Animátor remaku The Last of Us: Hře se dostává maximální péče, nejde o cash grab

novinka  114
Martin Šmíd, 11. 7. 2022 9:55
Když studio Naughty Dog oznámilo remake The Last of Us: Part I pro konzoli PlayStation 5 a PC, hráči po celém světě začali diskutovat, jestli je vůbec třeba, když původní verze pořád vypadá slušně a dá se i dobře hrát díky PlayStation 4 remasteru. Remaku moc nepomohly ani první porovnávající obrázky, které srovnávaly předrenderované filmečky originálu s realtime filmečky PS5 verze, kde rozdíl nebyl tak velký, jak by každý očekával. Během gameplay pasáží bude samozřejmě rozdíl výraznější, a to nejen po vizuální stránce, protože vývojáři hratelnost upravili a zároveň dali protivníkům vylepšenou umělou inteligenci.

Každopádně hodně hráčů označilo remake jako cash grab od Sony nebo studia Naughty Dog, který má pomoci snadno vydělat další peníze. S tímto tvrzením ale nesouhlasí animátor Robert Morrison. Ten na remaku v posledních letech pracoval, než nedávno odešel pracovat na nové značce do Bend Studio. Dle jeho vyjádření vývojáři věnovali remaku veškerou péči a dali si s ním hodně práce. „Ve skutečnosti je to ten nejpečlivěji vytvořený projekt, jaký jsem kdy viděl nebo kterého jsem byl součástí během své kariéry. Dostává se mu nejvyšší možná úroveň péče a pozornosti k detailu," říká Robert Morrison. Ten dříve pracoval i na hrách jako God of War, Injustice 2 nebo Resident Evil 7: Biohazard. Delší dobu působil jako hlavní animátor v Microsoft Game Studios.

The Last of Us: Part I vyjde začátkem září pro PlayStation 5, později se dostane i na PC. Doufejme, že v následujících týdnech z něj uvidíme více záběrů, hlavně z hratelných pasáží, které se měly dočkat největšího vylepšení. 

Zdroj: pushsquare

The Last of Us: Part I

ps5
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
2. 9. 2022
KARTA HRY
9/10

Komentáře