Bobby Kotick není fanouškem Xbox Game Pass a dalších předplatných služeb

novinka  14
Martin Šmíd, 28. 6. 2023 19:23
Dnes v rámci slyšení FTC vs. Microsoft svědčil i současný šéf společnosti Activision Blizzard, Bobby Kotick. Ten hned na úvod řekl, že není moc velkým příznivcem předplatných služeb jako Xbox Game Pass. Activision Blizzard je tak dost možná jedním z těch vydavatelů, který nemá rád Xbox Game Pass, jak včera zmiňoval Jim Ryan, šéf PlayStationu. „Obecně mám k předplatitelským službám averzi. Možná je to i kvůli tomu, že jsem z Los Angeles a že velké mediální společnosti přesouvají svůj obsah do těchto předplatitelských streamovacích služeb a tím utrpěly značně obchodní výsledky,“ řekl Bobby Kotick. Následně dodal, že žádná taková služba v současnosti negeneruje Activisionu zisky a ani nemá plán do nich přidávat své hry.

Další informace z dnešního slyšení s Kotickem

  • Kotick o Sony: „Sony je mimořádná společnost zabývající se spotřební elektronikou. Vynalezli Walkman, spoluvynalezli CD, jsou jedním z velkých průkopníků a společností,“ řekl, ale o PlayStationu pomlčel.
  • Kotick během slyšení řekl, že museli zavést systém odměn pro vývojáře, aby je motivovali neustále k práci a mohly tak každý rok vznikat nové díly Call of Duty.
  • Proč není Call of Duty exkluzivitou na jednu platformu? „Pokud byste Call of Duty odstranili z nějaké platformy, hráči by se vzbouřili. Jsou neuvěřitelně vášniví, investují do zážitku, je to jako sport.“
  • Bobby Kotick během slyšení řekl, že měl špatné myšlení o konzoli Nintendo Switch. Když totiž byla oznámena a dozvěděl se o ní informace, myslel si, že nebude úspěšná. Jeden z důvodů, proč na konzoli nikdy nevyšly hry Call of Duty. „Je to pravděpodobně druhá nejúspěšnější konzole historie,“ zalitoval Kotick.
  • Následně padla otázka, jestli je možnost, že Call of Duty bude na konzolích PlayStation horší, pokud akvizice projde. „To byste to pěkně od hráčů schytali. Lidé, kteří hry vytvářejí, jsou na svoji práci velmi hrdí."
  • Zástupce FTC se zeptal Koticka, jak je vůbec Call of Duty velká značka. FTC poukázalo, že Call of Duty je nejprodávanější hrou na konzole už 13 let po sobě. Kotick s tímto tvrzením souhlasil, stejně jako s tvrzením, že Modern Warfare II utržilo za 10 dnů přes miliardu dolarů. FTC poukázalo, že neexistují jiné konzolové hry, které by měly lepší uvedení na trh. „Myslím, že jsme nejúspěšnější," dodal Kotick (zřejmě zapomněl na GTA V, poznámka redakce). Následně FTC pouzkázalo, že hra Call of Duty: Vanguard byla komerčním zklamáním. Kotick to potvrdil, ale dodal, že stále šlo o nejprodávanější hru v roce 2021. Jen nesplnila interní cíle.
  • Kotick během výpovědi zmínil, že museli navázat spolupráci s Tencentem, aby vytvořili mobilní Call of Duty. Podle jeho slov by to sami nezvládli. FTC následně zmínilo, že se Kotick o verzi Call of Duty pro Nintendo Switch dozvěděl až ze smlouvy Microsoftu, kterou podepsal s Nintendem. Kotick s tím nerozporoval, ale dodal, že na současný hardware Nintenda by už asi sérii nepřinesli, ale na další generaci by mohli. V současnosti ale nemají specifikace nové konzole Nintenda. „Vlastně si myslím, že je pravděpodobné, že uděláme Call of Duty na novou konzoli Nintenda. Nemohu vám říci, že existují konkrétné plány, ale mohu vám říci, že jde o něco, o čem jsme diskutovali,“ řekl Kotick. Soudce se pak zeptal, jestli by byl důvod Call of Duty na novou konzoli Nintenda nevydat, pokud by fúze neprošla. Kotick na to řekl, že není důvod, jen pokud by byly třeba špatné specifikace. 
  • Kotick řekl, že příjmy u Call of Duty z PlayStationu jsou 2x větší než tržby Call of Duty na Xboxu. Podle Koticka úspěch PlayStationu vedl k úspěchu Call of Duty. 

Zdroj: The Verge

Call of Duty: Modern Warfare II

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
28. 10. 2022
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře