Hra Forspoken dostává ve světě první hodnocení

novinka  34
Martin Šmíd, 23. 1. 2023 15:42
Když Sony poprvé prezentovala konzoli PlayStation 5, nechyběla ukázka z parádně vypadající akční hry Project Athia od Square Enixu a studia Luminous Productions (Final Fantasy XV). Ta byla následně přejmenována na Forspoken, ale s dalšími záběry z hraní se nadšení dost vytrácelo. Byla tak otázka, jak nakonec dopadne finální verze. Na to už nyní díky několika zahraničním recenzím známe odpověď. Forspoken nakonec není žádnou velkou bombou a odnáší si dost rozporuplné a někdy jen lehce nadprůměrné známky. Některá hodnocení naleznete níže v novince.

 „Forspoken vyniká fantastickým bojovým systémem a velkolepým průzkumem otevřeného světa. V jiných oblastech však mohl být lepší.“ – 8.5/10 (Atomix)

„Díky nádherným nástrojům, které máte k dispozici k prozkoumávání tohoto oslnivého světa, stojí každá chvíle strávená v Athii za to.“ – 8/10 (RPG Fan)

„Příběh a souboje s protivníky nedosahují ve Forspoken takových kvalit jako pohyb a průzkum velkého světa. Naštěstí tyto dva poslední prvky tvoří většinu zážitku.“ – 7.5/10 (Game Informer)

„Postavy a lore hry Forspoken je katastrofa, ale hra to dokáže vynahradit neuvěřitelnými souboji a parkourovými mechanikami při pohybu po světě. – 7/10 (Gaminbolt)

„Forspoken je trochu těžkopádná hra s mizernými dialogy a vývojem postav, ale hratelnost v ní září.“ – 7/10 (The Gamer)

„Efektní souboje a parkour ve hře Forspoken mohou být zábavné, ale nestačí na to, aby byl její příběh plný klišé a holý otevřený svět zajímavý k prozkoumání.“ – 6/10 (IGN)

„Forspoken je vizuálně pěkná a hudebně příjemná hra, ale nudné souboje, špatně napsané postavy a slabé pohybové mechaniky z ní dělají průměrná zážitek.“ – 5/10 (Gamespot)

„Téměř každý dobrý aspekt hry má svou negativní stránku. Ačkoli Forspoken není špatná hra, problémy, které má, ji brzdí v tom, aby byla skvělá. Celkově vzato je Forspoken jen dobrý.“ – 5/10 (Attack of the Fanboy)

V současnosti má Forspoken 66% na Metacritic a 68% na Opencritic.

Zdroj: TZ

Forspoken

ps5
Square Enix, Luminous Productions
Datum vydání hry:
24. 1. 2023
Žánr:
RPG
KARTA HRY
5/10

Komentáře