Druckmann: Sony nás netlačí, abychom udělali další The Last of Us

novinka  21
Martin Šmíd, 26. 1. 2023 15:38
Seriál The Last of Us je obrovským hitem a her The Last of Us se prodalo už více než 37 milionů kopií. Je tedy jen otázkou času, než bude oznámen The Last of Us Part III? Ne tak úplně. Neil Druckmann v rozhovoru pro magazín BuzzFeed řekl, že ačkoliv slaví značka The Last of Us takto obrovský úspěch a má miliony fanoušků po celém světě, nejsou ve studiu Naughty Dog tlačeni nikým, a to ani Sony, aby vytvořili další díl. Ten vznikne jen ve chvíli, kdy budou mít dobrý příběh, který bude stát za vyprávění. Jinak se může stát, že se vrhnou na novou značku a s The Last of Us skončí stejně jako se svými předchozími sériemi Uncharted a Jak and Daxter.

„Vím, že spousta lidí přemýšlí, jestli bude třetí díl nebo ne. Jediné, co mohu říci, je to, že jsme velmi rádi, že naším vydavatelem je Sony. To znamená, že financuje naše hry, podporuje nás a zároveň vlastní. Lidé ze Sony nás podporovali na každém kroku, abychom šli za svoji vášní. Že je něco úspěšné, si lidé myslí, že je na nás vyvíjen tlak a musíme udělat pokračování. Tak to ale není. Uncharted byl pro nás šíleně úspěšný. Uncharted 4 je jedna z našich nejprodávanějších her, a my jsme schopni na v tomto příběhu udělat poslední tah štětcem a říci, že jsme hotovi. Jdeme dál. Stejně tak na The Last of Us je jen na nás, jestli chceme pokračovat nebo ne. Náš postup je stejný, jako když jsme dělali druhý díl. Pokud dokážeme přijít s přesvědčivým příběhem, který má univerzální poselství o lásce, stejně jako první a druhá hra, pak tento příběh budeme vyprávět. Pokud se tak nestane, máme velmi silný závěr druhého dílu a tím to skončí,“ říká Druckmann na možné pokračování s The Last of Us.

Ačkoliv zatím nebylo potvrzeno, jestli studio Naughty Dog připraví The Last of Us Part III, v současnosti pracuje na multiplayerové hře z tohoto univerza, a i k ní se Neil Druckmann znovu vyjádřil. „Docela otevřeně jsme řekli, že další hra z The Last of Us bude multiplayerovým zážitkem. Budete moci vstoupit do světa The Last of Us se svým kamarádem a zažít jeho napětí a brutalitu, a také nový příběh, seznámit se s novými postavami, které žijí v jiném městě, které jste doposud v The Last of Us neviděli. Bude to další kapitola ve světě The Last of Us," říká Druckmann na multiplayerovou hru The Last of Us, o níž se více podrobností dozvíme v letošním roce.

Zdroj: VGC

The Last of Us: Part I

ps5
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
2. 9. 2022
KARTA HRY
9/10

Komentáře