Naughty Dog: Multiplayerová hra The Last of Us bude potřebovat více času, pracujeme na nové velké příběhové hře pro jednoho hráče

novinka  35
Martin Šmíd, 26. 5. 2023 22:02
Studio Naughty Dog před malou chvilkou na sociálních sítích oznámilo, že bude potřebovat více času na svoji připravovanou multiplayerovou hru z univerza The Last of Us. I proto chyběla tento týden na prezentaci PlayStation Showcase. „Víme, že mnozí z vás se těšili na další informace o naší multiplayerové hře The Last of Us. Jsme neuvěřitelně hrdí na práci, kterou naše studio dosud odvedlo, ale jak vývoj pokračoval, uvědomili jsme si, že nejlepší pro hru je dát jí více času. Náš tým bude na projektu i nadále pracovat, stejně jako na našich dalších vyvíjených hrách, včetně zbrusu nového zážitku pro jednoho hráče. Těšíme se, že se s vámi brzy podělíme o více informací. Jsme vděční naší fantastické komunitě za podporu. Děkujeme vám za vaše nadšení pro naše hry, stále nás pohání,“ napsali vývojáři na twitteru.

Mezitím Jason Schreier z Bloombergu přinesl informaci, kterou má od čtyř lidí ze Sony obeznámených se situací ve studiu Naughty Dog, že vývoj této hry zpomalil, a to z důvodu, že vývojáři přehodnocují její kvalitu a dlouhodobou životaschopnost. „Tým pracující na hře byl po nedávném hodnocení zmenšen. Malá skupinka vývojářů tedy na hře dále pracuje, zatímco studio přehodnocuje její směřování. Hra nebyla zrušena, ale hodně jejích vývojářů bylo přesunuto na jiné projekty,“ napsal Jason Schreier. „Společnost Sony hodně investovala do live service her, což jsou hry navržené tak, aby bylo možné je zpeněžovat po delší čas. V rámci tohoto úsilí požádala další ze svých studií - Bungie, aby zhodnotilo připravované hry. Bungie vzneslo otázky ohledně multiplayerové hry The Last of Us a její schopnosti udržet hráče po delší čas, což vedlo k přehodnocení vývoje,“ doplnil. 

Zdroj: TZ

The Last of Us: Part I

ps5
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
2. 9. 2022
KARTA HRY
9/10

Komentáře