Hororová akce The Callisto Protocol dostává první hodnocení

novinka  48
Martin Šmíd, 2. 12. 2022 11:15
Od dnešního dne je v prodeji očekávaná hororová akce The Callisto Protocol, na níž v posledních letech pracovali vývojáři ze Striking Distance Studios. V zahraničí si vybraná média mohla hru zahrát předčasně a tak vycházejí první recenze, v nichž padají docela rozmanité známky. Jedny recenze chválí výbornou hororovou atmosféru nebo fantastické audiovizuální zpracování, jiné zase zmiňují neohrabané souboje nebo nesympatické postavy. Kritizuje se sem tam i přílišná podobnost se sérií Dead Space, ale je otázka, jestli zrovna tohle bude hráčům vyloženě vadit. Každopádně na některé známky se můžete podívat níže.

 „Duchovní nástupce Dead Space, který využívá a kombinuje nápady z nejlepších hororových her posledních let, jehož jedinou chybou je nevýrazný příběh.“ – 9/10 (PCGamesN)

„The Callisto Protocol je brutální a krvavý, s ohromující vizuální stránkou, ale také jde o hru s několika problémy, které lze jen těžko přehlédnout." – 8.5/10 (God is a Geek)

„The Callisto Protocol je první z několika survival hororů, které se v následujících měsících objeví, a představuje solidní první hru vývojářů Striking Distance Studios, která položila základy pro to, co snad v budoucnu ještě přijde." – 7.5/10 (PSU)

„The Callisto Protocol je uspokojivý nástupce série Dead Space, ale působí jako moderní napodobenina než zcela něco nového." – 7/10 (IGN)

The Callisto Protocol má násilí a hrůzu, kterou se vyrovná Dead Space, i hlubší strategické souboje. Nezajímavý příběh a nedostatek originálních nápadů ovšem brání tomu, aby se z této novinky stala skvělá hra.“ – 6/10 (VGC)

Zdroj: TZ

The Callisto Protocol

ps4xoneps5xsx
Krafton, Striking Distance Studios
Datum vydání hry:
2. 12. 2022
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
7/10

Komentáře