostanete do zápasu rychleji než kdy předtím. Nemusíte se bát, že byste někdy ztratili koncentraci, protože prostředí stadionu se načte tak rychle, že během několika vteřin můžete vykopávat.

Deferred lighting system a renderování

Vylepšené autentické nasvícení, o nějž se stará nová technologie Deferred lighting system, vytváří neuvěřitelně realistická fotbalová prostředí a hráče, což zlepšuje zážitek ze zápasu po celém stadionu.

Přepracované postavy hráčů

Inovativní technologie přináší novou úroveň detailů ve ztvárnění postav fotbalistů, dynamické osvětlení k tomu zvýrazňuje různé detaily, například tváře, vlasy a dresy, takže jsou teď hráči realističtější než kdy dřív.

Zvuk s důrazem na prostorovost

Ať už vybíháte z tunelu v Atlantě, nebo skáčete do ochozů na Green Bay, díky nové audiovizuální technologii pro sérii Madden s důrazem na prostorovost uslyšíte řev stadionu, z něhož běhá mráz a který vás dokonale pohltí.

Pohyb hráčů ovlivněný statistikami

Animační systém série Madden vychází ze skutečných statistik fotbalistů a vytváří tak věrný a plynulý pohyb hráčů, ať už jde o zrychlení, náběhy, nebo změny směru běhu. Vylepšená technologie animace v sérii FIFA přináší ultra citlivý a realistických pohyb fotbalistů.

Chování hráčů

Nová úroveň polidšťování hráčů zaručuje nejautentičtější chování fotbalistů v historii sportovních videoher (od úprav holenních chráničů v 89. minutě po zakřičení si o přihrávku), díky němuž si naplno vychutnáte veškeré emoce, které s sebou přináší fotbal na té nejvyšší úrovni.

Mimořádně propracované počasí

Matka příroda má v Maddenu větší roli než kdy dřív. Nově teď uvidíte ohromující detaily, jako například vrstvu vody na deštěm promočených postranních čarách nebo sněhové závěje na hřišti uprostřed mrazivého zimního dne. Vizuálně přepracované povětrnostní podmínky mají dopad také na dresy sportovců, jejichž definice se dynamicky mění podle aktuálních podmínek.

Vtažení do zápasu

Díky novým kontextovým reakcím hráčů, lavičky a fanoušků dokážete naplno vnímat nadšení z vítězného gólu v poslední minutě zápasu nebo rozhodujícího touchdownu. A předzápasové sekvence vás nebývale naladí na nadcházející utkání a vtáhnou do profesionálního fotbalu.

Zdroj: Tisková zpráva

FIFA 21

ps4xoneps5xsx
EA Games, EA Sports
Datum vydání hry:
9. 10. 2020
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
7/10

Komentáře