Hideo Kojima se vyjádřil ke spekulacím ohledně Silent Hillu i svému spojování s hrou Abandoned

novinka  5
Martin Šmíd, 4. 11. 2022 11:38
V posledních několika letech se hodně spekulovalo, že by se Hideo Kojima mohl vrátit k Silent Hillu, třeba i díky spolupráci se Sony, případně novém dílu Metal Gear Solid série. Nakonec se tak nestalo, přičemž Hideo se k těmto spekulacím doposud nevyjadřoval. Učinil tak až nyní v poslední epizodě Brain Structure během rozhovoru s Geoffem Keighleym. Uvedl, že i když vidí přání fanoušků vrátit se k sériím Metal Gear Solid, Silent Hill nebo Zone of the Enders a bere je jako pozitivní věc, vyloučil, že by se tak někdy stalo. Kojima zároveň ve stejném rozhovoru vyvrátil několik dalších spekulací, které se objevovaly na internetu. Třeba vydání druhého dílu Death Stranding na Stadii.

Během rozhovoru se vyjádřil i ke spekulacím ohledně hororové hry Abandoned od Blue Box Studios, s níž byl jednu dobu hodně spojován. „Lidí mi posílali fotky toho Hasana. Pořád mi posílali koláže a falešné obrázky. Tak dvacet za den, bylo to trochu nepříjemné (smích),“ řekl Kojima. O hře Abandoned toho stále moc nevíme, protože vývojáři odkládali nové ukázky a v poslední době je kolem ní hromové ticho. Kdo ví tedy, jestli vyjde a jestli vůbec někdy existovala.

I když o hře moc informací není, přesto byla spojována s Kojimou a lidé si mysleli, že jde ve výsledku třeba o nový Silent Hill nebo Metal Gear Solid. „Když jsme tehdy udělali tu věc se studiem Moby Dickem, byl jsi Geoffe u toho a byla to docela sranda, ale lidé by měli vědět, že bych to neudělal dvakrát,“ dodal Kojima. Tím odkazoval na teaser hry The Phantom Pain, z níž se nakonec vyklubal Metal Gear Solid V. „S Hasanem jsem nikdy nemluvil, jeho hra teprve vyjde. Pokud hru vydá, lidé to pochopí. Možná by si měl pospíšit a hru konečně vydat,“ rýpnul si Kojima do Hasana Kahramana, který si před několika měsíci uzamknul svůj účet na twitteru. 

Zdroj: VGC

Death Stranding: Director’s Cut

ps5
Sony Interactive Entertainment, Kojima Productions
Datum vydání hry:
24. 9. 2021
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře