Volné forum

výběr notebooku (37)

• RobotCZ
    RobotCZ

Jack....tak nejni špatnej, ale prostě na tu hru co mastí Mitsu je to jen na hranici minimální konfigurace. To GPU je ještě slabší, než to co měl vybraný Mitsu u toho Lenova.

Mave.... To rozlišení bude mít lepší to fullHD. Kdyby jel nějakou FPSku, nebo něco takovýho, tak to jo. Bude ale hrát strategii se stovkama vojáčků na ploše, tam ta ostrost a jemnost obrazu bude u pidipinčlíků právě to pravý ořechový :-D....Mitsu holt rozbije prasátko a koupí si noťas se čtyřjádrem a s GPU sedmičkový řady nějakým GTX....tady kdyžtak benchmarky no´tákovejch GPU link

• Jack Radcliffe
    Jack RadcliffeGaymer

Mě osobně se zamlouvá tento kousek link je to noťas spíš na normální použití, ale je i poměrně silnej, tak se na něm dá něco zahrát. Za tu cenu je v pohodě. Navíc po oznámení ukončení výroby Sony notebooků spadla cena asi o pět, šest tisíc. Jediné co bych z mého pohledu vytkl, je, že prostor kam pokládáte ruce se rychle ošoupe.

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

:o) ty si magor, že to takhle řešíš :o)) Nemůžeš srovnávat svoje vohnutý záda z roků a roků nic nedělání s vysportovanym novym železem, kterým disponuje Mitsu voe :o)) Ten je rovnej jako tužka a čumí na notebook z minimálně metru :o))) No dost bylo srandy, teď zase trochu vědecky. Já jsem netvrdil, že to nerozpozná to rozlišení, ale že to pro něj třeba není taková nutnost a tím by mohl obrovsky ušetřit. Jasně, že by poznal (už jen dle tvého vědeckého měření) rozdíl mezi 1366x768 a full hd, ale stačilo by mu i to nižší. Třeba taky ne, jen jsem to navrhnul jako možný řešení jak ušetřit hardware a dostat se do požadovaných peněz. Já osobně mám těch 1366x768 na netbooku 11palc od Lenovo a je to příjemný se koukat na takhle jemnej displej díky vyššímu rozlišení na malý uhlopříčce, ale je to taky nevýhoda kvůli baterce a ostatním vnitřnostem.

• RobotCZ
    RobotCZ

Mave OK jdu na to vědecky :-D. Tak začnu s pozorovací vzdáleností. Teď zrovna shodou okolností do notebooku s rozlišením 1366x768 čučim. Měřim to metrem a čumim zhruba z půl metru, což mi přijde jako optimum. Velikost obrazovýho bodu je ca.0,25mm u tohodle noťasu. S možností lidskýho oka 1´ mi vycházi optimální vzdálenost ca. 860mm, při vzdálenosti 500mm mi vychází velikost obrazovýho bodu 0,15mm. Při rozlišení 1920x1080 u uhlopříčky 15,6" je velikost obrazovýho bodu ca. 0,18mm.............což je tedy prakticky přesně ono. Tudíž ač se to nezdá, tak rozlišení 1920x1080 má u takto veliký uhlopříčky při pozorování z ca. půl metru úplně skoro ty parametry. Tudíž bych šel určitě do notebooku s tímhle rozlišením

ale jak říkáš, tohle rozlišení potřebuje spoustu výkonu a ta spotřeba bude taky vyšší. S tim mobilem taky pravda, mě to na mobilu s uhlopříčkou ca. 5" přijde taky jako úplná kravina

• vespilo
    vespiloBoth

Já pracoval s Y510p a byl jsem spokojený, ale každý má nároky někde jinde. No nic přeji hodně štěstí v rozhodování :)

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

Robo.. nebylo by lepší, kdyby se slevilo z toho rozlišení full hd.. byl tam klasický displej pro 15tku 1368x768, tím pádem by se rapidně snížila potřeba nějakýho silnýho hadrwaru, kterej by to musel provozovat a je vyřešeno? Mitsu zatím nikde nepsal, že by to muselo mít full hd. Pokud to chce hlavně na služebku a pak to používat jako běžnej neherní notebook, tak opět zbytečný si připlácet za nějakou silnější kartu. Pravda, že ta 840 bude asi docela jebka, ale na ty hry co psal by to mělo v pohodě stačit.

p.s. jako určitě spíš chápu full hd rozlišení na 15 notebooku, než na mobilu, ale i tak je to zbytečnej žrout výkonu a baterky pokud to ten člověk vyloženě nepožaduje, tak bych to oželil.

• RobotCZ
    RobotCZ

Mitsu já do toho vnesu trochu čísel :-) aby jsi se dostal u rozlišení 1920x1080 na very high detail alespoň k hodnotě 60FPS a víc u Rome2 potřebuješ aby notebook měl graf. karty GTX 660,760,860 jestli preferuješ AMD tak HD6870,7870,7970. Optimálně 4 jádro i5 architektury alespoň Sandybridge a určitě 2GHz frekvenci......což to Lenovo co jsi postnul není asi na tuhle hru úplně Ok(hrál by jsi asi odhadem na medium detaily při 40-50ti FPS). Tady benchmark (GT 840M-10260 bodů v 3Dmark06, GTX660M má 14702bodů a GTX760 19200bodů)

Co koukám tak to splňuje s odřeným chlupem nejlevnějc Lenovo link

(4 jádro i7 + GTX660M 14704 bodů)a optimum je tohle

, ale bohužel to tvýmu cenovýmu rozpětí krapet neodpovídá. Ten je za 24tis link a 27tis link i7 + GTX850M - 18550 bodů v 3Dmark06) dle mýho ideál pro tuhle hru a ne jen pro tu.

J.Radcliffe....je to tak, ten display má Lenovo slabší. Navíc notebooky kolem 20-ti tis. u Lenova je zrovna rozmezí poruchovosti. Do nic moc nad už OK. Já bych šel do toho MSI s tím mám zkušenosti nejlepší, co se týče kvality a poruchovosti u herního stroje

• Jack Radcliffe
    Jack RadcliffeGaymer

Lenova v týhle cenový kategorii nebrat. I kdyz má notebook Full HD displej tak se na to nedá koukat a je to máznutý jak prase. Porovnával jsem s Full HD na noťasích od Sony a je to neskutečnej rozdíl jak to Lenovo dokáže zprasit. Za tu cenu se Lenova mohou zdát ok, ale pak člověku dochází, kde se vzala ta příjemná cena. U Lenova s cenovkou nad 30000 je kvalita už někde jinde. Nevím jak pro vás, ale pro mě je kvalita displeje u notebooku velice podstatná. Doporučuji vyzkoušet na živo.

• vespilo
    vespiloBoth

U Flexu mi osobně vadí, že nejde přehnout úplně, tak ať vznikne prostě "tablet", dále i to, že to při změně pokládáš na klávesnici + i ten účkový haswell, ale jinak nevypadá špatně.

• vespilo
    vespiloBoth

Kolem 20K bych raději šel do Lenova, především Y510p Dusk, teď se dá sehnat za 20K nebo se podívat po starších Y510p s i7 a SLI grafikou, ale ty už se moc neprodávají, ale teď se dívám, že má alza pár ks na cestě - link sice I5, ale do toho bych šel, ale to už je přes 20 no.

• Till
    TillPonies

tenhle je sice za 21, ale to bys moh dát link :) pravý herní noťasi začínaj až tak cca okolo 25k. do 20ti jsou to spíš takový obojetný kousky...ale taky se dá najít .)

• zigi2846
    zigi2846.

Takže od Linuxu ruce pryč [s6]. Díky.

• ADHONOREM
    ADHONOREM

zigi2846: Zklamu tě, ale Solid Edge nejde ani pořádně emulovat pomocí Wine.

• zigi2846
    zigi2846.

A nevíte jestli na Linux půjde Solid Edge?

• kubík
    kubík

Čau má to linux já to taky tenkrát koupil s linuxem a hned první den jsem tak hodil win 7 a usetřil 2 litry :)

• zigi2846
    zigi2846.

Tak asi půjdu do toho probooku, ale sem teď zmatenej z OS, má to teda nejspíš linux, ale tady si někdo stěžuje na windows 8 link

• kubík
    kubík

Jo souhlas já teď poslední dobou používám ntb jako desktop, takže by byla lepší volba kdybych si tenkrát radši složil pc, takže přístí notas bych si taky koupil něco malýho s SSD a "herní" ntb už fakt nee :D

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

no vidíš na ten jsem ani nekouk... řekl bych, že není co řešit. Dedikovaná grafika dostatečná, Gbit LAN, matnej displej a výdrž píšou až šest hodin, tak to by bylo supr, pokud teda ten onen člověk chce vůbec notebooku používat jako notebook.. poslední dobou se nějak moc často setkávám s tím, že se notebook vlastně používá jenom jako desktop, akorát, že je to v jedné krabičce s displejem a baterie je prakticky nevyužita.. pak to je týdny a týdny stále na nabíječce a baterka odejde do půl roku a už to potom notebook vlastně ani není :o)... jen jedna otázka.. co znamená "Probook"? (edit: tak nic ono je to prostě jenom asi označení typu od HP)

edit: nu a ještě teda jestli to má být o co největším výkonu, tak opravdu by stálo za to, jestli by nebylo lepší investovat do notebooku s tim SSD, protože ať to má střeva sebelepší, tak ten plotnovej 5400ot čkovej disk to bude hrozně brzdit.. navíc když s tim člověk hejbne, tak se to hned zastavuje, aby nedošlo k poškození dat atd... Já mám jenom malinkej LENOVO 10placovej notebook a uvažuju, že do něj hodím SSD disk.. baterka pak vydrží ještě déle a nebude se to hřát, zastavovat když s tím hejbnu a bude to ještě tižší a daleko svižnější. Za 2000 se dá dneska koupit 120GB SSD disk a vážně o tom uvažuju. Opravdu pokud někdo nepoužívá notebook jako skladiště filmů a seriálů, tak mu 120GB disk bohatě stačí a ty reakce a rychlost celýho systému by měly být o jiný lize, takže bych možná nekoukal jen po silnym procesoru a 2GB grafice (ty 2GB u notebookový grafiky mi přijdou úplně na hlavu a naprosto nevyužitelný), ale zaměřil se taky na to, aby ten systém byl svižnej a tomu by mělo nejvíc pomoct za nejmíň peněz SSDčko

• kubík
    kubík

Jo to máš pravdu, ale spíš jsem pochopil to pochopil tak, že chce co největší výkon za co nejmenší cenu, ja osobně bych vzal asi ten první probook...

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

lenovo je v poměru k ceně výborná značka. Dokonce tak výborná, že zatápí všem tradičním výrobcům Dell HP atd... u těhle dvou bych si akorát dával pozor na to, že nemaj Gigabitovou síťovou kartu, což tě nemusí trápit pokud to nevyužiješ, ale vzhledem k tomu, že dneska jsou hojně rozšířený věci typu NAS, kde se počítá s velkou průtočí dat jelikož se tam bavíme o kapacitách 1-4TB, tak wifi připojení, nebo 100Mbit síťovka je jedno velký utrpení když si chce člověk něco zazálohovat nebo stáhnout z NASu.

edit: nestálo by za to, kouknout už po kategorii ultrabooků zejména k přihlédnutí k tomu, že maj systém na oddělenym SSD disku a celej počítač bude tak mnohem svižnější, než klasika? Ten cenovej rozdíl oproti těm lenovům není tak velkej

link

• kubík
    kubík

Ještě se dívam že cenově zajímavě vypadají tyhle lenova ale s těma nemám zkušenost

link

link

• kubík
    kubík

Kdyby jsi trval na intelu tak tenhle link

• kubík
    kubík

Za tu cenu bych vzal nejspíš tohle link

Sám mám starši generaci probooku a jede mi už 3 roky bez problému :)

• guuker
    guukerguuker

zigi2846: z tech jejich lesklych plastu vyletis z kuze, taky jsem o nem uvazoval ale bez se na ne radeji podivat nekam na prodejnu. Jakmile sem na nej polozil ruce tak sem 100% vedel ze tohle nechci.

• zigi2846
    zigi2846.

rozhoduju se mezi těmahle:

1) link

2) link

co myslíš? [s6] nebo jestli znáš lepší, tak budu rád za každý tvůj názor [s14]

• kubík
    kubík

Ale ta GT630 je stejně výkonější na větsinu her by měla stačit :)

• zigi2846
    zigi2846.

Jo všiml jsem si, docela to de. U tý 710 ty testovany hry nemůžu najít asi to ještě nikdo netestoval [s16]. Tak děkuju

• kubík
    kubík

Právě že ta GT630 když sjedeš dolů tak tam máš testovaný hry a výsledky :)

• zigi2846
    zigi2846.

Ja nevim, co by jsi vzal ty? Anglicky moc neumim a ty čísla mi nic neříkaj [s6] ale tak asi 710 bude lepší ne?

• kubík
    kubík

tady máš GT630 link

a tady GT710 link

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se přihlas.