Gary Whitta: Příběh se ve hře Forspoken během vývoje značně změnil

novinka  9
Martin Šmíd, 21. 2. 2023 9:49
Akční RPG hra Forspoken odehrávající se ve fantasy světě Athia se nakonec bohužel moc nepovedla a zdá se, že bude pro Square Enix i studio Luminous Productions velkým komerčním zklamáním. Gary Whitta, jenž je ve hře uveden jako autor původního konceptu, se nyní trochu o vývoji hry rozpovídal pro Video Game Writing 101, kde zmínil, že původně měla být hra naprosto odlišná.

 „Na hře Forspoken jsem udělal několik základních věcí v rané fázi vývoje. Týkaly se budování světa. Nikdy jsem nenapsal ani řádek dialogu. Stalo se to tak, že za mnou před pěti nebo šesti lety přišli ze Square Enixu a řekli, že mají nápad, ale jen zárodek nápadu, a jestli bych byl ochotný jim pomoci vybudovat svět, mytologii a napsat příběh. Odešel jsem a následně přišel s několika nápady, které jsem předložil, a líbily se jim. V tu chvíli se zeptali, jestli bych nevedl scénáristy,“ říká Gary Whitta s tím, že na hře následně několik měsíců pracovat. Poté ale přišel Square Enix a vše změnil. „Po několika měsících se vrátíli a řekli, že chtějí začít od začátku, abychom příběh úplně restartovali, a abychom to udělali takto. Verze, kterou jsme udělali, se tomu vůbec nepodobala,“ dodal.

Hra Forspoken je v současnosti dostupná pro PC a konzoli PlayStation 5. Vývojáři v posledních dnech oznámili, že pracují na updatech, mající za cíl hru lépe optimalizovat a vylepšit vizuální zpracování. Připravuje se také příběhové rozšíření. 

Zdroj: Gamingbolt

Forspoken

ps5
Square Enix, Luminous Productions
Datum vydání hry:
24. 1. 2023
Žánr:
RPG
KARTA HRY
5/10

Komentáře