FIFA 21 vyjde pro next-gen konzole začátkem prosince

novinka  10
Martin Šmíd, 27. 10. 2020 14:34
Společnost Electronic Arts dnes oznámila, že hra FIFA 21 vyjde 4. prosince letošního roku pro konzole nové generace PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Podrobnosti, jak se bude lišit next-gen verze oproti té současné, zatím nejsou. Kdo ovšem zakoupí verzi hry pro současné konzole, bude moci díky programu Dvojí nárok upgradovat zcela zdarma. Jak to bude fungovat, se můžete dočíst níže v novince.

Co je dvojí nárok?

Po zakoupení PlayStationu 5 nebo Xboxu Series X vám dvojí nárok umožní bez dalších nákladů vylepšit svou kopii hry FIFA 21 z PlayStationu 4 na PlayStation 5, nebo z Xboxu One na Xbox Series X. Nárok na upgrade u bezdiskových platforem je podmíněn digitální verzí hry*.

Co mám udělat pro to, abych mohl využít dvojí nárok na svém PlayStationu 5 nebo Xboxu Series X?

Pokud si zakoupíte hru FIFA 21 pro PlayStation 4 nebo Xbox One, budete moct svou kopii upgradovat, jakmile si pořídíte příslušnou konzoli nové generace (PlayStation 4 na PlayStation 5, nebo Xbox One na Xbox Series X), a to bez dalších nákladů až do uvedení hry FIFA 22 na trh.

Musím si pro využití dvojího nároku pořídit digitální verzi FIFA 21?

Na fyzickou kopii hry FIFA 21 pro PlayStation 4 se také vztahuje váš nárok na stažení a hraní verze hry pro PlayStation 5 (to stejné platí pro Xbox One a Xbox Series X), takže pokud si zakoupíte novou konzoli s diskovou mechanikou, budete moct díky dvojímu nároku provést upgrade.

Jestliže si pořídíte novou generaci konzole bez diskové mechaniky, budete si muset pro využití dvojího nároku koupit digitální verzi FIFA 21, protože fyzické disky nelze aktuálně na nediskových konzolích k upgradu použít.

Přenese se můj pokrok z PlayStationu 4 na PlayStation 5, nebo z Xboxu One na Xbox Series X?

Veškerý dosažený postup nebo získaný obsah v rámci FIFA 21 Ultimate Teamu (včetně hráčů, předmětů, mincí, bodů FIFA Points, zápasové bilance a umístění na žebříčku), stejně jako veškerý pokrok v režimu VOLTA FOOTBALL se přenese z PlayStationu 4 na PlayStation 5 a zpět, nebo z Xboxu One na Xbox Series X a zpět. Postup v rámci všech ostatních režimů včetně on-line sezón, kooperativních sezón, kariéry, Profi klubů atd. bude specifický pro danou platformu, na které hrajete, a mezi nimi se nepřenese.

Jak funguje upgrade v rámci dvojího nároku na konzolích nové generace?

Zakoupíte-li si fyzickou kopii hry FIFA 21 pro PlayStation 4, nebo Xbox One, budete si moct z obchodů PlayStation Store, či Microsoft Store stáhnout verzi FIFA 21 pro PlayStation 5, nebo Xbox Series X (po vydání hry a bez dalších nákladů). Pro hraní FIFA 21 na PlayStationu 5 budete potřebovat disk FIFA 21 v mechanice, protože fyzické disky nelze aktuálně na nediskových konzolích k upgradu použít.

Pokud si zakoupíte digitální kopii hry FIFA 21 pro PlayStation 4, nebo Xbox One, kopii hry FIFA 21 pro PlayStation 5, či Xbox Series X dostanete v balíčku s verzí pro PlayStation 4, nebo Xbox One. Budete si tak moct stáhnout FIFA 21 v obchodě PlayStation Store, nebo Microsoft Store, a to bez dalších nákladů, jakmile bude letos uvedena na trh.

Můžu se po upgradu vrátit na PlayStation 4 nebo Xbox One?

Ano, i po využití nabídky dvojího nároku budete moct FIFA 21 hrát na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Veškerý postup v režimu FIFA 21 Ultimate Team a VOLTA FOOTBALL se přenese z PlayStationu 4 na PlayStation 5 a zpět, nebo z Xboxu One na Xbox Series X a zpět. Postup v rámci všech ostatních režimů včetně on-line sezón, kooperativních sezón, kariéry, Profi klubů atd. bude specifický pro danou platformu, na které hrajete, a mezi nimi se nepřenese.

Co když provedu upgrade z PlayStationu 4 na Xbox Series X, nebo z Xboxu One na PlayStation 5?

Upgrade v rámci dvojího nároku je k dispozici pouze pro upgrade z PlayStationu 4 na PlayStation 5, nebo z Xboxu One na Xbox Series X.

Přenese se můj postup, když přejdu z PlayStationu 4 na Xbox Series X, nebo z Xboxu One na PlayStation 5?

Ne, váš postup ve VOLTA FOOTBALL a FIFA 21 Ultimate Teamu se přenese pouze z PlayStationu 4 na PlayStation 5, nebo z Xboxu One na Xbox Series X.

Budu potřebovat k hraní na PlayStationu 5 nebo Xboxu Series X disk?

FIFA 21 pro PlayStation 5 a Xbox Series X vyjde v digitální verzí, kterou si budete moct stáhnout po letošním uvedení hry na trh. Jestliže si zakoupíte fyzickou kopii hry FIFA 21, bude zapotřebí do PlayStationu 5 nebo Xboxu Series X vložit disk, abyste mohli hru FIFA 21 spustit. Pokud si pořídíte konzoli bez diskové mechaniky, budete si muset pro využití dvojího nároku koupit digitální verzi FIFA 21, protože fyzické disky nelze aktuálně na nediskových konzolích k upgradu použít.

Zdroj: Tisková zpráva

FIFA 21

ps4xoneps5xsx
EA Games, EA Sports
Datum vydání hry:
9. 10. 2020
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
7/10

Komentáře