Neil Druckmann o nejkontroverznější scéně v The Last of Us Part II – SPOILER

novinka  70
Martin Šmíd, 3. 3. 2021 18:26
V létě minulého roku vyšla akční hra The Last of Us Part II studia Naughty Dog, která nabídla řadu hodně šokujících a kontroverzních momentů, které nenechávají fanoušky klidné ani dnes. Pokud jste hru už hráli, tak můžete pokračovat ve čtení, pokud ještě ne a nechcete si vyspoilerovat děj, raději se následnému textu vyhněte.

SPOILER – Když hra The Last of Us Part II vyšla, hodně fanoušků vývojáři šokovali, že nová postava Abby Anderson zabila oblíbeného hrdinu Joela Millera, navíc hodně brutálně. Režisér hry Neil Druckmann už v minulosti několikrát řekl, že jeho hry jsou odrazem jeho dětství, a golfová hůl, kterou Abby použije pro zavraždění Joela, není výjimkou. Druckmann nyní v rozhovoru pro The Washington Post řekl, že když mu bylo 16 let, byl zasažen do hlavy golfovou holí, po čemž hodně krvácel a rána potřebovala 30 stehů. Že bude právě golfová hůl použita pro vraždu Joela ovšem bylo rozhodnuto až později. Původně se počítalo s tím, že Abby bodne Joela nožem do zad, ale jak Druckmann vysvětlil, nůž se spíše hodil k Ellie a pro Abby potřebovali něco jiného. Nakonec padlo rozhodnutí, že Abby bude spíše tupé zbraně na krátkou vzdálenost, jako tomu bylo u Joela.

V posledních týdnech se hodně spekuluje o PlayStation 5 verzi hry The Last of Us Part II, ale studio Naughty Dog zatím nic neoznámilo. Neil Druckmann ale na twitteru tento týden řekl, že mají několik skvělých projektů, a nemohou se dočkat, až je budou moci ukázat fanouškům. Nyní ale prosí o trpělivost. 

Zdroj: The Washington Post

The Last of Us: Part II

ps4
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
19. 6. 2020
KARTA HRY
10/10

Komentáře