Armored Core VI: Fires of Rubicon nebude sci-fi Soulsborne hrou

novinka  10
Martin Šmíd, 12. 12. 2022 17:50
Studio FromSoftware se v posledních letech věnovalo hlavně fantasy akčním RPG hrám spadající do žánru Soulsborne. Před několika dny ale oznámilo akční hru Armored Core VI: Fires of Rubicon, která vyjde v příštím roce, přičemž v současnosti moc informací o ní nemáme. Víme ovšem, že nepůjde o další Soulsborne hru, ačkoliv s tímto žánrem bude mít některé charakteristické prvky. „Nesnažili jsme se vědomě hru směřovat k hratelnosti Soulsborne. Nejdříve bych to chtěl upřesnit. Základním směřováním bylo vrátit se zpět a dobře se podívat na základní koncept Armored Core série a na to, co ji dělalo tak výjimečnou. Myslím si, že jedním z největších lákadel pro mě vychází z možnosti vytváření vlastního mecha. A na možnost sestavit si a přizpůsobit mecha jsme se hodně zaměřili,“ říká v novém rozhovoru pro IGN přímo Hidetaka Miyazaki.

Ten ale hru přímo nerežíruje, ačkoliv byl jejím režisérem v začátcích. Režisérem je Masaru Yamamura, který dříve režíroval akci Sekiro: Shadows Die Twice. „Mezi oběma hrami ale není žádná podobnost. Nejsou zde žádné prvky, které by odkazovaly na Sekiro, ale myslím, že oba tituly staví na agresivním soubojovém systému," říká s tím, že útočením i na silného protivníka mu může v určitý okamžik prolomit postoj a tím mu způsobit kritický zásah. Yamamura svého známějšího kolegu doplnil, že ačkoliv bude možné útočit na krátkou vzdálenost, hodně soubojů bude probíhat hlavně na dálku za pomoci palných zbraní. Stejně tak se bude hra lišit svoji strukturou, protože nebude mít velký otevřený svět, ale klasické mise.

Stejně jako Soulsborne hry bude mít Armored Core VI: Fires of Rubicon souboje s bossy. „Souboje s bossy budou vrcholem hry. Podstatu soubojů, kdy je nutné číst tahy nepřítele a následně si s ním hrát, samozřejmě zachováváme. Je to pro hry From Software typické,“ říká  Masaru Yamamura. 

Zdroj: IGN

Armored Core VI: Fires of Rubicon

xsxps5ps4xone
Bandai Namco, From Software
Datum vydání hry:
25. 8. 2023
Žánr:
Adventura, Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře