Nový koncept art pravděpodobně naznačuje vývoj na Final Fantasy XVI

novinka  11
BarackObama, 5. 11. 2019 21:50
Remake kultovního Final Fantasy VII již netrpělivě vyhlíží každý správný fanda série a jeho vydání je už otázkou pouze několika málo měsíců. Ale přesto se najdou i tací, kteří ještě nezlomili hůl nad moderním pojetím novodobých japonských her na hrdiny a byli by třeba rádi, kdyby se mohli dozvědět alespoň střípky z nadcházejícího nepřímého pokračování nekonečné série, s číselným označením XVI.

I když neznáme podrobnosti, můžeme s jistotou konstatovat, že Final Fantasy XVI se vyvíjí pro konzole nové generace, a taktéž víme, že Square Enix nabírá nové vývojáře pro doposud neoznámené projekty. Mimo jiné, nedávno se Square Enix rozhodl zredukovat svých 11 obchodních oddělení na pouhé 4, načež pro jedno z nich jmenoval do funkce hlavního hlavouna Naoki Yoshidu, režiséra Final Fantasy XIV, MMO adaptace, které chybělo opravdu málo, aby se z ní stala velká hromádka neštěstí, nebýt Yoshidy, čímž si vysloužil velký respekt mezi kolegy a je od té doby považován za jednoho z nejlepších režisérů, kterými Square Enix disponuje. Final Fantasy XIV si získalo pozornost nejméně 16 milionů hráčů z celého světa a nejspíš toto číslo ještě nebude zdaleka konečné. Skvělého ohlasu u Yoshidy si pochopitelně všimli i fanoušci, jenž začali volat po jeho účasti na nové Final Fantasy hře, což Yoshidu muselo nesmírně potěšit, protože on sám v duchu si přál, aby mu bylo toto privilegium umožněno. Na jednom pařížském festivalu pro fanoušky se v rozhovoru na otázku, jakým směrem by se měl podle něj 16. a 17. díl v sérii vydat, vyjádřil následovně:

"Za prvé, pokud se ptáte, jestli Final Fantasy série dostane v budoucnu další MMO díl, myslím si, že šance jsou velice mizivé, dokud si XIV povede tak dobře, jako doposud. V tomto ohledu, mohu osobně říct, že bych rád viděl další Final Fantasy, které bude čiré fantasy, zkrátka nebude obsahovat příliš mnoho techniky."

S výše řečeným, když navíc vezmeme i v potaz, že Yoshida dostal zelenou na nový projekt pro konzole nové generace, můžeme vysoce předpokládat, že oním jeho novým projektem bude Final Fantasy XVI a následně zveřejněný koncept art samotným Square Enixem na jejich stránkách by mohl vše jen podtrhnout.

"Nový hlavní projekt, následující Final Fantasy XIV odstartoval a nová výzva pro další generaci právě začala. Tento projekt již dokončil počáteční fázi vývoje, dokončil vývoj environmentálního základu a nyní se přesouvá do vývoje na hlavní úvazek v plném rozsahu. Náš projekt hledá vývojáře, kteří poskytnou našemu světu "zajímavosti", "zábavu" a "překvapení", láká banner Square Enixu. Níže se potom můžete podívat na samotný koncept art.

Zdroj: https://www.jp.square-enix.com/recruit/career/BU-BD/3BU/

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

ps4ps3ps5xsx
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
27. 8. 2013
KARTA HRY
9/10

Komentáře