Hra Perfect Dark je stále na začátku vývoje, vyjde až za několik let

novinka  14
Martin Šmíd, 26. 6. 2023 18:05
V roce 2020 na The Game Awards oznámil Microsoft přípravu akční hry Perfect Dark od svého nového studia The Initiative, které bylo založeno v roce 2018. Oznámení bylo doprovázeno pěkným CGI trailerem, který ovšem vytvořilo externí studio a samotní vývojáři za ním nestáli. „V tu dobu jsme neměli žádné herní mechaniky a vlastně jsme ani nevěděli, o jaký typ hry vlastně půjde,“ řekl serveru IGN nyní jeden z bývalých vývojářů.

Server IGN ve svém nejnovějším článku uvádí, že vývoj šel od roku 2020 hodně pomalu a moc se od té doby neposunul. Projekt údajně navíc čelil řadě problémů, přílišným ambicím vedoucích vývojářů (hlavně Darrella Gallaghera), napjaté situaci ve studiu, nepomohla ani pandemie, technologickým výzvám a pokračujícímu odchodu talentovaných vývojářů ze studia The Initiative, kteří měli pocit, že se vývoj vůbec nehýbe kupředu. Protože studio sídlí v místě, kde je velká konkurence a řada velkých herních studií jako Santa Monica, Naughty Dog nebo Insomniac Games, neměli zkušení vývojáři problém najít hned novou práci. 

Prakticky od začátku vývoje s hrou pomáhalo studio Certain Affinity, které nyní vyvíjí nový obsah pro sérii Halo. To je informace, o níž jsme doposud nevěděli, přičemž studio Certain Affinity serveru IGN na jeho žádost potvrdilo, že na hře Perfect Dark skutečně pracovalo. IGN ve svém článku dodává, že spolupráce nebyla moc dobrá, a to i vzhledem k tomu, že se studia značně rozcházela ve svých vizích. I proto byla spolupráce v roce 2021 ukončena.

Spolupráce s Crystal Dynamics oznámená v roce 2022 měla několik problémů vyřešit. Vývoj se trochu pohnul, ačkoliv došlo k prakticky kompletnímu restartu na Unreal Enginu 5, ale podle několika zdrojů serveru IGN je i tak hra stále na začátku vývoje a ještě zhruba dva nebo tři roky potrvá, než bude dokončená a připravená k vydání. Podle jednoho bývalého zaměstnance Crystal Dynamics byl plán takový, že s vývojem pouze pomohou. Ne aby projekt Perfect Dark přebrali, ale poměrně rychle se ukázalo, že bude studio The Initiative potřebovat daleko více pomoci, než se na začátku myslelo. Zvláště když se studio Crystal Dynamics podívalo na to, co bylo doposud vytvořeno. „Téměř celý projekt musel být přepracován, a to na něm pracovali tři roky,“ řekl jeden ze zdrojů.

Nyní už vývojář mají mít alespoň pevnější základy a dělají pokroky, ačkoliv se hra stále má nacházet v pre-produkci. Atmosféra je ale daleko příznivější, než tomu bylo v minulosti. Server IGN dodává, že má jít o špionážní akci s důrazem na různé gadgety a silný příběh. Mluví se i o jakémsi epizodickém formátu, ale jeho přesná podoba a forma ještě neměla být stanovena a může se tedy do vydání ještě všechno změnit.


Zdroj: IGN

Perfect Dark (reboot)

xsx
Xbox Game Studios, Crystal Dynamics/The Initiative
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře