Bobby Kotick je zklamaný z chování Sony, spojení s Microsoftem podle něj umožní Activisionu lépe konkurovat dalším společnostem

novinka  32
Martin Šmíd, 29. 3. 2023 10:45
Bobby Kotick, současný šéf společnosti Activision Blizzard, se doposud k akvizici ze strany Microsoftu moc nevyjadřoval, ale před několika hodinami zaslal otevřený dopis zaměstnancům, aby shrnul poslední události. V něm zmiňuje, že je optimistický a myslí si, že akvizice nakonec projde.

„Jak víte, naši navrhovanou fúzi se společností Microsoft posuzují v současnosti regulační úřady po celém světě - některé informace jste mohli nedávno zaznamenat v tisku. Ohledně této transakce budu i nadále poskytovat aktuální informace. Jsme i nadále přesvědčeni, že transakce bude nakonec schválena. Minulý měsíc náš tým odcestoval do Bruselu a Londýna, aby společně s týmem společnosti Microsoft vystoupil na uzavřených slyšeních s Evropskou komisí (EK) a britským Úřadem pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA). Během těchto slyšení společnost Microsoft navrhla promyšlená a velkorysá nápravná opatření, která by řešila obavy regulačních orgánů, a učinila další oznámení, v nichž posílila svůj závazek přinést více her více hráčům po celém světě. Patřily mezi ně smluvní závazky, že po dobu deseti let budou hry Call of Duty dodávat na platformy Nintenda a své hry společnosti Nvidia. Nedávno oznámili podobné dohody o cloudových službách se společnostmi Boosteroid a Ubitus,“ zmiňuje v prohlášení Bobby Kotick. 

Následně zmínil, že spojení s Microsoftem umožní společnosti Activision Blizzard lépe konkurovat na čím dál více konkurenčním trhu. Zároveň vyjádřil i zklamání z chování společnosti Sony, která se snaží spojení zabránit. „Naše navrhovaná fúze nám pomůže lépe konkurovat na stále konkurenčnějším trhu, který zahrnuje rychle rostoucí zahraniční silné společnosti, jež se těší ochraně na svých domácích trzích (Sony nebo Tencent) a mají přístup k nejlepším talentovaným vývojářům. Partnerství se společností Microsoft nám umožní účinněji konkurovat těmto předním konkurentům na trhu. Dobrou zprávou určitě je, že regulační úřady, které měly původně obavu z konkurence v oblasti konzolí, začínají lépe rozumět našemu odvětví. Možná jste viděli prohlášení Sony, včetně argumentů, že pokud tato dohoda projde, Microsoft by mohl záměrně vydávat naše hry v zabugované verzi na konzole PlayStation. Všichni víme, že naši vášniví hráči budou první, kteří budou volat Microsoft k zodpovědnosti za dodržování svých slibů v oblasti kvality a obsahu. A my všichni, kteří tvrdě pracujeme na poskytování nejlepších her v našem odvětví, se příliš staráme o naše hráče na to, abychom někdy uvedly podprůměrné verze našich her. Společnosti Sony dokonce přiznala, že se nezajímá o novou dohodu ohledně Call of Duty, jen chce zabránit našemu sloučení s Microsoftem. Toto je velké zklamání ze strany partnera, kterým je už téměř třicet let, ale nedovolíme, aby jednání Sony ovlivnilo náš dlouhodobý vztah. Hráči na konzolích PlayStation vědí, že budeme pokračovat v poskytování těch nejlepších možných her, jako to děláme od vydání prvního PlayStationu,“ dodává v oznámení Bobby Kotick. 

Zdroj: TZ

Call of Duty: Modern Warfare II

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
28. 10. 2022
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře